Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen.

sep 8, 2020 | knutselen met kinderen | 0 Reacties

Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad, wie kent ze niet. Maak samen met mij de karakters na. Met een paar knutselspullen kan ook jij ze knutselen.

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik regelmatig leuke dingen maak voor kinderen met wc-rollen. Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen. Waarom ook niet. Het super populaire spel en mijn jeugt sentiment. Daar moest ik wel een keer wat mee maken. 

Het was een uitdaging om deze karakters na te maken op een manier dat ze herkenbaar zijn maar toch te maken zijn door kinderen. Met name Prinsess Peach was een uitdaging en de petten van Mario en Luigi.

Hoe dan ook ik heb mijn best gedaan om de bekende karakters; Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad te knutselen met wc-rollen.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 20 minuten

Benodigdheden:

 • Alleslijm
 • Wc-rol
 • Blauw, wit, rood, en groen papier of verf
 • Geel papier, roze en bruin (niet veel van nodig)
 • Wit en roze crepe papier
 • Wiebel oogjes
 • Chenilledraad/ pijpenragers (optioneel)

Werkbeschrijving:

De karakters hebben allemaal een andere werkwijze om te maken. Per karakter neem ik ze met je door.

Je kan alles knippen en of verven. Ik bleek niet alle kleuren papier in huis te hebben waardoor ik sommige onderdelen heb geschilderd. Aan jou of je alles schildert of dat je alles plakt, of net als ik een combinatie van beide maakt. Schaf er niet alles voor aan als je het deels op kan lossen met wat je in huis hebt.

Ik begin met Super Mario en Luigi omdat deze vrijwel hetzelfde zijn om te maken.

Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen. review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Super Mario en Luigi

De basis voor beide mannen is hetzelfde. Alleen de kleuren van hun shirt en pet is anders. Voordat je begint maak je Super Mario iets kleiner dan Luigi door een stukje van de wc-rol af te knippen. Vanaf nu is de uitleg hetzelfde…

Knip of verf een baan in het midden van de wc-rol. Dit is het shirt van de mannen. Rood voor Super Mario en groen voor Luigi. 

De broek heb ik gemaakt door een strook papier uit te knippen met uitsparingen voor de banden van de broek. (Zie ↓  foto 1.) Maak de strook iets langer dan de wc-rol in omtrek is. Plak de broek vast aan de onderkant van de wc-rol. (Zie ↓  foto 2.) Knijp met een knijper het papier eventueel vast zodat je het papier niet vast hoeft te houden tot het droog is.

Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Foto 1

Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Foto 2

Gezicht, voeten en pet

Plak de wiebeloogjes op het hooft. Heb je geen wiebeloogjes. Met een perforator kan je uit zwart papier, perfecte kleine cirkels maken. Deze kunnen ook als ogen dienen.

Knip uit bruin of zwart papier iets wat op een snor lijkt.

De schoenen heb ik geknipt door uit een stuk papier, bruine hart te knippen dat groter is dan de wc-rol. De punt van het hart kan je aan de binnenkant vast plakken door dat naar binnen om te vouwen.

Met de pet had ik moeite, hoe maak je een goeie pet? Uiteindelijk heb ik alleen een halve maan geknipt en dit boven op het hoofd vastgezet. Achteraf had ik een cirkel moeten uitknippen te grote van de wc-rol. Aan de cirkel had ik een maan moeten maken zodat het meer op een pet lijkt. Als jij een betere suggestie hebt, dan hoor ik het graag.

Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Princess Peach

Princess Peach is het lastigste om te maken. En daarmee minder geschikt voor jongere kinderen om te maken.

Maak het midden en onderkant van de wc-rol lichtroze.

Gebruik een stukje licht roze crêpepapier dat 2 keer zo breed is als de omtrek van de wc-rol.

Het crêpepapier heb ik ook iets langer gemaakt dan dat ik nodig zou hebben. (Nadat het goed vast zit kan je het dan makkelijk op maat knippen.) Vouw het crêpepapier om de wc-rol heen. Doe dit door zo nu en dan een vouw te maken aan de bovenkant. Het crêpepapier gaat dan mooi bol staan.

Het crêpepapier maak je aan de bovenkant vast met een beetje lijm. Aan de achterkant heb ik het vastgeniet met een nietmachine. Dit is optioneel.  Om de bovenkant mooi af te werken maak je een smalle strook van het licht roze papier. Plak het vast om het crêpepapier heen. Ook dit is optioneel.

Zet een brede strook vastgezet van donkerroze. (Zie foto 1.) De strook hou je aan de voorkant open en rond de uiteinden af.

Gezicht, haar en kroon

Plak wiebeloogjes op het gezicht. Met een perforator haal je 3 lichtblauwe cirkels. Plak er 2 op de plek waar ongeveer de oren zouden zitten. De andere cirkel plak je in het midden/ bovenkant van haar jurk vast.

Het haar was een uitdaging. Ik koos ervan om het met crêpepapier te maken. Geel touw kan ook. Plak het vast op het hooft en drapeer het om het hoofd. Zet het hier en daar vast met een beetje lijm.

Het kroontje knip je uit een strook goudpapier met drie driehoeken als bovenkant van de kroon. Plak het kroontje vast op het haar. In het midden van de kroon plak je een kleine roze cirkel gemaakt met een perforator. Heb je steentjes in huis dan kan je de cirkel ook vervangen voor een roze steentje.

Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Toad

Toad is het simpelst om te maken. En mijn persoonlijke favoriet.

Knip de wc-rol iets kleiner dan dat je Super Mario hebt gemaakt. Knip of verf de onderkant van de wc-rol voor 1/3 wit. Knip een strook blauw papier uit dat net iets kleiner is dan de omtrek van de wc-rol is. (Zie foto 1.) Rond de hoeken af. Plak het voor een deel over het wit van de broek heen. 

Plak wiebeloogjes op. De hoed heb ik gemaakt door een stuk crêpepapier door het bolvormig te maken en in de wc-rol te proppen. Met een perforator maakte ik een aantal rode cirkels en plak deze op de hoed.

Voeten en hoed

De voeten maak je net als bij Super Mario en Luigi van een stuk bruin papier. Knip er een hartje uit dat groter is dan de wc-rol. (De voeten van Toad zijn groter dan die van Mario en Luigi.) Vouw de punt van het hart naar binnen van de wc-rol en plak het vast.

In het echt heeft Toad een paar grote rode stippen. Je kan dit uitknippen of een cirkelpunch ervoor te gebruiken. Mijn cirkelpunch is net kapotgegaan. En omdat ik het belangrijk vind dat het te maken is met spullen die vrijwel iedereen in huis heeft koos ik voor kleine cirkels gemaakt met een perforator.

De karakters van Super Mario zijn nu klaar. Ik ben benieuwd welke jouw favoriet is.

Tips:

 • Wil je de karakters armen geven. Gebruik dat pijpenragers. Ik bleek ze niet meer in huis te hebben anders had ik het wel gebruikt. Maak dan op de plak van de armen een klein gaatje en haal de pijpenrager door de wc-rol heen. Buig de uiteinden om zodat het op handen lijkt. De armen kan je buigen en plaatsen zoals jij ze wilt.
 • De jurk van Princess Peach heeft eigenlijk pofmouwen. Als je dit wilt namaken kan je 2 kleine lichtroze pompoms aan de zijkant plakken.
Super Mario, Luigi, Princess Peach en Toad knutselen met wc-rollen. review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This