Van een oude saaie kroonluchter naar nieuw en hip

jul 4, 2019 | DIY | 0 Reacties

Een oude kroonluchter, een doorn in het oog. Hoe ik het een tweede leven heb kunnen geven. En hoe jij dat ook kan doen… Lees er alles over

Al een tijd heb ik een kroonluchter in huis dat niet meer bij het interieur past. Maar iets weg doen wat nog goed is, dat kan ik niet zo goed. Al een tijd loop ik met het idee om het te schilderen. Een andere kleur te geven. Maar ja, welke kleur en hoe dat wist ik niet zo goed.

Mijn dochter wil een regenboog kamer. Waardoor ik al snel op het idee kwam om de kroonluchter aan haar te geven. En het een vrolijk kleurtje mee te geven.

Ik snap best dat niet iedereen op een kroonluchter zoals deze zit te wachten. Deze kroonluchter is behoorlijk over de top. Pas het aan naar jouw smaak. Ik geef je een idee mee. Een uitleg hoe je het kan doen.

Voor deze make-over heb ik twee spuitbussen groene verf van de Action gebruikt. En heel veel kralen die ik nog in huis had. 

Hoe begin je?

  • Eerst haal je alle kralen los. En zoveel mogelijk onderdelen.
  • Maak alles zo goed mogelijk schoon en vet vrij.
  • Laat het goed drogen.

Volgens de beschrijving van de verf moet je de ondergrond eerst schuren. Maar dat is echt onbegonnen werk met een kroonluchter. Zie maar in alle hoeken en gaten te komen. Ik heb dat dan ook niet gedaan. De kroonluchter hangt toch hoog en zal niet intensief gebruikt worden.. Denk dan ook  niet dat het snel zal beschadigen. Aan jouw de keus om de kroonluchter wel te schuren.

Voordat je gaat verven kan je er voor kiezen om het voor te behanadendelen met een primer. Ook dit is in een spuitbus te koop.

Ik begon direct met de verf. Nadat ik een plekje had gecreëerd om het te verven.

Verven

Zorg er voor dat je het kan verven op een plek waar je goed kan ventileren. Voorkeur buiten.

Zorg dat de omgeving goed afzet. De spuitbus zal door de nevel veel meer verven dan de kroonluchter.

Doe een propje papier in kroonluchter waar normaal het peertje van de verlichting in zit.

Spuit niet te dichtbij. Dit voorkomt druipers. Al moet je soms wel dichter bij komen dan je zou willen om in alle hoeken te kunnen komen.

Heb geduld en wacht tussen door. Je zal de kroonluchter steeds een stukje moeten verplaatsen om overal bij te kunnen. Meerdere lagen zullen er nodig zijn. Mijn heeft het bijna twee spuitbussen gekost.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Zet alle onderdelen weer in elkaar.  Behalve de peertjes van de verlichting.

Spuit nu nog een laatste keer. Kijk heel kritisch. Je hebt vast nog wel iets over het hoofd gezien.

Als alles goed droog is kan je de kralen rijgen en eraan hangen. Vind je dit te veel moeite dan kan je er ook voor kiezen om de kralen op de kroonluchter mee te verven.

Ik heb gebruik gemaakt van allerlei verschillende kleuren en grote aan kralen. Dit hoeft natuurlijk niet. Alles in een kleur of soort kraal kan ook. Ik koos voor de kralen chaos omdat mijn dochter alles in regenboog wilt hebben.

Als alles echt af is dan kan je de peertjes er weer in draaien. De kroonluchter weer ophangen. En genieten maar…

Omdat het donderdag is, is het weer tijd voor Crea cross. De creatieve uitdaging met link party.  Deze week is de uitdaging licht. Lees vooral verder als jij jouw werk in de link wilt plaatsen of nieuwsgierig bent wat anderen hebben gemaakt.

Lees ook eens: 

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte een een schilderij vol liefde en….. Benieuwd, wat? Neem dan snel een kijkje..

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op
Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares