Vaiana bloemenkrans knutselen

mrt 29, 2018 | Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Heb jij een kind dat gek is op Walt Disney en prinsessen? Maar vooral op de prinses Vaiana? Wilt jouw kind graag Vaiana zijn? Maak dan snel deze Viana bloemenkrans, gemaakt van papier.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; bloemen en planten. Een thema waar ik dol op ben. Ik hou van bloemen en planten. 

Doordat ik al het nodig rond dit thema hebt gemaakt vond ik het lastig om te bedenken wat ik zou gaan maken. Uiteindelijk kreeg ik een idee toen ik naar mijn dochter keek. Gek op de Disney film Moana (in het Nederlands Vaiana.) En zo ontstond het idee voor een Vaiana bloemenkrans van papier.

Ik maak de bloemenkrans van papier, maar je kan het ook van vilt maken. Heel veel anders is het niet om te maken.  Van vilt gaat het wel veel langer mee. Dus aan jou de keus.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

 • (Groen) karton
 • 6x roze en 10x groen papier ( minimaal )
 • Lijmpistool of alles lijm
 • Niettang en nietjes ( optioneel maar maakt het wel veel makkelijker)
 • Schaar

Werkbeschrijving:

Toen ik begon met deze bloemen krans had ik nog geen idee hoe ik het ging aanpakken. Al gaande weg heb ik het bedacht door uit te proberen en fouten te maken.

Hierdoor duurde het maken van de kroon wel even. Als ik het nu over zou maken zou ik het naar alle waarschijnlijkheid in minder dan een half uur kunnen maken. Toch hou ik de maak tijd op een uur. Omdat ik denk dat je dit kwijt zult zijn als je het voor het eerst maakt.

DIY Vaiana bloemenkrans van papier…

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De basis:

Om te beginnen maak je de basis voor de kroon. Van hier uit kan je beginnen met de opbouw. De kroon maak je door het hoofd omtrek van je kind op te meten. Maak uit een stuk karton een stook van ongeveer 6 tot 8 cm breed.

Als de strook niet lang genoeg is om een kroon te maken dan niet je er nog een stuk aan vast. ( Zie foto rechts boven)

Als je niet, doe dat dan van binnen uit. Zodat de uiteinden van de nietjes naar buiten steken. Dit om te voorkomen dat een kind zich bezeerd aan de nietjes. Ook verkleint dit de kans dat er haren tussen vast komen te zitten.

Teken bloemen zoals op de rechter bovenstaande tekening. De grootse bloem heeft ongeveer een doorsnee van 8 cm. De grootste bloem moet je twee keer maken per bloem. Dit kan je doen door het papier meerder keren dubbel te vouwen en dan een stapel bloemen in een keer uit te knippen.

De kleine 1 keer maar mag ook twee keer. Knip deze na het uitknippen in zodat er kleine inkepingen ontstaan rond de hele bloem. Vouw de inkepingen omhoog. Alleen het midden blijft plat.

De blaadjes heb ik in verschillende grote uitgeknipt. Dit deed ik door het groene papier een aantal keren dubbel te vouwen en uit te knippen.

Mijn blaadjes zijn uiteindelijk als nog vrij groot. Dat over de top vind ik leuk. Maar iets kleiner kan ook. De grootse bladeren waren bijna 20 cm in de lengte.

Opbouwen van de kroon:

Hier heb ik toch wel even mee geworsteld. Hoe ga ik de bladeren er op vast maken. Dan ook nog zo dat het niet al te netjes is. Maar zoals je kan zien is dat gelukt.

Pak een paar blaadjes bij elkaar en niet ze met 1 nietje vast aan de kroon.

De blaadjes hoeven niet al te netjes bij elkaar gegroepeerd te worden.

Let ook nu op dat de nietjes naar buiten staan.

Pak weer een aantal blaadjes en niet ze vast aan de kroon. Maar haal de eerste blaadjes naar voren en plaats de tweede stapel blaadjes daar achter. Hierdoor komen de blaadjes naar voren en gaan ze in elkaar zitten.

Om de opening die bestaat in het midden van de stapel genieten blaadjes hoef je je niet druk te maken. Daar past straks mooi een bloem in.

Ga met de blaadjes helemaal rond om de kroon.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De bloemen:

Niet twee grote bloemen aan elkaar.

Plak op de grote bloem nu een kleintje. Laat het geheel goed drogen.

De bloemen plak je nu vast tussen de bladeren. Plaats de bloem boven de genieten bladeren. Dit zorgt er voor dat je de nietjes niet meer ziet. Maar dit is ook de plek waar de bloemen het best uit komen.

De bloemen plak je het makkelijkst vast met een lijmpistool. Heb je dit niet dan kan het met een goeie alleslijm ook. Maar lijm dan de bloemen een voor een vast. En hou de bloem vast tot de lijm bijna droog is. Anders valt de bloem er naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer af. ( Ik spreek uit ervaring.)

Ga op deze manier de hele krans rond. Hoeveel bloemen je moet maken hangt af van de omvang van het hoofd en hoe dicht je de groepen bladeren bij elkaar plaatst.

De Vaiana bloemenkrans is nu af.

De krans die ik hebt gemaakt heb ik gemaakt aan de hand van de film Vaviana. UIteraard kan je de kleuren maken in elk gewenste kleur. Een geel hart in plaats van roze zal het een kleurrijker geheel maken. Dit wilde ik in eerste instantie ook zo maken. Totdat ik zag dat de bloemen in de film helemaal roze  zijn.

Mijn dochter is helemaal weg van de Vaiana bloemenkrans? Wat vind jij er van? Van welke film is jouw kind hele grote fan?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This