Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen

jan 30, 2021 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Printables | 0 Reacties

Een kijkdoos maar dan anders. Een moderne twist op de ouderwetse kijkdoos. Met de gratis winterse plaatjes maak je de mooiste kijkdoos.

De winterse 3D kijkdoos is niet alleen leuk om te maken met je kind maar ze leren ook wat je kan verwachten bij het seizoen, winter.  De andere seizoenen zullen zeker volgen. Maar voor nu en…. En zolang het winter is… Een leuke creatieve activiteit met kinderen.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <60 minuten

Benodigdheden:

 • Doos
 • Lijm
 • Plaatjes
 • Schaar
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Knip een deel van de doos weg. Van de 4 kleppen aan de bovenkant van de doos, knip of snij je de bovenkant geheel weg. De zijkant bewaar je een rand (dit kan je ook aan de bovenkant doen als je dat wilt), maar de zijkant moet je een strook van de kleppen laten staan. De klep aan de onderkant knip je tot ongeveer 2/3 weg.

Hoe meer je aan de onderkant en zijkant van de kleppen laat zitten, des te meer je eraan vast kan plakken. Maar wordt het wel lastiger om aan de binnenkant genoeg ruimte over te houden om daar te kunnen versieren.

De klep dat je aan de bovenkant af hebt geknipt plak je nu aan de binnenkant vast. Dit doe je door de klep een stuk te buigen aan de onderkant. Dat deel dat je hebt omgebogen lijm je vast. Om de klep goed recht op te laten staan heb ik uit 2 resten karton een strook geknipt. Vouw de stroken doormidden. Plak de gevouwen deel vast aan de klep en het nadere gevouwen deel vast aan de doos. (Zie bovenstaande foto.)

Laat het goed drogen voordat je begint ver het versieren van de doos.

Download en print de gratis plaatjes uit, via de onderstaande knop.

Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Winterse afbeeldingen

Knip de plaatjes uit. Ik heb er een witte rand omheen gelaten bij het uitknippen. Hoe nauwkeuriger je knipt des te realistischer en mooier het zal worden. Persoonlijk vind ik dat te veel werk. Aan jou wat je er mee doet. Kleine kinderen zullen nog wat hulp nodig hebben bij het knippen. Al is het een goeie manier om dit te verbeteren.

Plak de plaatjes op naar eigen inzicht. Doordat je 3 lagen hebt gemaakt in de doos kan je er een leuk tafereel van maken. Zo wordt het een echte 3D kijkdoos.

Tip

Heb je een doos zonder de kleppen, dat is geen probleem. Heb je een losse deksel, knip het dan door het midden, zorg dat ze niet gelijk zijn wat de hoogte betreft. Plak de 2 delen vast zoals ik dat met de middelste deel heb gedaan. Geen karton meer over met een stuk stevig papier kan het ook.

Een doos met 1 grote klep, dan knip je de deksel voor een deel af en plaats je dat deel in het midden.

Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ik ben benieuwd wat voor moois jij ervan maakt. Deel het via Instagram of in mijn facebook groep. DM mag ook. Vergeet mij niet te taggen zodat ik het dan zeker te zien krijg.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This