Scrapbook met lekkers voor de juf of meester

jun 19, 2017 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Scrapbook, Vaderdag, Valentijnsdag, Verjaardag | 0 Reacties

Op zoek neer een speciaal cadeautje voor de juf of meester? Wil je zelf iets creatiefs maken, maar weet je niet wat? De scrapbook met lekkers voor de juf of meester is leuk om te geven en niet al te moeilijk om te maken.

Scrapbook heb je er wel eens van gehoord? Of beter gevraagd heb jij het wel eens gedaan? Geknutseld. Ik vind het een erg leuke knutsel techniek. Helaas is het een ontzettend dure en tijdrovende hobby. Ik heb dan ook niet de benodigde spullen om het scrappen (zoals het ook wel wordt genoemd) makkelijker te maken. Daardoor kan ik lang niet alles maken. Wel ben ik van plan om een aantal dingen te gaan aanschaffen. Maar daar ga ik het verder niet over hebben.

Aan het einde van het schooljaar is het gebruikelijk dat er iets aan de leraar wordt gegeven als dank voor het leuke jaar. Nu moet ik bekennen dat ik niet zo veel op heb met de leraren die hij nu heeft. Ze zijn niet onaardig of zo, maar ik heb er niks mee.

Bij hem op school zit er echter een juffrouw waar hij ooit les van heeft gehad. Een juffrouw die ik hoog in het vaandel heb staan. En mijn zoon ook. En voor haar maak ik dit dan ook. Leraren die nooit lesgeven aan het laatste jaar, worden vaak vergeten. En ik vind dat die ook best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden.

In eerste instantie wilde ik voor al de leraren van mijn zoons de scrapbook met lekkers maken. Maar nu ik er mee bezig ben is het toch wel erg tijdrovend. Ik ga dat in mijn drukke schema gewoon niet redden. Voor de andere leraren ga ik een vereenvoudigde versie maken.

Hoe dat eruit komt te zien. Tja daar moet ik nog over na denken. Maar deze wilde ik toch alvast met je delen…

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ 

Tijdsduur: <180 minuten

Benodigdheden:

 • 3 a 4 kartonnen vellen van minimaal 3 bij 3 cm kleur of print zelf te bepalen.
 • Schaar
 • Mes
 • Snijmachine
 • Lijm
 • Diverse materialen bijvoorbeeld knopen, strikken, bloemen en vlinders.
 • Potlood
 • Liniaal (ijzer)
Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

De kaft

De afmetingen van de scrapbook is zoals ik het gemaakt hebt. (Zie bovenstaande ↑) Zelf kan je natuurlijker in variëren zoals jij dat wilt. Ik geef je slechts wat houvast. De lijnen in de simpele tekening die ik heb gemaakt zijn vouw lijnen. Geen knip of snij lijnen.

De kaft heb ik gemaakt van een doos. Het karton ervan heb ik op maat gesneden.

Daarna ben ik voorzichtig de randen gaan vouwen.

Nu kan je met papier naar keuzen de binnen en buitenkant bekleden.

Het papier wat ik heb gebruikt komt bij de Action vandaan. Vorige week gekocht. Wordt verkocht in boeken met verschillende kartonnen vellen. Beide kanten mooi bedrukt met print. In vele varianten te krijgen. Ik heb altijd meerdere van die boekjes liggen. Altijd handig.

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Zoals je kan zien heb ik de print papier (om het zo maar even te noemen) iets kleiner gemaakt dan de afmeting van de kaft. In dit geval vond ik dat erg leuk staan. Bijkomstigheid is dat het papier mooier blijft.

Touw heb ik tussen de print papier en het karton vastgelijmd.

Als je het boekje van binnen en van buiten hebt beplakt met het papier naar keuzen kan de opbouw beginnen.

Het chocolade doosje

Meet het doosje af .

Vouw de lijnen om.

De buitenste randen vouw je naar binnen toe.

De vouwrand van 2 cm lijm je vast aan de binnenkant van het boekje.

Laat het goed drogen.

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het theedoosje

Het thee doosje maak je net als de chocolade.

Meet het af.

Knip het uit

Vouw het naar achteren om.

En lijm het vast aan de binnenkant van het boekje.

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Aankleding

De aankleding kan je doen naar eigen inzicht.

Bij winkels als de Action en Xenos kan je leuke betaalbare spulletjes kopen om erop te plakken. Maar zoals je ziet bij mij kan je ook een hoop zelf maken. Een paar knopen geven net dat kleine beetje kleur. Dit keer wilde ik het simpel en een beetje sober houden. De teksten komen er ook nog op.

Een klein briefje achter de Merci. Met een dankwoord. Dat briefje vindt ze pas als de chocolade wordt gegeten. Ik vind dat wel een leuk extraatje.

Dit was het dan de scrapbook met lekkers voor de juf of meester. Zo zie je dat je geen dure apparaten nodig hebt om iets bijzonders te maken.

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op Pinterest
Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This