Sneeuwpoppen met wc-rollen knutselen.

knutselen met kinderen | 0 Reacties

Knutselen met wc-rollen is niet alleen spotgoedkoop, je kan er zo veel leuke dingen mee knutselen. Vandaag laat ik je zien hoe je met spulletjes die je vast al in huis hebt, sneeuwpoppen met wc-rollen kan maken. 

Dus verzamel wc-rollen en je kinderen en ga aan de slag…

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is de uitdaging winter. Als ik aan winter denk dan denk ik aan kou, kerst en sneeuw. Ik had dan ook niet lang nodig om te bedenken wat ik ga maken.

Sneeuwpop met wc-rollen

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

 • Wc-rol
 • Wit papier
 • Pijpenragers
 • Mini pompoms
 • Knopen of rhinestones
 • Lint of crêpe papier
 • Lijm
 • Schaar
 • Klein stukje oranje papier
 • Wiebel oogjes

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Lees ook eens: Diverse knutsel ideeen van wc rollen.

Werkbeschrijving:

Rol het witte papier om de wc rol heen en vouw de uiteinden naar binnen toe. Dit is de snelste manier om de wc rol wit te krijgen.

Plak dan de ogen er op zodat je een uitgangspunt hebt. Nu weet je waar ongeveer alles moet komen.

Knip een pijpenrager doormidden.

Krul de uiteinden van de pijpenrager iets om.

Plak de uiteinden vast op de plek waar ongeveer de oren zitten.

Plak op de uiteinden pompoms.

Knopen en neus

Gebruik nu kopen, rhinestones of als je dat allemaal niet hebt kan je een met een perforator cirkels maken en die gebruiken.

Voor de neus heb ik een piep klein stukje oranje papier, Was een beetje pielen maar uiteindelijk lijkt het op iets wat op een wortel/ neus lijkt. Je kan hier ook een cirkel voor gebruiken net als de knopen.

De sjaal kan je van een stukje stof. lint of in mijn geval crêpe papier maken. Ik kon zo snel geen lint vinden. Iets met je knutsel spullen logisch opruimen en het vervolgens niet meer kunnen vinden. Hoe dan ook ik heb altijd crêpe papier on overvloed. En vandaar dat ik dat maar bent gaan gebruiken.

En dan is de Sneeuwpop van wc rollen al weer klaar.

Leuke dingen maken met wc rollen, is niet alleen snel, makkelijk maar ook nog eens goedkoop. Maak jij wel eens leuke dingen met wc rollen? Zo ja wat maak jij zoal?

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse haakten een basis mutsje. En een kijkje te nemen bij Mama duizendpoot. Natasha maakte een sjaal, haarband en zo veel meer.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link. Of gebruik #creacross op je sociale media zodat wij kunnen zien dat je mee doet.

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This