Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw.

dec 30, 2016 | Party time | 0 Reacties

Oud en nieuw met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Je wilt het als volwassenen onderling gezellig hebben. Maar om het als volwassenen gezellig te hebben is het van groot belang dat je kinderen het super gezellig hebben. Maar hoe hou je kinderen tevreden. Vooral met kleine kinderen kan dit later op de avond lastig worden. Ik heb een aantal tips voor jou. Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Maak oud en nieuw een feest waar je kind(eren) later op terug kijken als een super gezellige avond. Een avond dat niet alleen om het vuurwerk en drank draaide. Maar om het samenzijn. Vergeet de kinderen niet en creëer een kindvriendelijk oud en nieuw.

Slapen:

Laat jonge kinderen gewoon naar bed gaan. Ben je niet thuis bespreek dan de mogelijkheden om je kind daar te laten slapen. Kleintjes redden het vaak niet een hele avond en worden vervelend en huilerig. Dit wil je echt niet al je een gezellig avond je wilt hebben.

Zijn je kinderen al wat ouder maar is het ook voor hun nog moeilijk om het de hele avond vol te houden. Laat ze dan op een normale tijd naar bed gaan of een middagdutje houden. Leg ze uit waarom. En als je het in de avond doet. Spreek met ze af dat je ze wakker maakt om een bepaalde tijd. Zodat ze het vuurwerk niet hoeven te missen.

Eten:

Zorg er voor dat er voor de kinderen genoeg drinken en eten aanwezig is. Plaats kannen of flessen klaar gevuld met limonade zodat ze dit eventueel zelf kunnen pakken. Zorg er ook voor dat er genoeg lekkers voor hun is. Dingetjes die zij lekker vinden. En pas op met te veel zoette dingen. Niet alleen creëer je stuiterballen maar ook misselijke kinderen. Hoe je dit gedoseerd kan geven. Maak zakjes met een tijd er op. Bijvoorbeeld elk heel uur mogen ze een verrassingszakje pakken. Daar zit dan iets in. Een snoepje, mini speeltje wat jij dan ook maar kan verzinnen. Zo hou je het snoepen onder controle maar geef je ze ook iets om naar uit te kijken. De avond houden ze dan beter vol.

Vergeet de kinderchampagne niet. Of ze het nu lekker vinden of niet. zij horen er ook bij. En vinden het maar wat leuk om samen met de volwassenen het nieuwe jaar in te knallen.

Spelletjes:

Doe spelletjes met ze. Zoals ik in mijn vorige bericht schreef over spelletjes met volwassenen. Je kan kinderen hier prima bij betrekken. Zijn de spelletjes nog te moeilijk voor je kind dan laat je grotere kinderen ze desnoods helpen. Zo leren ze elkaar ook te helpen.

Een spelletje wat voor volwassenen ook nog leuk is maar voor kinderen is ring gooien. Je zal wel denken. Ring gooien!!!  Ja Ring gooien!!!  Maar niet zomaar ring gooien. Glow in de dark ring gooien. Hoe maak je dat zelf. Simpel zorg dat je iets hebt of maakt waar je ringen omheen kan gooien. Koop een pakket glow in de dark staven. Die kan je makkelijk rond maken en gebruiken om mee te gooien. Buiten of in een donkere kamer. Ring gooien was nog nooit zo leuk en spannend.

Maak van te voren een speurtocht. Dat kan zowel in het huis zich afspelen maar kan natuurlijk ook buiten. Zo breek je de lange avond voor kinderen door een spannende speurtocht.

Maak een kindertafel. leg daar een tafelkleed op die ze mogen vol kleuren/ tekenen. Een paar kleurtjes er bij. Eventueel wat bord spelletjes die ze samen kunnen spelen. lol gegarandeerd. Ga op Google  opzoek naar kleurplaten die te maken hebben met de feestdagen. Print ze uit en leg ze op de tafel voor kinderen om in te kleuren.

Tips voor een kindvriendelijk oud en nieuw:

Maak tradities zoals het maken van een  map, schrift of doos vullen met wensen en doelen voor het aankomend jaar. Voor kinderen kan je een soort gelijk iets maken. En dan heb ik het over een papier waar kinderen wat vragen op invullen en die inleveren. Dit is leuk om te bewaren en zo zie je ze ook veranderen in de jaren. Leuk naslagwerk voor de hele familie.

Wat doe jij om de kinderen te vermaken met oud en nieuw? Heb jij nog een leuke kindvriendelijk oud en nieuw tip voor mij?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This