Superhelden bingo voor een ieder die een tegek superhelden feestje geeft. Het is goed voor de nodige tijd verdrijf en je zal verbaast zijn hoe leuk kinderen dit zullen vinden. Succes gegarandeerd.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Er werd mij gevraagd of ik een bingo kan maken van Superhelden voor een superhelden feestje. Nou dat kan ik wel. En omdat ik het zo een leuke bingo vind, wilde ik het jou niet ontzeggen.

Maak van een superhelden feestje een onvergetelijke met deze bingo. En het enigste wat jij er voor moet doen is de superhelden bingo uit te printen. Zo simpel is het.

Geschikt vanaf 4 jaar

Vanaf een jaar of 4 kunnen kinderen deze bingo zeker spelen. Misschien met een beetje hulp als ze nog iets jonger zijn. 

De superhelden bingo is zo gemaakt dat kleine kinderen er ook aan mee kunnen doen. Door naar de plaatjes te kijken kunnen ze toch zelf of met minimale hulp de gevraagde plaatjes vinden. Hierdoor is het voor alle leeftijden leuk om te spelen.

Ook heb ik gedacht aan de meisjes door er een paar heldinnen tussen te plaatsen. En een held kan niet zonder anti held. Ook daar heb ik er een aantal tussen verstopt.

Hoe kan ik aan de superhelden bingo komen?

Wil je een van de kaarten uitprinten klik dan op de onderstaande link van je keuzen. Er zitten twee kaarten op een printable

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

 • Elke super helden bingo kaart plastificeren.
 • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen. De super helden bingo kaarten zijn van A4 formaat en dus prima in hoesjes te stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Als het goed is heb je de extra kaarten set uitgeprint. Elke vierkant met een afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd zijn.

Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. 

(Op de derde set staat een grote afbeelding. Gebruik het als extra decoratie. Een superhelden bord op tafel of aan de muur. Bedenk er iets leuks mee. Ik moest dit doen omdat ik nog net iets aan ruimte nodig had voor de laatste kaarten.) 

Zorg verder dat je een stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoe werkt het spel?

De geknipte kaartjes doe je in een doos. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen superhelden bingo kaart.

Uit de doos word een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is dan kan je die optie er aan toe voegen. De middelste vakje met bingo er op is alvast voor je aan gekruist. Die tel je bij de overige vakjes op. Dat scheelt je een vakje in vullen.

Let op: Het kan gebeuren dat er twee of meer tegelijk winnen.

Superhelden bingo.

Lijkt het je wat de superhelden bingo? Ga jij het gebruiken? Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoor dit dan ook graag. Ken jij alle helden? Welke superheld herken jij?

Ik hoop dat er een thema tussen de uitnodigingen zit waar je wat aan hebt. Zo niet welke thema zou jij graag willen zien. Wie weet maak ik die de volgende keer. Welke kaart vind jij het leukst?

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

2 Reacties

 1. liesbet

  de link werk helaas niet (meer)

  Antwoord
  • Melanie

   Hoi Liesbet, Heel vervelend, en sorry voor het ongemak. Als het goed is werkt de link nu weer.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This