Winter doodles voor in je bullet journal

dec 19, 2019 | Bullet journal, Kerstdagen en oud en nieuw, Sinterklaas | 0 Reacties

Doodles, een simpele manier van tekenen. Heerlijk ontspannend. En ideaal voor in je bullet journal. Speciaal voor de winter heb ik een aantal simpel te maken doodles verzameld. Ook al ben je geen teken wonder deze lukken je vast wel.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Samen, speciaal voor de creacross uitdaging van deze week maakte ik 45 doodles voor in je bullet journal. 

Geen moeilijke maar simpel te tekenen doodles met als thema…. winter.

Lees ook eens: Herfst doodles

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Winter doodles uitleg.

Een aantal doodles wil ik toelichten. Zodat jij het nog beter kan na tekenen.

Sneeuwflokken

Sneeuwflokken horen bij de winter en kunnen dan ook niet ontbreken bij het tekenen van de winter doodles. 

Er is geen goed of fout. Een paar lijnen en een aantal tekeningen er in verwerken is alles wat er nodig is om een sneeuwflok te tekenen.

Sneeuwpop

Ik had nog veel meer variaties kunnen doodlen. Maar zo heb je wel een idee. Simpel met slechts een paar knopen tot met een hoed, bezem en sjaal. Sprietjes op het hoofd als haar. Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Met een paar simpele lijnen en cirkels heb je al een sneeuwpop.

Bergen

Met de drie verschillende stylen bergen kan je vast een begin maken. Van meer gedetailleerd tot heel erg simpel. Slechts drie driehoeken zijn er nodig om een groep bergen te tekenen. Met een beetje sneeuw er op en het ziet er gezellig uit. 

Bomen

Een aantal zeer makkelijk te tekenen bomen als voorbeeld. Met takken en blaadjes er aan, heeft het meer detail. Maar minder winter en direct een stapje lastiger om te tekenen. De eenvoud van het doodlen maakt het juist zo fijn om zonder er te veel bij na te denken, even te relaxen.

Winter kleding

Teken kleding en geef het een leuk printje. Hou het printje simpel door met lijnen te werken. 

Kaarsen

Uiteraard had ik nog veel meer variaties kunnen tekenen. Maar in deze kaarsen heb ik de belangrijkste kenmerken verwerkt. Het druipen van de kaars en de licht effect er om heen. Een paar lijnen is genoeg om de suggestie te wekken van een brandende kaars dat licht geeft.

Ster

Zoals je kan zien heb ik meerder sterren getekend. De combinatie van de verschillende sterren bij elkaar of slechts 1 soort. 

Wolken met sneeuw en wint.

Tja ook dit hoort bij de winter.

Kopjes chocomelk

Ik maakte kopjes met chocomelk en marshmallows. Als je meer van de koffie bent laat je het rietje en marshmallows achterwegen.

 

Met de toelichting en de diverse winter doodles kan jij nu zelf aan de slag. Of je het in je bullet journal gebruikt of het gewoon leuk vind om te tekenen. Ik hoop dat ik je geinspireerd hebt. 

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een sneeuwman traktatie. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This