Van een oude saaie kroonluchter naar nieuw en hip

DIY | 0 Reacties

Een oude kroonluchter, een doorn in het oog. Hoe ik het een tweede leven heb kunnen geven. En hoe jij dat ook kan doen… Lees er alles over

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Al een tijd heb ik een kroonluchter in huis dat niet meer bij het interieur past. Maar iets weg doen wat nog goed is, dat kan ik niet zo goed. Al een tijd loop ik met het idee om het te schilderen. Een andere kleur te geven. Maar ja, welke kleur en hoe dat wist ik niet zo goed.

Mijn dochter wil een regenboog kamer. Waardoor ik al snel op het idee kwam om de kroonluchter aan haar te geven. En het een vrolijk kleurtje mee te geven.

Ik snap best dat niet iedereen op een kroonluchter zoals deze zit te wachten. Deze kroonluchter is behoorlijk over de top. Pas het aan naar jouw smaak. Ik geef je een idee mee. Een uitleg hoe je het kan doen.

Voor deze make-over heb ik twee spuitbussen groene verf van de Action gebruikt. En heel veel kralen die ik nog in huis had. 

Hoe begin je?

 • Eerst haal je alle kralen los. En zoveel mogelijk onderdelen.
 • Maak alles zo goed mogelijk schoon en vet vrij.
 • Laat het goed drogen.

Volgens de beschrijving van de verf moet je de ondergrond eerst schuren. Maar dat is echt onbegonnen werk met een kroonluchter. Zie maar in alle hoeken en gaten te komen. Ik heb dat dan ook niet gedaan. De kroonluchter hangt toch hoog en zal niet intensief gebruikt worden.. Denk dan ook  niet dat het snel zal beschadigen. Aan jouw de keus om de kroonluchter wel te schuren.

Voordat je gaat verven kan je er voor kiezen om het voor te behanadendelen met een primer. Ook dit is in een spuitbus te koop.

 

Lees ook eens: DIY decoupage kerstballen maken met Mod podge

 

Ik begon direct met de verf. Nadat ik een plekje had gecreëerd om het te verven.

Verven

Zorg er voor dat je het kan verven op een plek waar je goed kan ventileren. Voorkeur buiten.

Zorg dat de omgeving goed afzet. De spuitbus zal door de nevel veel meer verven dan de kroonluchter.

Doe een propje papier in kroonluchter waar normaal het peertje van de verlichting in zit.

Spuit niet te dichtbij. Dit voorkomt druipers. Al moet je soms wel dichter bij komen dan je zou willen om in alle hoeken te kunnen komen.

Heb geduld en wacht tussen door. Je zal de kroonluchter steeds een stukje moeten verplaatsen om overal bij te kunnen. Meerdere lagen zullen er nodig zijn. Mijn heeft het bijna twee spuitbussen gekost.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Zet alle onderdelen weer in elkaar.  Behalve de peertjes van de verlichting.

Spuit nu nog een laatste keer. Kijk heel kritisch. Je hebt vast nog wel iets over het hoofd gezien.

Als alles goed droog is kan je de kralen rijgen en eraan hangen. Vind je dit te veel moeite dan kan je er ook voor kiezen om de kralen op de kroonluchter mee te verven.

Ik heb gebruik gemaakt van allerlei verschillende kleuren en grote aan kralen. Dit hoeft natuurlijk niet. Alles in een kleur of soort kraal kan ook. Ik koos voor de kralen chaos omdat mijn dochter alles in regenboog wilt hebben.

Als alles echt af is dan kan je de peertjes er weer in draaien. De kroonluchter weer ophangen. En genieten maar…

Omdat het donderdag is, is het weer tijd voor Crea cross. De creatieve uitdaging met link party.  Deze week is de uitdaging licht. Lees vooral verder als jij jouw werk in de link wilt plaatsen of nieuwsgierig bent wat anderen hebben gemaakt.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien. Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte een een schilderij vol liefde en….. Benieuwd, wat? Neem dan snel een kijkje.. Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers
De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo
Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

DIY met confetti. CreaKrea linkparty

Confetti je kan er meer mee dan je denk. Wat je er allemaal mee kan dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve uitdaging, genaamd crea cross. Na drie jaar...

Leukste crea cross DIY van 2019

Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je ondertussen wel dat donderdag de dag is van de creatieve uitdaging genaamt crea cross. Elke week een nieuwe uitdaging.  Al weer 2 jaar doe ik hier aan mee. Maar welke creaties ben ik trots op, of misschien wel helemaal...

Simpel te knutselen Rudolf het rendier

Geen zin in urenlange knutsel sessies? Een kind dat snel klaar is, geen lange aandacht erbij kan houden? Dan is de simpel te knutselen Rudolf het rendier de perfecte tijd verdrijf voor jou. In ongeveer 15 minuten heb je Rudolf gemaakt. Simpel te knutselen Rudolf het...

Robot surprise

Ben je niet echt een knutsel wonder, vind je een Sinterklaas surprise maken stressvol? Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan het maken van de surprise? Dan heb ik de ideale surprise voor jou. Deze super simpel te knutselen robot surprise is in minder dan een uur...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares