Retro strijkkralen patronen

feb 28, 2019 | DIY | 0 Reacties

Ik maakte weer eens strijkkralen patronen. Dit keer is het thema retro. Een thema en patronen zie zeker bekend voor komen bij kinderen geboren voor de jaren 90. Herken jij ze allemaal?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is weer donderdag. En dat betekend crea cross tijd. Het thema van deze week is retro. Al maanden geleden had ik iets gemaakt wat perfect bij dit thema paste. En nog niet op mijn blog was verschenen. Blijk ik niet de enigste te zijn met het idee.

 Tja wat doe je dan. Plaats je het toch of verzin je iets nieuws. Iets nieuws is het geworden.

Strijkkralen ik vind het zo ontspannen om mee te werken. Voor kinderen is het goed voor hun fijne motoriek. Doordat ze een plaatje na maken (vertalen van papier naar strijkkralen) leren kinderen goed te kijken, inzicht te verruimen. Kortom strijkkralen zijn goed voor veel dingen.

Retro strijkkralen patronen

Vandaag ga ik vooral kinderen van voor de jaren 90 blij maken. Ik ben benieuwd wat je allemaal nog herkend.

Voor de strijkkralen patronen geef ik geen nummers. Dit omdat ik al mijn kralen in een mega bak heb zitten. Alle kleuren door elkaar. Ik heb dus geen idee welke kleuren ik pak.

Geef vooral een draai aan de patronen. De kleuren kan je maken zoals jij het wilt. Ik geef je slechts een idee. De foto’s spreken denk ik wel voor zich. Hier en daar zal ik een toelichting geven. Heb je vragen of een opmerking, stel het gerust onder deze blog.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Platen en cassettes

In het midden van de platen zitten een gat. De platen moeten gemaakt worden op een ronde grondplaat.

De cassette met oranje heb ik gemaakt in het midden met glow in the dark strijkkralen. Dit kan je vervangen voor doorzichtige strijkkralen. Deze had ik echter niet in huis en daarom de glow in the dark.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Floppy discs

Twee soorten floppy discs heb ik gemaakt. Kleintjes die simpel en snel te maken zijn of de grote floppy disc waar iets meer detail en tijd in zit.

De kleintjes kan je gebruiken om oorbellen mee te maken. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Retro televisie

Als laatste heb ik een retro tv gemaakt. Zo’n enorme bruine kast met knoppen en spiekers aan de zijkant.

Omdat ik het beeld Niet saai zwart wilde maken heb ik een soort van testbeeld erin gemaakt. Het testbeeld kan je ook vervangen voor een andere afbeelding.

Welke is jouw favoriet?

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Salami stinkt

Deze week hebben we weer een co- host dit keer is dat Salami stinkt.

Jacqueline is getrouwd en heeft twee tienermeiden, werk als docent en vult haar vrije tijd met dansen, fietsen en jurkjes naaien. Naast dat leuke leven heeft jacqueline een chronische aandoening, genaamd EDS (Ehlers Danlos Syndroom). Ook over EDS schrijft ze zo nu en dan op haar blog.

Speciaal voor de crea cross thema van deze week maakte Jacqueline een short. Vergeet niet om bij haar en de andere hosts een kijkje te nemen. Of laat onder in de blog jouw link achter naar een blog die te maken heeft met het thema retro.

Co- host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer een retro 60’s vibe jurkje.

Link party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Retro strijkkralen patronen televisie, tv, platen cassettes, floppy discs
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This