Zomerse slinger knutselen

Zomerse slinger knutselen

Feestdagen, Knutselen

Met een slinger creëer je al snel een vrolijk eyecatcher in je huis. Deze zomerse slinger is simpel te maken en aan te passen naar elke thema van je keuzen. Ik koos voor zomers maar het kan net zo goed My little pony of kerst zijn.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; woonkamer.  Ik wilde de zomer nog iets meer in huis halen.

Slingers vind ik altijd leuk om te maken. Dat ik een zomerse slinger wilde maken, daar was ik al snel over uit. Maar ja hoe dan verder.

Eerst wilde ik het over een hele andere boeg gooien. Maar daar ging of voor mij te veel ontwerp tijd in zitten of het zou een enorme uitdaging gaan worden voor jou. (Ik ga dit idee zeker uitwerken) Maar voor nu heb ik er eentje voor je die echt zo gemaakt kan zijn.

Zomerse slinger

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden:

 • Diverse papier met print naar keuzen
 • Schaar
 • Lijm
 • Draad
 • Cirkel pons, passer of iets anders waar je cirkels mee kan maken
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Werkbeschrijving:

De cirkel

Voor deze slinger moet je heel veel cirkels maken. Heb je een cirkel pons of een apparaat die het voor je doet. Top dat scheelt jou heel veel tijd en maakt deze zomer slinger nog makkelijker om te maken. Ik heb een circel cutter van Martha Stewart. Maar echt super vind ik het niet. Ik kocht deze vorig jaar op de crea doe beurs. Ik gebruik het eigenlijk nooit. Mijn passer of cirkel pons pak ik liever. Maar omdat ik heel veel cirkels moet maken dacht ik er ineens aan. Wist ook meteen weer waarom ik er niet graag mee werk.

Het jij geen fancy spullen maar wel een passer dan werkt dit hier ook prima mee. Te koop voor nog geen €2,- (dacht ik) bij de Action. Als dat niet voor handen is dan kan je altijd iets ronds pakken om de vorm mee om te trekken.

Mijn cirkels zijn ongeveer 5 cm. Uiteraard kan je dit zo groot of klein maken als jij zelf wilt. Ik denk dat ik er nog een met ini mini cirkels ga maken. In 1 kleur. Samen met deze slinger zal dit het geheel nog gezelliger maken.

Maar goed nu de uitleg, hoe te maken…..

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

De slinger

Dus je moet heel veel cirkels maken. Ik heb er een stuk of 100 gemaakt. Ik laat het aan jou over hoeveel en hoe lang je de slinger wilt maken.

Je kan de slinger maken door het onder de naaimachine te leggen en het te naaien. Maar deze methode heb ik zelf nooit uitgeprobeerd en durf ik ook niet uit te proberen. Veel te bang ben ik dat mijn naaimachine kapotgaat. Als jij hier wel ervaring mee hebt. Laat mij dan even in een opmerking onder mijn blog post weten hoe jij dat hebt gedaan en of dat allemaal goed ging.

Ik hou het bij een methode die voor iedereen te doen is. Alleen je geduld kan op de proef gesteld worden. Verder is het geen rocket science….

Pak het draad erbij. Knip nog niks af mits je slinger een specifieke maat moet hebben. Ik doe altijd maar wat..

Leg met de verkeerde kant boven een paar cirkels neer. Smeer deze in met lijm. (Pritt stift is prima)

Pak er nu een andere cirkel bij en plak die erbovenop. In dit geval lelijke kant onder.

Tussen de twee cirkels plaats je steeds een stukje draad.

De afstand tussen de cirkels laat ik ook aan jou over.

Ga met dit hele proces verder tot al je cirkels op zijn.

Zorg dat je aan allebei de kanten voldoende draad over hebt om het ergens aan vast te kunnen maken.

De zomer slinger is nu af

Lees ook eens: Bloemenslinger knutselen met papier

 Tip:

Gebruik verschillende cirkel maten door elkaar heen of maak meerdere zomerse slingers in verschillende maten cirkels. Dit geeft een leuk en speels effect. Wat je ook kan doen is het om een slinger van mini lichtjes heen wikkelen. Gebruik dan wel de simpele kleine lampjes.

De zomerse slinger is in mijn geval zomers vanwege de prints. Maar wat ik hierboven al schreef je kan het met elke print en thema maken. Ik geef je slechts een idee mee.  Maak jij je slingers wel eens zelf? 

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

 Create and have fun,

Melanie

Crea cross

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link. Of gebruik #creacross op je sociale media zodat wij kunnen zien dat je mee doet

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Hoi, mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun

Lets get sociale

Nog meer DIY’s voor jou…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This