Zonnevangers schilderen voor Kerst

sep 26, 2017 | Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Zonnevangers voor Kerst van de Action.  Ik vond ze zo leuk dat ik ze mee hebt genomen. Mijn eerst Kerst gerelateerde aankoop van dit jaar. En omdat het nu in de winkel licht en misschien volgende week niet meer wil ik het je nu toch mee geven.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Eigenlijk wilde ik pas in de eerste week van oktober langzaam aan beginnen met Kerst DIY’s maar ja, deze moest ik wel meteen met je delen.

Ik hoor sommige van jullie al denken. Pffft nu al Kerst de zomer is net voorbij. Ik ben het ergens geheel met je eens. Maar als ik al mijn DIY’s die ik wil maken wilt laten zien dit jaar zal ik vroeg moeten beginnen.

Lees ook eens: Kerststerren maken van touw.

Kerst knutsels;

Vorige week was ik mijn knutsel spullen aan het uitzoeken. Zo heb ik ook twee grote bakken vol met spullen waar ik ooit iets mee wilt maken. Zo vond ik daar ook een heel arsenaal aan kerst spullen waar ik vorig jaar al iets mee wilde maken. Maar door tijd gebrek is het er toen niet van gekomen. En ik wil toch echt dat de bakken dit jaar een keer leeg worden. Zodat er weer nieuwe knutsel spullen bij kunnen. Lol

Vandaag zal ik het hebben over mijn vondst bij de Action. Deze leuke zonnevangers voor Kerst.

De zonnevangers zijn er in een aantal verschillende uitvoeringen. Ik heb er 3 mee genomen. Eentje zou ik zelf maken en de andere twee zou ik mijn zoons laten maken. Alleen merkte ik dat het maken er van toch niet zo makkelijk was als dat ik dacht. Uiteindelijk heb ik ze alle drie gemaakt.aan komen tot Kerst. Bovendien liggen ze nu nog volop tussen de kerstspullen bij de Action. Wie weet is het er volgende week niet meer te krijgen.

De zonnevangers voor Kerst van de Action is te koop voor slechts €0,59. Voor die prijs kan je het toch niet laten liggen. Tenminste ik niet.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Tips:

Omdat het toch minder makkelijk was dan ik dacht wil ik je toch een paar tips mee geven om de zonnevangers voor Kerst tot een mooi eind te maken.

Laat de grote oppervlaktes ongeverfd. Dit omdat de kuipjes niet zo groot zijn. En de kleur sneller op gaat dan je denk. De ster heb ik geel gemaakt maar daarvoor had ik bijna 2 kuipjes geel voor nodig. Inschattingsfout.

De verf is erg stroperig. In eerste instantie bracht ik het aan zoals je het met alles doet wat je verft. Maar dit werkte niet. De verf ging er weer af. En bleef bij elkaar zitten. Uiteindelijk ben ik de verf aan gaan brengen door de vorm vol te laten lopen met de verf. En dit werkte.

De vorm vol laten lopen met de verf doe je door met de kwast genoeg verf op te nemen en dan dan voorzichtig in de gewenste vorm te laten lopen. Herhaal dit totdat de vorm is vol gelopen. Moeilijkheid zit het hierbij voornamelijk in de kleine vormen. Als je iets te veel verf op je kwast hebt zitten en het loopt in de vorm kan het overstromen. Gevolg is dat de verf uitloopt. Iets wat moeilijk te herstellen is.

Gebruik je het kuipje kleur even niet. Meteen dicht doen. Dit voorkomt dat het nog stroperiger wordt. Het drogingsproces begint meteen.

Het maken van deze zonnevangers voor Kerst raad ik aan om niet met kleine kinderen te maken. Vanaf een jaar of 7 is dit goed te doen. Als je kind geduld heeft en oog voor detail is het misschien al op een jongere leeftijd te maken.

Ik hoop dat deze tips je zal helpen om de zonnevangers voor Kerst tot een mooie blikvanger in je huis te maken.

Minpuntje;

Toch is er ook iets wat ik jammer vind van deze zonnevangers. ik had liever iets meer betaald voor meer kleuren verf. Ik miste wit en blauw. Als ik deze kleuren er bij had zitten had ik zelf kleuren kunnen mengen. En de zonnevangers meer kunnen maken zodat het past bij de rest van mijn kerst spullen.  Nu komt het waarschijnlijk in de gang te hangen. Ook leuk. Dan zien de mensen die aan de deur komen ook iets gezelligs hangen voor het raam. Normaal doe ik in de gang niks hangen met de Kerst.

Staat je hoofd nog lang niet naar Kerst. Dat begrijp ik volkomen. Maar haal de zonnevanger wel alvast in huis. Een leuk DIY voor een woensdag middag of regenachtige zondagen die er nog genoeg aan komen tot Kerst. Bovendien liggen ze nu nog volop tussen de kerstspullen bij de Action. Wie weet is het er volgende week niet meer te krijgen.

De zonnevangers voor Kerst van de Action is te koop voor slechts €0,59. Voor die prijs kan je het toch niet laten liggen. Tenminste ik niet.

Lees ook eens:

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This