Speelgoed krans knutselen

jun 8, 2017 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen | 0 Reacties

Wat moet ik toch met al die kleine speelgoedjes. Vaak zooi dat de kinderen ooit bij de grote M hadden gekregen. Van die nietszeggende speeltjes. Maar ook andere meuk. Ik ben het gaan verzamelen. Stiekem zodat de kinderen het niet zagen. De zooi niet meer terug konden pakken.

Op Pinterest zag ik al eens een leuke spiegel en lamp voorbijkomen, gehuld in speelgoed. Dat idee vond ik zo leuk. Daar moet ik iets mee doen. Maar aan spiegel op de jongenskamer vind ik maar niks. En nooit vond ik de geschikte lamp. Dan maar een krans. Een speelgoed krans. Leuk om gewoon aan de muur te hangen in de kinderkamer of om het zo aan te kleden dat het een leuk item is om met een verjaardag op te hangen. Ik koos voor het laatste.

Er ontstond een verzameling aan meuk dat soms best leuker uit ziet. Maar om mee te spellen het net niet is. Kransen heb ik altijd wel in huis. Klaar om het moment op te leuken.

Een speelgoed krans iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Met een tijdje denk ik een jaartje. Het verzamelen van meuk, daar ging best wel een tijdje in zitten alvoren ik genoeg had om een krans mee te vullen.

En nu is het dan zo ver……. de krans is klaar. (Mag ook wel naar een jaar). Tijd om jou uit te leggen hoe ook jij een speelgoed krans kan knutselen.

Speelgoed krans knutselen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <60 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

 • Krans grote mag je zelf bepalen
 • Speelgoed (niet te zware)
 • Lijm pistool en vulling (je ga er veel gebruiken)
 • Lint, crêpepapier en andere extra decoratie (optioneel)

Werkbeschrijving:

  Omdat ik de krans niet zo mooi vond ben ik er eerst crêpepapier omheen gaan doen.

  Als ik je een tip mag geven gebruik liever stof of tule. Crêpepapier kan ook als het niet lang mee hoeft te gaan. Wat ik achteraf wel zonde vind is dat crêpepapier met de tijd oplost. Klinkt raar misschien maar het is zo.

  Omwikkel de krans eventueel met een materiaal naar keuzen om het mooier te maken.

  Speelgoed krans knutselen
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Begin nu met het grootste speelgoed vast te lijmen op de krans. Let goed op het verdelen van het gewicht.

  Plak daarna de kleinere speelgoedjes ertussen.

  Ik wilde er ook een paar gekleurde stuiterballen tussen plakken, gewoon omdat ik het er qua kleur leuk uit vond zien. Helaas laat de lijm los. Bepaalde rubber hecht niet aan de lijm. Hou daar wel rekening mee.

  Als je de krans wilt gebruiken met bijvoorbeeld een verjaardag dan is het ook leuk om er toeters en bellen tussen te lijmen. Ballonnen, slingers en linten. Bedenk het en het is mogelijk. Dat is het leuke van een krans maken. Je kan je er helemaal op uitleven.

  Simpel te maken toch!!!!

  Speelgoed krans knutselen
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Zie je hoe leuk en simpel het is om te speelgoed krans te maken. Je kan er nog voor kiezen om de krans in 1 kleur te spuiten. Zodat het bijvoorbeeld mooi bij je muur past. Maar persoonlijk vind ik het gekleurde speelgoed wel zo zijn charmes hebben.

  Mijn speelgoed krans is af. Ik moet er alleen nog wat ballonnen tussen plaatsen.

  Speelgoed krans knutselen
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Dit was het dan de speelgoed krans. Wat vind jij ervan? Leuk voor een verjaardag of als decoratie? Is het iets wat jij zal gaan maken?

  Mocht er toch iets onduidelijk zijn in mijn uitleg. Stel dan gerust je vraag. Ik zal er alles aan doen om het je alsnog duidelijk uit te kunnen leggen.

  Lees ook eens:

  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  0,99

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  DIY pompoen pinata

  DIY pompoen pinata

  Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

  Herfstkrans maken met spullen van de Action

  Herfstkrans maken met spullen van de Action

  Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

  Krijtbord maken van fotolijst

  Krijtbord maken van fotolijst

  Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

  Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

  Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

  Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This