Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes

dec 21, 2020 | DIY, Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Kerst ornamenten maken voor in de kerstboom met de nodige bling. Zeg nou zelf dat hoort toch bij de Kerst. Met ijsstokjes als basis gaf ik de ornamenten de nodige bling met strass stenen. Heb je geen strass stenen met glitter, verf of papier kan je de ornamenten ook maken, wel geeft het dan een ander effect.

De strass stenen die ik gebruikte zijn voorzien van veel kleur maar je kan ze uiteraard de kleur geven die jij wilt. Het werken met de strass stenen is best tijdrovend. Maar meer dan de moeite waard. Maak je het met kleine kinderen dan kan je ervoor kiezen om het ze te laten verven of maar een paar stenen op te laten plakken.

Glitter is een leuk alternatief met net zo veel bling, maar ik snap het als niet iedereen daarop zit te wachten. Knutselen met glitter gaat overal zitten en vind je maanden later nog terug als je pech hebt.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >15 minuten

Benodigdheden:

 • Lijmpistool of alles lijm
 • IJsstokjes
 • Glitter, verf, papier of strass stenen

Werkbeschrijving:

Met welk materiaal waarmee jij het gaat versieren is aan jou. Ik heb ze van strass stenen gemaakt en hier zal ik het over hebben. De andere materialen die ik als suggestie noem, zijn simpel in gebruik. Ik ga er dan ook van uit dat je zelf wel weet hou het werkt. Mocht je er toch een vraag over hebben stel het dan gerust.

Om de ijsstokjes goed vast te plakken kan je het beste gebruik maken van een lijmpistool. Eerder maakte ik al eens een vredesteken met strass stenen. De stenen zitten er nog altijd goed op vast met het lijmpistool. Deze keer heb ik mijn alles lijm gebruikt, normaal geen probleem, maar als je de optie hebt raad ik een lijmpistool aan. De strass stenen zijn best zwaar en vielen er al een aantal af met de alles lijm. De verhuizing zal hier ook niet aan bijgedragen hebben. Alles lijm en glitter is wel prima.

De ornamenten heb ik aan beide kanten bedekt met strass stenen. Zo zijn de ornamenten van alle kanten mooi om te zien.

Er zijn door mij nu 3 verschillende soorten vormen gemaakt:

 • Ster
 • Sneeuwvlok
 • Kerstboom

Van makkelijkst tot moeilijker….

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes sneeuwvlokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Sneeuwvlok

Plak met lijm 3 ijsstokjes schuin op elkaar. Alleen het midden kan je vastplakken. Plak de strass stenen vast op de sneeuwvlokken. Laat het goed drogen. Met een haakje (haakjes voor de kerstballen) heb ik de sneeuwvlok vastgemaakt. De haak kon ik net om de sneeuwvlok heen draaien en vastklemmen. De andere kant van de haak kon ik het mee in de kerstboom hangen. Je kan er ook voor kiezen voor een mooi lint of touw. Omdat mijn knutselspullen nog voor een deel uitgepakt moeten worden heb ik dit niet kunnen doen.

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes kerstboom
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Kerstboom

De boom kan je uit een driehoek laten bestaan dan heb je genoeg aan 3 ijsstokjes, maar je kan er ook een stam in maken dan heb je 1 of 2 ijsstokjes meer nodig.

Plak de hoeken van de ijsstokjes aan elkaar vast. De stam vanuit de punt naar beneden toe. De vorm is af, laat het versieren beginnen. De haakjes voor de kerstboom zijn perfect om de boom in de top erin te haken en op te hangen.

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes Ster
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ster

De ster is het meest bewerkelijke van de 3. Om het duidelijk te maken heb ik een tekening gemaakt. (Zie onderstaande foto).

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoop dat het duidelijk is hoe je de ijsstokjes moet plakken.

Versier de sterren. Haakje kan ook hier doorheen om opgehangen te worden.

Ik hoop dat je de strass stenen kerst ornamenten met ijsstokjes net zo leuk vindt als ik. De afgelopen jaren heb ik nog veel meer gemaakt met ijsstokjes. Klik op de gewenste link als je meer wilt zien.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This