Vieze groenten recepten

Recepten | 0 Reacties

Onder mijn lezers vroeg ik naar hun meest vieze groenten. welke groenten lust jij echt niet. Van deze uitkomst maakte ik een top 5 en zocht daaar heerlijke recepten bij. Wie weet lust je na het uitproberen van een van deze recepten ineens wel jouw vieze groenten.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

“Vieze” groenten:

Ik heb aan mijn lezers gevraagd wat er toch echt wel als een “vieze” groenten wordt gezien.

Daar kwam het volgende uit:

 1. Spruiten
 2. Witlof
 3. Asperges
 4. Bieten
 5. Zuurkool

Dit is de top 5 van mijn volgers. Dit kan anders zijn dan het landelijke gemiddelde. Maar ik schrijf voor jullie.

Lees ook eens: (vegetarische) tortilliataart

5 “vieze”groenten recepten:

Misschien lust je een bepaalde groenten niet door dat het niet klaar is gemaakt zodat jij het lust. En daarom heb ik voor jullie 5 recepten op een rij gezet die niet zo alledaags zijn. Maar daardoor misschien wel zo lekker is. Ik zou zeggen probeer het eens uit.

Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad.

Dit recept van de Allerhande  is mijn favoriete spruiten gerecht. Maak het klaar met rijst en kippenpootjes en smullen maar.

Witlofsalade met sinaasappel

Een heerlijke frissen salade van de Allerhande.

Ik geef als eerst toe dat ik witlof toch echt niet lekker vind. Maar laatst heb ik bij iemand dit gegeten. En ik vond het zowaar lekker. Voor het eerst!!!

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Asperges in het zuur.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit recept nog nooit zelf hebt gemaakt. Wel gegeten. Ik kreeg ze in Frankrijk te eten op deze manier en ik vond het best lekker. Asperges zal nooit mijn favoriete groenten worden. Maar op deze manier vond ik het zeker niet verkeerd. Ik vond het recept op Smulweb. Serveer het met een stukje vis en aardappelpuree.

Lees ook eens: 10 overheerlijke smoothies voor het hele gezin.

Bieten salade:

Benodigdheden:

 • Rode Bieten (gekookt)
 • Ui
 • Mayonaise
 • Peper, Zout

Bereidingswijze:

Snijd de Rode Bieten in blokjes

Snipper de ui

Meng alles door elkaar samen met de mayonaise en wat peper en zout naar smaak

Dit is een recept zoals mijn moeder het maakte. En ook al lust ik zelf bieten echt niet. Toen ik als kind het nog moest eten was dit voor mij de beste optie. Mijn kinderen vinden het zo ook het lekkerst. Maar die lusten bieten.

Zuurkool appel stamppot

Zelf lusten ze bij mij thuis de klassieke zuurkool stamppot. Maar dit recept van lekker en simpel is een goed alternatief. Een klassieker in een nieuw jasje.

Ben jij zelf wel van de klassieke zuurkool stamppot maar vinden je kinderen het te zuur. Biologische zuurkool is vaak minder zuur. En als je tijdens het koken een beetje appelsap doet maakt het de zuurkool ook al wat zoeter.

Ik hoop dat ik je met mijn bericht over groenten je gemotiveerd bent om zelf of je kinderen aan de groenten te krijgen. Natuurlijk zijn mijn recepten nog geen garantie dat je het nu wel gaat lusten. Maar als je het niet probeert weet je het nooit. Rekening te houden dat de smaak pupillen van een mens meerdere keren in het leven veranderd zou het zo maar kunnen dat je kind iets ineens wel lust.

Beloningssysteem:

Je kan natuurlijk een beloningssysteem samen met je kind maken. Maar als je daar geen zin in hebt of niet zo goed weet hoe dan heb ik er alvast 1 beloningssysteem voor je gemaakt. Klik op de onderstaande link en je kan de beloningssysteem gratis downloaden.

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Sajoer lodeh. Indonesische groentesoep. Vegetarisch.

Sajoer lodeh. Indonesische groentesoep. Hier in huis zijn ze er gek op. Meestal maak ik al een niet een alledaagse groenten soep. Maar vandaag wil ik je kennis laten maken met de Indische keuken. De keuken die ik merendeel van de week kook. Niet alleen vanwege mijn...

(Vegetarische) Tortillataart

Bruinen bonen een keer op een andere manier bereiden? Ben je gek op Mexicaans eten? Dan is de tortillataart iets voor jou. In minder dan 20 minuten heb jij deze overheerlijke taart op tafel staan. Ik maakte een vegetarische variant. Maar met een kleine aanpassing, heb...

Hoe leer ik mijn kind groenten eten?

Bah! Groenten, ik hoor het steeds meer. Niet alleen onder kinderen maar ook onder volwassenen. Hoe komt het toch dat er steeds meer mensen zijn die groenten maar ook fruit niet op hun dagelijkse menu hebben staan? Is het omdat we het niet hebben leren eten, of omdat...

10 overheerlijke smoothie recepten

Een smoothie is niet alleen lekker maar ook een goeie manier om op een makkelijke manier de dagelijkse hoeveelheid fruit of groenten binnen te krijgen. Voor een goed begin van het jaar heb ik 10 hele lekkere smoothies voor je op een rijtje gezet. 10 recepten waarvan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This