Woonkamer inspiratie, boho, minimalisties met een vleugje industrieel.

jan 5, 2021 | DIY | 0 Reacties

Hou je van een rustig interieur met boho, minimalistisch met een vleugje industrieel dan zal je aan mijn inspiratie zeker wat hebben. 

Samen neem ik je mee in mijn zoektocht en vertel ik hoe mijn huis er nu uitziet en wat ik er aan wil veranderen. Zowel op korte termijn als op lange termijn. 

Ook zijn er interieur dilema’s waardoor ik jouw hulp kan gebruiken.

Zins ik vorige maand ben verhuisd struin ik regelmatig het internet af om leuke, betaalbare decoratie maar vooral meubels.

Maar wat is het lastig om je eigen stijl te ontdekken, maar ook dat het past bij het gezin en het huis. Niet elke stijl is geschikt voor elk huis. Ik woon nu in een jaren 80 huis. Een tijdsperk dat niet echt bekend staat om z’n mooie stijl.

Het huis heeft heel veel TLC nodig om er iets van te maken waar ik me echt in thuis ga voelen. En met mijn eigen stijl en het huis in mijn gedachte heb ik ook rekening te houden met het gezin. Als mijn wederhelft iets niet mooi vindt, zal het er toch echt niet komen.

Op zoek naar de stijl voor ons.

Als je mij vraagt waar mijn hart sneller van gaat kloppen is het Boho (afkorting van bohemien), maar ook industrieel. Twee uitersten als het gaat om de stijl.

Boho is vooral veel prints, kleur en een warm, gezellig uitstraling vaak neutraal en lichte kleuren als basis. Industrieel is veel staal, zwart en donkere kleuren. Minder tierlantijnen, stoerder. Deze twee stijlen kan je echt wel combineren. Maar echt makkelijk vind ik dat niet. Bovendien vind ik industrieel interieur niet echt passen bij het huis. Ik heb mijn grote lichte woonkamer ingeruild voor een kleinere donkere woonkamer. Gebruik maken van donkere kleuren en materialen zou mijn op den duur deprimeren.

Dan zou je denken nou dan is het toch boho. Ondanks dat ik gek ben op kleur en een interieur vol kleur geweldig vindt, merk ik dat het mij vooral onrustig maakt.

Zins een paar jaar heb ik een meer minimalistisch leven omarmd. Mijn huis staat nog steeds “vol”, maar alles waar ik geen waarde aan hecht of geen toegevoegde waarde heeft in het huis, heb ik niet langer in mijn huis.

Zoals Maria Kondo zegt: does it sparks joy?

Zo heb ik al de helft van de meubels, boeken en kleding weggedaan.

Om vol in te zetten op boho werkt voor mij dus niet. Ik wil boho maar veel meer minimalistisch.

Dussss….

Boho met minder kleur, minimalistisch met een vleugje Industrieel gaat het worden.

Pinterest is altijd mijn go to als ik inspiratie nodig hebt. Zo heb ik een bord aangemaakt waarin ik elke ruimte in mijn huis een eigen sectie heb gegeven.

Neem er vooral een kijkje. En als je mij daar nog niet volgt…. Klik dan vooral op de volg knop.

Nu weet ik ongeveer in welke richting ik wil zoeken. Samen met de spulletjes die ik al heb kan ik gaan zoeken.

De meubels

Sommige meubels die ik heb zullen met de tijd vervangen worden en sommigen zullen onderworpen gaan worden aan een serieuze metamorfose en zullen mijn DIY-skills op los gelaten worden. Sommige items wil ik jouw mening over weten.

Ik hou ervan als mijn meubels wit, naturel materiaal kleur met een beetje zwart. Met dat ik gedachten….

1 Gordijnen

Op het moment heb ik in de woonkamer de okergele gordijnen hangen. Maar ik denk erover om deze te vervangen voor een linnen natuurlijke kleur en materiaal.

Vorig jaar kocht ik de okergele gordijnen nadat ons oude huis gerenoveerd werd en onze rolgordijnen daarna er niet meer konden hangen.

Ergens vind ik het zonder om de gordijnen te vervangen aangezien ze pas een jaar oud zijn. Al denk ik dat ik ze weer terug wil in mijn slaapkamer waar deze gordijnen voorheen ook hingen. Naast over gordijnen moet ik ook iets hebben wat inkijk voorkomt. Nu kan iedereen naar binnen kijken vanuit hun dak ramen.

2 Stoelen

We hebben nu 2 banken staan. 1 bank is iets meer dan een jaar oud. De andere bank is een overblijfsel van de vorige bewoner van dit huis. De bank is lelijk maar met een grote grand foulard er overheen kan het er nog heel even mee door.

De bak wil ik vervangen voor 2 stoelen. Stoelen zijn flexibel en makkelijk te verplaatsen. Ook geeft in dit huis een meer ruimtelijk effect. Ik wil dan ook geen dichte stoelen met hoge en brede leuningen. Ik ben verliefd op de stoel van Ikea de Stockholm 2017. Maar helaas is die niet langer meer leverbaar in de kleur wit. Een alternatief zou dan de Busko zijn. ( Zie bovenstaande foto.) Dat de stoelen wit zijn is voor mij echt een must. Al mijn stoelen en banken zijn altijd wit geweest en dat wil ik ook zo houden.

Ik zit dan ook erg in een dilemma welke te kopen. Voor welke zou jij kiezen en waarom?

3 Poef

Ik wil een poef, niet alleen handig maar vooral heel erg fijn om zo met je beentjes omhoog te kunnen zitten. Deze poef is simpel van vorm en materiaal en past perfect bij een boho interieur. Enigste minpunt, Mijn konijn zal het erg lekker vinden.

Wooninspiratie
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

4 Lamp

Voordat ik hier ging wonen wist ik het zeker ik wil een grote, grove zwarte staande lamp met een industriële uitstraling. Nu ik hier een maand woon ben ik van dat idee afgestapt. Ik wil nu een hanglamp naast mijn bank.

Deze lamp van Ikea is net als de stoel al heel lang mijn favoriet.

In eerste instantie wilde ik de lamp boven mijn eettafel maar van die gedachte ben ik veranderd. Naast de bank heb ik eens stopcontact, mijn konijn kan geen draden doorbijten en op deze manier hou ik meer ruimte over.  Met eens staande lamp ben ik toch meer ruimte kwijt en dat is met een niet al te grote ruimte heel belangrijk.

5 Kleed

Ik heb eigenlijk al een kleed voor in de woonkamer. Een megagrote hoogpolige beige/ licht grijs kleurige. Maar mijn konijn als de dood voor het kleed.

Mijn konijn loopt los door het huis, geen hok en heeft zijn eigen kattenbak waar bij zijn behoeftes op doet. Hierdoor moet ik wel bij alles wat we doen in en om het huis, rekening houden met het konijn. Konijnen knagen maar wat graag alles kapot. Mijn konijn laat de meeste dingen met rust. Maar boeken, karton, bedrading en riet daar kan hij niet van afblijven. Omdat ik het voor mij belangrijk is dat hij vrij kan rond bewegen in het huis is dit een klein offer die ik moet maken voor hem.

Hoe dan ook ik wil een kleed dat een meer natuurlijke uitstraling heeft. Makkelijk schoon te houden is en vooral laag polig is.

2 varianten die ik heb gezien bij Ikea vind ik mooi. Welke het zal worden, als er al een kleed komt ben ik nog niet over uit. Ik vind een Perzisch tapijt namelijk ook erg leuk, maar zo totaal anders.

Het niet hebben van een kleed is oook een optie. Kleden staan gezellig maar maken de niet al te grote ruimte, opties kleiner. En dan te bedenken hoeveel vuil ertussen gaat zitten. Een kleed aanschaffen of erover na denken zal dan ook als allerlaatste een mogelijke aankoop worden. Wat zou jij doen?

6 Salontafels

3 jaar geleden was ik mijn salontafel zat. Weg, doei tot nooit meer ziens. Maar een vervanging heb ik nooit kunnen vinden. Ik heb iets in mijn hoofd maar ik kan het niet echt vinden. Het is het elke keer net niet.

Op Facebook Marketplace snuffel ik zo nu en dan rond op zoek naar een leuk item voor weinig. Zo kwam ik deze salontafels tegen. Niet wat ik zocht, maar misstaat niet in het interieur en zijn superhandig. Vanbinnen kan je van alles stoppen.

Zo kan mijn dochter haar teken spullen beneden bewaren. Handig voor haar en veiliger voor mij. (Ze heeft er nog wel eens een handje vol van om de muren te voorzien van haar kunsten.) De salontafels zijn best groot en voor nu prima. Ze zijn niet alledaagse wat een leuke afwisseling zal zijn tussen de spullen die ik wil aanschaffen bij de Ikea. (Al blijf ik ook zoeken bij andere winkels en tweedehands naar een alternatief voor deze opties.)

7 Bank

Vorig jaar begaf onze ledere bank het. Snel moest er een nieuwe bank komen. We kochten de Ektrop bank van Ikea. Niet geheel mijn stijl maar ik vind het ook niet vreselijk. Ook nu is het weer net als met de salontafel. Ik heb iets in mijn hoofd, maar kan nergens vinden wat ik echt zoek. Ik wil namelijk een wit lederen bank dat strak van vorm is maar groot genoeg is om 5 personen op te passen. Ondanks de strakke vorm van de bank wil ik niet dat het koud aanvoelt en ziet. Er is een bank bij Ikea die behoorlijk dicht in de buurt komt met wat ik zoek, maar helaas het is er niet in het leer. (Zie onderstaande foto.) En zo gaat mijn zoektocht verder…. En tot die tijd…. Genieten we van de Ektrop, want lekker zit de bank wel.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

8 Vloer

In de woning ligt een grijze laminaat vloer met een houtnerf erin. Omdat de vorige bewoner het nog niet eens een jaar eerder heeft geplaats in de woning en mijn wederhelft het mooi vindt, blijft het voor nu liggen. Zo kunnen we ook even een buffer opbouwen. De vloer is niet lelijk maar mijn keuze zou het nooit zijn. De kleur grijs is een kleur waar ik jaren geleden mijn huis vol mee had staan, maar ik werd er doodongelukkig van. Samen met merendeel van de muren in dezelfde donkergrijze muren komt al het grijs op mij af. Misschien als de muren geschilderd zijn dat de vloer mij minder stort. Maar als we de vloer ooit gaan vervangen dan wil ik een pvc-vloer in een eiken kleur of in het witeiken. Beneden wil ik per se een pvc-vloer. Wel zo makkelijk met vieze voeten, het morsen van een waterbak of iets te wild de afwas doen. Een spierwitte vloer vind ik ook echt geweldig. Maar ja daar zie je alles op.
Schoonmaken vind ik echt niet erg maar ik ben geen slaaf in mijn eigen huis.

9 Verf kleur

Ga ik voor een nude kleur, pink of groen. Ik ben er nog niet uit. In een vooral licht interieur wil ik 1 muur een accent geven. De muur die de kleur krijgt vangt de meeste licht en kan dus meer hebben. De andere muren in de woonkamer worden wit. Voor de muur met de accent kleur staat een megahoge boekenkast. De boekkast wil ik dezelfde kleur geven als de muur. Aan beide kanten van de boekenkast is tevens (ongeveer) een meter aan muur te zien.  Alleen een plant hangt er nu om de muur op te vullen. Denk ook niet dat er veel meer zal komen. (Ik hou van minimaal.) Hoe dan ook ik vind de nude/roze kleur heel erg mooi, maar vind het erg veilig. In mijn oude huis had ik een muur aqua blauw, een beetje kleur mag van mij wel. De roze kleur vind ik een leuke keuze, maar met 3 mannen in huis denk ik niet dat ik dat voor elkaar zal krijgen. De groene kleur vind ik ook mooi en is de voorkeur van mijn partner. Maar ik ben bang dat ik het te donker ga vinden en daarmee snel zat ben. (De aqua kleur op mijn muur was ik ook vrij snel zat.) Voor welke kleur zou jij kiezen?

10 Lamp eettafel

Lampen vind ik het allerlastigste om te vinden en passend te hebben in je interieur.
Boven de eettafel wil ik een hanglamp. Omdat ik uiteindelijk genoeg rotan en riet heb wil ik een tegenhanger. Ik ben dan ook op zoek naar een meer industriële lamp dat goed samengaat met de rotan/ boho stijl. Ik ben helemaal weg dan de lamp met 6 licht bollen eraan. Maar ik vind het niet echt passen. Ook is het iets wat denk ik te veel in het oog zit, waardoor het altijd alle aandacht op zich zal vestigen. En dat wil ik niet. Deze lamp is er ook als een plafonniere te krijgen waardoor het perfect in de keuken past. ( heb ik toch een beetje de lamp.) Uiteindelijk vond ik een lamp dat tussen boho en industrieel in zit. De materiaalkeuze is industrieel maar de vorm en de opengewerkte lampenkappen passen daardoor heel goed in een boho interieur. Wat er niet op de foto’s ziet, zijn de meubels die ooit wel een keer gaan vervangen worden. Zo wil ik de erg functionele maar o zo lelijke eettafel vervangen. Ik wil een ovale tafel waar minimaal 6 mensen aan kunnen zitten. Ik zag iets wat in de buurt komt van wat ik wil. Alleen is deze iets te lang. Wil een tafel van 180 cm en niet 200 cm. Het zijn maar 20 cm maar net die paar cm maken het verschil. De tafel heeft een industriële uitstraling en zal dan ook perfect passen bij de lamp. Vandaar dat ik deze er nog even bij noem. Over de hele lengte van de muur waar de eettafel staat wil ik een ingebouwde bank/ kasten systeem in een lichte houtkleur. (Na het bovenstaande idee.) De bedoeling is dat het allemaal op 1 hoogte en breedte komt. Met aan de ene kant de tv (kast gedeelte) en aan de andere kant overgaat in een bank voor aan de eettafel. Zo komt uiteindelijk de boho, minimalisme en Industriële stijl samen. Met de ramen en deur naar de tuin zwart te maken komt overal net dat beetje zwart terug zonder meteen te veel te zijn. Met wat kussens en een paar mooie accessoires breng je kleur in het geheel. Wat vind jij van mijn stijl en ideeën? Wat is jouw stijl en wat zou jij graag willen aanpakken in je huis?
Woonkamer inspiratie boho, minimalisme en industrieel
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This