Waar en hoe vind je mooie bullet journal afbeeldingen?

jul 28, 2020 | Bullet journal | 0 Reacties

Heb je een bullet journal gekocht en wil je beginnen met het gezellig maken van je bullet journal? Heb je geen idee hoe je aan leuke afbeeldingen kan komen? Dan is dit de blog voor jou.

Voordat ik je vertel hoe en waar je leuke plaatjes kan vinden wil ik je toch duidelijk maken dat je geen afbeeldingen hoeft te plakken in je bullet journal.

Een bullet journal is van oorsprong bedacht door Ryder Carrol en is zonder toeters en bellen. De naam bullet journal heeft het systeem gekregen, niet de notitieboekjes. Het is bedoeld om beter en efficiënt te plannen. De vakjes voor de taak (bullets) vink je af als de taak af is. Daar komt de naam bullet journal vandaan.

Wil je meer leren over het originele systeem, Ryder Carrol heeft een boek geschreven over hoe hij bullet journal methode heeft bedacht en hoe je het inmoet zetten om het meeste uit je dag te halen. Zeer leerzaam ook als je jouw bullet journal meer als een dagboek gebruikt.

Ik wilde dit toch eerst gezegd hebben voordat ik je vertel waar je allemaal je plaatjes vandaan kan halen.

Tijdschriften

Tijdschriften, boeken en folders kan je ook afbeeldingen uit knippen. Soms gebruik ik tijdschriften of kranten om als achtergrond te gebruiken. En daarop mooie afbeeldingen en die-cuts te plakken.

Stukken met veel tekst of grote vlakken in een bepaalde kleur dienen als een perfecte achtergrond.

Action

Uiteraard is de Action een goeie betaalbare plek om zo nu en dan te neuzen. Zo nu en dan hebben ze prachtige stickers op grote vellen. Steeds vaker hebben ze boekjes met afbeeldingen geschikt voor in je bullet journal. Maar ook die-cuts zijn geschikt om te verwerken in je bullet journal. Bij de knutsel spullen vind je steeds vaker geschikte dingen voor in je bullet journal.

Hobby winkel

Hobby winkels waar ze scrapbook spullen verkopen kan je ook afbeeldingen vinden die je in je bullet journal kan verwerken. Boeken met die-cuts en mooie geprinte papier bijvoorbeeld. De afbeeldingen zijn vaak van een mooie kwaliteit maar wel een stuk duurder.

Strafbaar

Er zijn vele sites waar je afbeeldingen kan vinden om te verwerken in je bullet journal. Zo zie ik in Facebookgroepen dat er hele bestanden worden gedeeld met afbeeldingen die in een bepaalde thema zijn. Superhandig maar vaak strafbaar. Vaak zijn de plaatjes niet auteursrechten vrij. En die plaatjes mag je eigenlijk niet gebruiken laat staan massaal delen.

Plan with me november 2018. Bullet journal thema knus met dutch door
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Pinterest

Pinterest is denk ik wel de meest gebruikte platform om bullet journal plaatjes te vinden. Ook al is dit een goeie site om plaatjes te vinden, deze zijn vrijwel nooit auteursrechtenvrij. Zal je voor jezelf een plaatje gebruiken voor in je bullet journal zullen de meeste eigenaren niet moeilijk doen, maar zodra je hun werk ga verwerken en delen in bestanden, dan is het een ander verhaal. De te betalen schade kan enorm oplopen van een paar honderd euro tot duizenden euro’s. Je bent dus gewaarschuwd.

Ook heb je op Pinterest te maken met het verminderen van bestand grote. De kwaliteit is vaak verminderd voordat het erop geplaatst is. Zo kan het zijn dat een afbeelding op Pinterest er mooi uit ziet maar bij het uitprinten erg pixel achtig is. Ondanks dat is Pinterest een prima manier om plaatjes te verzamelen. Juist ook omdat je het even tussendoor op je telefoon kan doen. Vanuit je luie stoel of wc, zo makkelijk is het. Verzamel alle plaatjes op je Pinterest bord en print ze later als je de tijd hebt uit.

Gratis afbeeldingen

Pixabay is een site met auteursrecht vrije afbeeldingen. Deze mag je dus gebruiken zonder je druk te hoeven maken om geldboetes. In de zoekbalk kan je invoegen waarop je wilt zoeken. Vaak zijn de afbeeldingen van een veel hogere kwaliteit dan als ze van sociale media komen.

Naast Pixabay zijn er nog veel meer van dit soort sites. Ik zal er hier een aantal voor je noemen:

Hoe zoek je op mooie afbeeldingen?

Om toch mooie bullet journal afbeeldingen te vinden kan je zoeken door een thema in de zoekbalk in te voegen. Dit kan bijvoorbeeld zijn zomer maar denk ook eens aan dingen die je associeert met zomer. Bijvoorbeeld surfen, strand, slippers. Of iets minder voor de hand liggend een kleur. Wil je mooie plaatjes voor in het herfst thema, denk dan aan de kleur bruin. Zoek op bruin of bruin roze, het zal je verbazen hoe veel makkelijker het vaak is om op kleur te zoeken. Zo passen alle afbeeldingen direct bij elkaar en vormt het samen een rustig beeld.

Plan with me oktober 2018 bullet journal. omslag
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Je hebt nu mooie plaatjes gevonden maar hoe nu verder?

Per platform kan het verschillen hoe je de plaatjes kan verzamelen. Kijk hier dan ook eerst goed naar. Maar ik ga van het volgende uit. Klik op de afbeelding. Kopieer de afbeelding (rechtermuisknop) en klik in Word op plakken (rechtermuisknop) je kan de afbeelding veranderen van afmeting zodat het past in je bullet journal. Ga hier mee door totdat je alles hebt verzameld en print het uit.

Knip de afbeeldingen uit en verwerk ze in je bullet journal. Hou je afbeeldingen over, gooi deze dan niet weg. Bewaar deze bijvoorbeeld in je bullet journal zelf zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Bullet journal afbeeldingen bewerken

Wil je de afbeeldingen bewerken dan kan je daar apps voor gebruiken. Er zijn meer betaalde sites en apps waar je mee kan bewerken dan gratis. Toch is er een site waar je heel goed kan bewerken. Van kleuren aanpassen, collages maken tot teksten eraan toe te voegen. Je kan er heel erg veel mee, maar dat is voor een andere keer.

Deze site heet Canva en is mijn nummer 1 go to voor alles. Ook kan je hier heel veel gratis foto’s vinden die je mag gebruiken. Voor sommige moet je betalen, maar dat staat erbij. Om Canva te begrijpen is het wel nodig om een tutorial te doorlopen, deze vind je ook op hun site terug.

Ik hoop dat je nu voldoende informatie hebt om de mooiste bullet journal afbeeldingen te vinden. Heb je nog vragen, stel ze dan gerust.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This