Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen

jan 30, 2021 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Printables | 0 Reacties

Een kijkdoos maar dan anders. Een moderne twist op de ouderwetse kijkdoos. Met de gratis winterse plaatjes maak je de mooiste kijkdoos.

De winterse 3D kijkdoos is niet alleen leuk om te maken met je kind maar ze leren ook wat je kan verwachten bij het seizoen, winter.  De andere seizoenen zullen zeker volgen. Maar voor nu en…. En zolang het winter is… Een leuke creatieve activiteit met kinderen.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <60 minuten

Benodigdheden:

 • Doos
 • Lijm
 • Plaatjes
 • Schaar
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Knip een deel van de doos weg. Van de 4 kleppen aan de bovenkant van de doos, knip of snij je de bovenkant geheel weg. De zijkant bewaar je een rand (dit kan je ook aan de bovenkant doen als je dat wilt), maar de zijkant moet je een strook van de kleppen laten staan. De klep aan de onderkant knip je tot ongeveer 2/3 weg.

Hoe meer je aan de onderkant en zijkant van de kleppen laat zitten, des te meer je eraan vast kan plakken. Maar wordt het wel lastiger om aan de binnenkant genoeg ruimte over te houden om daar te kunnen versieren.

De klep dat je aan de bovenkant af hebt geknipt plak je nu aan de binnenkant vast. Dit doe je door de klep een stuk te buigen aan de onderkant. Dat deel dat je hebt omgebogen lijm je vast. Om de klep goed recht op te laten staan heb ik uit 2 resten karton een strook geknipt. Vouw de stroken doormidden. Plak de gevouwen deel vast aan de klep en het nadere gevouwen deel vast aan de doos. (Zie bovenstaande foto.)

Laat het goed drogen voordat je begint ver het versieren van de doos.

Hoe kom ik aan de plaatjes?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. ZO niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
 • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.
 • Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit.
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Winterse afbeeldingen

Knip de plaatjes uit. Ik heb er een witte rand omheen gelaten bij het uitknippen. Hoe nauwkeuriger je knipt des te realistischer en mooier het zal worden. Persoonlijk vind ik dat te veel werk. Aan jou wat je er mee doet. Kleine kinderen zullen nog wat hulp nodig hebben bij het knippen. Al is het een goeie manier om dit te verbeteren.

Plak de plaatjes op naar eigen inzicht. Doordat je 3 lagen hebt gemaakt in de doos kan je er een leuk tafereel van maken. Zo wordt het een echte 3D kijkdoos.

Tip

Heb je een doos zonder de kleppen, dat is geen probleem. Heb je een losse deksel, knip het dan door het midden, zorg dat ze niet gelijk zijn wat de hoogte betreft. Plak de 2 delen vast zoals ik dat met de middelste deel heb gedaan. Geen karton meer over met een stuk stevig papier kan het ook.

Een doos met 1 grote klep, dan knip je de deksel voor een deel af en plaats je dat deel in het midden.

Ik ben benieuwd wat voor moois jij ervan maakt. Deel het via Instagram of in mijn facebook groep. DM mag ook. Vergeet mij niet te taggen zodat ik het dan zeker te zien krijg.

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op Pinterest
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This