Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes

dec 21, 2020 | DIY, Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Kerst ornamenten maken voor in de kerstboom met de nodige bling. Zeg nou zelf dat hoort toch bij de Kerst. Met ijsstokjes als basis gaf ik de ornamenten de nodige bling met strass stenen. Heb je geen strass stenen met glitter, verf of papier kan je de ornamenten ook maken, wel geeft het dan een ander effect.

De strass stenen die ik gebruikte zijn voorzien van veel kleur maar je kan ze uiteraard de kleur geven die jij wilt. Het werken met de strass stenen is best tijdrovend. Maar meer dan de moeite waard. Maak je het met kleine kinderen dan kan je ervoor kiezen om het ze te laten verven of maar een paar stenen op te laten plakken.

Glitter is een leuk alternatief met net zo veel bling, maar ik snap het als niet iedereen daarop zit te wachten. Knutselen met glitter gaat overal zitten en vind je maanden later nog terug als je pech hebt.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >15 minuten

Benodigdheden:

 • Lijmpistool of alles lijm
 • IJsstokjes
 • Glitter, verf, papier of strass stenen

Werkbeschrijving:

Met welk materiaal waarmee jij het gaat versieren is aan jou. Ik heb ze van strass stenen gemaakt en hier zal ik het over hebben. De andere materialen die ik als suggestie noem, zijn simpel in gebruik. Ik ga er dan ook van uit dat je zelf wel weet hou het werkt. Mocht je er toch een vraag over hebben stel het dan gerust.

Om de ijsstokjes goed vast te plakken kan je het beste gebruik maken van een lijmpistool. Eerder maakte ik al eens een vredesteken met strass stenen. De stenen zitten er nog altijd goed op vast met het lijmpistool. Deze keer heb ik mijn alles lijm gebruikt, normaal geen probleem, maar als je de optie hebt raad ik een lijmpistool aan. De strass stenen zijn best zwaar en vielen er al een aantal af met de alles lijm. De verhuizing zal hier ook niet aan bijgedragen hebben. Alles lijm en glitter is wel prima.

De ornamenten heb ik aan beide kanten bedekt met strass stenen. Zo zijn de ornamenten van alle kanten mooi om te zien.

Er zijn door mij nu 3 verschillende soorten vormen gemaakt:

 • Ster
 • Sneeuwvlok
 • Kerstboom

Van makkelijkst tot moeilijker….

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes sneeuwvlokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Sneeuwvlok

Plak met lijm 3 ijsstokjes schuin op elkaar. Alleen het midden kan je vastplakken. Plak de strass stenen vast op de sneeuwvlokken. Laat het goed drogen. Met een haakje (haakjes voor de kerstballen) heb ik de sneeuwvlok vastgemaakt. De haak kon ik net om de sneeuwvlok heen draaien en vastklemmen. De andere kant van de haak kon ik het mee in de kerstboom hangen. Je kan er ook voor kiezen voor een mooi lint of touw. Omdat mijn knutselspullen nog voor een deel uitgepakt moeten worden heb ik dit niet kunnen doen.

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes kerstboom
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Kerstboom

De boom kan je uit een driehoek laten bestaan dan heb je genoeg aan 3 ijsstokjes, maar je kan er ook een stam in maken dan heb je 1 of 2 ijsstokjes meer nodig.

Plak de hoeken van de ijsstokjes aan elkaar vast. De stam vanuit de punt naar beneden toe. De vorm is af, laat het versieren beginnen. De haakjes voor de kerstboom zijn perfect om de boom in de top erin te haken en op te hangen.

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes Ster
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ster

De ster is het meest bewerkelijke van de 3. Om het duidelijk te maken heb ik een tekening gemaakt. (Zie onderstaande foto).

Strass stenen kerst ornamenten knutselen met ijsstokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoop dat het duidelijk is hoe je de ijsstokjes moet plakken.

Versier de sterren. Haakje kan ook hier doorheen om opgehangen te worden.

Ik hoop dat je de strass stenen kerst ornamenten met ijsstokjes net zo leuk vindt als ik. De afgelopen jaren heb ik nog veel meer gemaakt met ijsstokjes. Klik op de gewenste link als je meer wilt zien.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This