Valentijn explotion box

jan 2, 2018 | Party time, Scrapbook | 0 Reacties

Een van de leukste dingen om te maken vind ik een explotion box. Hier gaat best een hoop tijd in zitten. Al hou ik het altijd simpel. Het is een leuke manier om een cadeau te geven. Zeker als je geld of een tegoedbon cadeau geeft is dit de perfecte manier om het te geven.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Elke week ga ik mee doen met de uitdagingen van Ilse (Kreanimo). Deze week is het thema; Valentijn. 

Ik besloot om maar weer eens creatief te zijn met papier. Te gaan scrapbooken.

Nu doen we met Valentijn nooit iets bijzonders. Toch geef ik graag iets.

 Zo maakte ik er ooit al een voor mijn vriend. Een explotion box met meerdere lagen en elke laag had een vakje met een kaartje. Op elk kaartje stond iets als vandaag heb je het alleenrecht op de afstandsbediening. Of vandaag krijg je een massage. Hij kon zelf bepalen wanneer hij welk kaartje inzette. Je kan de kaartjes zo pikant maken als jij zelf wilt, (knipoog).

Omdat ik het idee zo leuk vind wil ik jou graag het meegeven. Niet in het geijkte roze en hartjes. Maar met lieve verliefde vogels in de kleuren groen, geel en rood. Maar helaas verpeste ik dit. Iets met te snel willen zijn.

Nu is het alsnog het geijkte werk geworden. Zal ik het nog wel aan hem wil geven of geef ik het aan mijn moeder? hmmmm, dilema.

Maar dat is iets waar ik nog over na kan denken. Vandaag laat ik je zien hoe simpel het is om een explotion box als deze zelf te maken. En zo veel heb je er niet eens voor nodig.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Diverse leuke stevig papier ( bij de Action heb je boeken met allerlei leuke stevig papier er in Voor nog geen €2,- dacht ik. Beide kanten bedrukt en dus perfect voor een explotion box. Ik gebruik deze zelf ook)
 • Schaar
 • Lijm
 • Liniaal
 • Potlood
 • Wat frutsels om er op te verwerken zoals linten

De rest is optioneel, wel aan te raden

 • Stanleymes
 • Snij mat
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Je kan een explotion box zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Sommige ben ik echt wel een goeie twee dagen mee bezig zoveel elementen stop ik erin. Maar deze heb ik vrij simpel (basic) gehouden. En daardoor niet al te moeilijk of tijdrovend om te maken.

Explotion box is een leuke manier om een kaart te geven of om een cadeautje in te pakken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De bodem

Teken de basis van de onderkant uit. Ik heb 3 vakken van 10 cm in zowel de lengte als de breedte uitgetekend. (Zie bovenstaande tekening) Uiteraard kan je de afmeting aanpassen naar jouw wensen.

Knip of snij de omtrek uit en vouw de andere lijnen,

De stippellijnen vouw je naar binnen toe. Wil je net als ik aan de uiteinden hartjes dan zal je die voorzichtig eruit moeten knippen zoals is aangegeven in het rood in de bovenstaande tekening.

De bodem is voor nu af.

Deksel

Maak de deksel net als de bodem. Tel aan alle kanten 1 à 2 mm er bij En halveer de buitenste rand.

Knip nu de rode stippellijnen in.

Vouw het om

De kleine in geknipte delen vouw je naar binnen toe en zet je vast zodat er een deksel ontstaat.

Laar dit goed drogen. Wil je het niet de hele tijd vasthouden totdat het droog genoeg is. Ik zet het meestal met een paar paperclips vast totdat het goed droog is. Dan kan ik ondertussen verder gaan met de rest.

Aankleding

Ik heb een kleiner doosje gemaakt deze afmeting is 2 cm kleiner dan de grote. Haal van alle afmetingen dus 2 cm af en je kan ook deze prima zelf maken.

Plak op de bodem wat jij maar aan leuke Valentijn dingen kan verzinnen. Of wat je dan ook in huis hebt. Twee vakken heb ik aangekleed met een versiering. De andere twee heb ik een vierkant vak op geplakt die open is aan twee kanten. Hier ben ik van plan om een minikaartje in te stoppen (Moet ik nog maken) en in de andere een bioscoop bon.

In de kleine doos zal iets van chocolade komen. 

Boven op de doos kan je een mooie stik plakken. Ik koos voor een mega hart. Hier kan ik nog een leuke boodschap op schrijven als ik dat wil.

Hart maken

Dit hart is gemaakt van stevig karton en heb ik op geplakt door een klein stukje karton uit te knippen en dubbel te vouwen. Aan een kant smeer je dit in met lijm en plak je vast aan de deksel. Het andere deel zet je vast aan het hart. Als je het goed doet blijft deze net als bij mij mooi omhoog staan.

Explotion box voor Valentijn

Ik hoop dat je een idee hebt wat je kan maken als explotion box. Zoals ik al zei deze is heel simpel en basic. Je kan meerdere lagen erin aan brengen. Wat het nog leuke maakt maar wel heel veel meer werk. Wil je nog andere scrapbook werk zien van mij?

Lees dan ook eens: 

 

Wat vind je van een explotion box? Had je er wel eens van gehoord? En is dit iets wat jij wilt maken?

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Deze keer geen andere co host.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Plan with me. Bullet journal thema geel.

Plan with me. Bullet journal thema geel.

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is de kleur geel. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Het is alweer meer dan een jaar geleden dat...

Bloesem boom teken met Crêpepapier

Bloesem boom teken met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons.Het maken van de bloesem boom inspireerde mij door de link...

Creachick bullet journal bruin review

Creachick bullet journal bruin review

Inmiddels heeft Creachick haar vierde bullet journal uitgebracht. Denk  jij er over om het aan te schaffen? Ben jij benieuwd of deze bullet journal de pentest doorstaat.. lees dan snel verder. Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal...

Boerderij speurtocht

Boerderij speurtocht

Spelen op een (kinder)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vind op een (kinder)boerderij.Op het moment zijn door Corona de boerderijen nog dicht. Maar lang zal het hopelijk niet duren. Om de beleving nog...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This