Robots met wc-rollen knutselen

jan 24, 2019 | knutselen met kinderen | 0 Reacties

Knutselen met wc-rollen is niet alleen leuk maar ook goed voor je portemonee. Vandaag maak ik robots met wc-rollen. Knutsel je gezellig mee?

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is de toekomst. Ik besloot om robots met wc-rollen te knutselen. Leuk en simpel te maken in nog geen 15 minuten. Perfect om even met je kind(eren) rond de tafel te zitten tijdens deze koude dagen.

Met de crea cross opdracht van deze week had ik veel moeite. Zo veel dingen spookte door mijn hoofd. Maar waar denk ik aan, als ik aan de toekomst denk. 

Ik denk aan een leven waarin nog veel meer geautomatiseerd is. En wereld waarin we niet meer om robots heen kunnen. Ons huis gerund door robots. Zo ontstond het idee van de robots en wc rollen.

DIY met wc rollen doen het altijd erg goed. En leuk om iets mee te maken. Een van de robots gaf ik een dweil in zijn handen. Als ik later een robot in mijn huis heb, laat het dan maar een schoonmaak robot zijn.

Robot van wc rollen

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ 

Tijdsduur: <15 minuten

Benodigdheden:

  • Wc rollen
  • Lijm
  • Papier
  • Schaar
  • Versiersels

Werkbeschrijving:

De robot van wc papier kan je op verschillende manieren maken. De onderdelen die ik hiervoor gebruik ook. In de werkbeschrijving zal ik vertellen wat ik heb gebruikt. Maar wat je ook kan gebruiken. Omdat je verschillende materialen kan gebruiken heb ik niet alle benodigdheden genoemd. Wat ik heb benoemd is wat je minimaal nodig hebt om er mee aan de slag te kunnen.

Lees ook eens: 

Wc rol kleuren

Je kan er voor kiezen om de wc rol te verven in de kleur van je keuze. Laat dit daarna goed drogen. Als je kiest voor verven gaat het project uiteraard wat langer duren dan mijn beoogde 15 minuten.

Ik heb een stukje papier om de wc rol gewikkeld. de zijkant vast geplakt met lijm. Zorg dat je aan de boven en onderkant extra papier hebt. Dit vouw je naar binnen. Vast lijmen is niet echt nodig. Denk je dit is wel nodig dan kan dat uiteraard.

Wat ook een leuk effect zal geven, (maar wel wat moeilijker is om te gebruiken) dat is aluminiumfolie. Wikkel net als bij het papier de folie om de wc rol heen.

Armen maken

Je kan op verschillende manieren de armen maken:

Muizen trappetjes maken en aan beide kanten van de wc rol vast plakken.

Pijpenrager of rietje gebruiken. Deze vragen beide om de zelfde manier van aanpak. En is de manier hoe ik de armen hebt gemaakt. Maak aan de zijkant van de wc rol gaatjes op de plek waar je de armen wilt hebben.

Haal de pijpenrager of rietje er doorheen. Waarschijnlijk moet je een stukje van het rietje of pijpenrager afknippen.

Gebruik je een pijpenrager dan kan je aan de uiteinden van de arm een klein stukje oprollen zodat het op een hand lijkt.

Versieren van de robot

Het aankleden van de robot kan beginnen. Yeah!! Leef je uit naar eigen inzicht. Ik zal je vertellen wat ik heb gedaan…

Ik heb een rechthoek geknipt uit een stukje papier. Ogen op geplakt. zodat er een gezicht ontstond. Heb je geen wiebel ogen? Je kan het er ook met een stift op tekenen. Of met een perforator twee cirkels maken en dat gebruiken als ogen.

Op de buik heb ik een stuk vierkant papier geplakt.

Daarna ben ik op de buik diverse steentjes gaan plakken. Dit moeten verschillende gekleurde knoppen voorstellen.

De robot van wc papier is klaar.

Ik hoop dat je het wee leuk vond en geïnspireerd bent om met je kind(eren) aan d slag te gaan. Leuk om thuis te maken maar ook perfect voor een knutsel project op school of B.S.O. Maak jij of je kind(eren) wel eens iets met wc rollen? Zo ja wat?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This