Scribbles that matter bullet journal review

jun 23, 2018 | Bullet journal, DIY, Review | 0 Reacties

Scribbles that matter is een vrij nieuw merk. Het merk komt uit Engeland. Helaas is het in Nederland nog niet te krijgen.

Scribbles that matter neemt steeds meer aan naamsbekendheid toe in Nederland. Waren het eerder al de grote vooral Amerikaanse YouTubers, die het merk al vol enthausiastme aanprezen, steeds meer mensen zijn wereldwijd enthousiast.

De vele reviews en het mooie design zorgde er voor dat ik het zelf wilde uittesten. Ik bestelde er meteen 2, zoveel vertrouwen heb ik in het merk.

Maar zijn al de lovende kritieken over Scribbles that matter terecht? Ik zocht het uit.

Scribbles that matter bullet journal review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Vol verwachting en spanning zat ik te wachten tot de notebooks binnen kwamen. Ik bestelde ze op woensdag en had ze op zaterdag al binnen. Het wachten viel mij dus mee.

Zoals ik al zei is Scribbles that matter niet in Nederland te krijgen. Je moet het halen uit Engeland of Duitsland. In Amerika zijn ze ook te krijgen maar daar zijn ze een stuk duurder en waarschijnlijk ook langer onderweg. Verderop zal ik een link plaatsen waar ik die van mij vandaan hebt. Maar nu eerst mijn bevindingen……

Wachten

Lang heb ik niet hoeven wachten, al leek het een eeuwigheid te duren. De notebooks werd geleverd in een kleine doos. En daar kwamen toch echt twee notebooks uit. Allebei zaten ze ook nog eens apart verpakt in een doorzichtig plastic doosje.

Eerste indruk

Bij het uitpakken rook ik al meteen een chemische geur. Gelukkig verdween deze vrijwel direct. Wat mij opviel is hoe lekker de kaft aanvoelt. Zo zacht.

Ik heb de neiging om het de hele dag te aaien.

Het voelt aan als een hele zachte leer, maar is geen leer. Vegan leer zoals zij het noemen.  De doodles die je er op ziet zitten, zitten er in gestanst. Al leek op de foto van de webwinkel de doodles op de witte notebook grijs, dat zijn ze zeker niet. Gewoon de kleur van de notebook zelf.

Wat zit er allemaal bij?

Op de papieren band die er omheen zit zie je er allemaal bij krijgt. Voor als je geen Engels kan lezen zal ik het even opsommen.

 • Key pagina
 • 3 index pagina’s
 • 201 pagina’s
 • Pen test pagina
 • Pen loop
 • Twee boekenleggers
 • Vakje
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Pen loop

De pen loop is vrij uniek. Ik heb het nog nog nooit eerder gezien, bij een dotted notebook. Het vakje en de lintjes zie je bij veel andere merken ook. Je krijgt er twee dus dat kan erg fijn zijn. Ik gebruik ze eigenlijk niet.

Ook heeft deze notebook een key pagina en drie index pagina’s. Voor vele is dat een must. Ik heb het liever niet. Ook dit gebruik ik niet. Voor mij zijn dit pagina’s waarvan ik niet zo goed weet, wat ik er mee aan moet.

Pagina’s

De pagina’s zijn genummerd. Maar aangezien ik mijn index niet gebruikt heeft dit voor mij geen waarden.

De dots zitten mooi op het papier en lopen niet helemaal door. Er zit een soort kader over het papier zonder dots. Waardoor alles gelijk is.

Wat mij opvalt en waar ik erg aan zal moeten wennen is de grote. Zoals ik al zei, werden de notebooks geleverd in een kleine doos.

Vergelijking

Ik heb de Mus gehad en die van de Action. Deze zijn beide best groot. Toen ik mijn Action bullet journal over zette in een map bleef dit redelijk groot. De grote van een journal is een persoonlijk iets. Maar aangezien ik groot ben gewend is dit wel even wennen.

Ben jij bekend met de Leuchtturm? Scribbles that matter en de Leuchtturm hebben kennelijk de zelfde afmeting.

Tot zo ver geen schokkende dingen. Puur wat jij fijner vind. Of ik de voor mij kleinere formaat fijn gaat vinden dat zal de tijd uitwijzen.

Maar dan nu waar iedereen op zit te wachten de pennentest. Dit maakt of breekt toch wel de reden voor een aankoop van een notebook.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Lees ook eens: Hoe gebruik je een travels notebook voor je reis verslag en planning?

Ik testte de pennen en stiften die ik het liefst gebruik. En waar ik vanuit ga de meeste andere bullet journalers.

Ik testen de volgende pennen:

 • Tombow fudenosuke
 • Staedler fineliner
 • Hema fineliner
 • Stabilo 68
 • Tombow ABT dual brush
 • Stabilo boss marker
 • En nog een aantal onbekendere pennen zie naam foto,

De uitslag:

Zoals je kan zien, is er maar 1 pen doorheen gegaan. En dat is tevens een pen op alhahol basis. Die gaan overal doorheen. Toch viel het mij mee. Ik heb het dan over de Sakura IDenti pen.

De Stabilo marker staat er om bekend dat het bleed. Als je goed kijkt zie je het een heel klein beetje er doorheen. Persoonlijk zal ik me hier niet aan storren, zo minimaal.

 Kortom mijn pennen hebben alle testen doorstaan. Het papier is super zacht en de pennen glijden er mooi overheen. De inkt droogt vrij snel dus geen last van per ongeluk het inkt uitsmeren. Althans ik heb het nog niet ondervonden En ja, ik heb er inmiddels al het nodige in de Scribbles that matter geschreven.

Conclusie:

Ik ben erg tevreden met de Scribbles that matter. Ik ken er op dit moment niets aan vinden wat niet goed is. Misschien dat het voor jou een struikelblok kan zijn om het te kopen omdat het via buitenlandse winkels moet en wat prijziger is dan dan de meeste notebooks.

Je hebt de gewone Scribbles that matter notebook en de pro versie. Ik kon niet echt een verschil tussen deze vinden behalve dat er bij de pro versie geen doodles op de kaft staan.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Overige informatie:

De prijzen kunnen nogal verschillen. Helaas worden ze alleen via Amazone verkocht. Ik kocht deze via de Duitse Amazone voor € 17,99 

Binnen drie dagen had ik de bestelling binnen, dat viel mij erg mee.

Update:

Inmiddels heeft Scribbles that matter een eigen site voor £16,99

Via hun eigen site is het het dus iets duurder maar heb je wel dat het gratis wordt verstuurd. Bij Amazone is dat vanaf een bestelling met het totaal bedrag van €29,-

Hou er wel rekening mee dat; na de Braxit de regels voor het verschepen vanuit Engeland kan veranderen.

Ik hoop dat jij genoeg informatie hebt over de Scribbles that matter. Als je nog vragen hebt stel ze dan gerust. Heb jij al eens van het merk Scribbles that matter gehoord? Of ben jij zelf al in het bezit van een Scribbles that matter? Zo ja welke?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares