Regendruppel mobiel van waskrijtjes knutselen

knutselen met kinderen | 0 Reacties

Regen, regen en nog eens regen is alles wat de laatste dagen het uitzicht is als ik naar buiten kijk. Hoe gepast is het dan ook om een leuke knutsel te maken met je kind. Regendruppel mobiel van waskrijtjes is te gebruiken als mobiel maar ook als zonnevanger. Simpel te maken met kleuters.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Het is weer donderdag en dat houd in creacross tijd. De creatieve uitdaging. Vandaag is de uitdaging regen. Hoe gepast is het bij het weer van de laatste weken.

Ik maakte een mobiel dat je op verschillende manieren kan maken. Met een beetje hulp hier en daar, kan een kleuter deze regendruppel mobiel maken.

Regendruppel mobiel van waskrijtjes

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 20 minuten

Benodigdheden:

 • Waskrijtjes blauw en wit
 • Lamineer apparaat
 • Lamineer hoes
 • Puntenslijper
 • Draad
 • Schaar

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Werkbeschrijving:

Je kan de druppels op twee manieren maken. In de titel kan je lezen dat ik het hebt gemaakt van waskrijtjes. Echt gebruiksvriendelijk voor je lamineer aparaat is het niet. Na wat testen en mogelijk ruïneren van mijn lamineer apparaat, kan ik jou wel de tips geven zodat jou dat niet gaat gebeuren.

Slijp (heel weinig) je waskrijtjes. Een paar slijpsels is al genoeg.

Bij de rand aan de vouwlijn van de lamineer hoes, plaats je een lijn met waskrijt schaafsels van ongeveer 2 cm. Zorg dat het niet te ver naar de buitenste rand gaat. Hoe zeker 2 cm aan beide kanten vrij.

Haal de lamineer hoes nu door het lamineer apparaat zoals aangegeven staat. De vouwlijn van de lamineer hoes eerst. Lijkt me logisch, maar zeker nu erg belangrijk.

De waskrijt wordt warm en zal in de hoes uitlopen. Doe je er te veel waskrijt in dan zal het uit de hoes lopen, je lamineer apparaat in. Daarom mijn advies doe er niet te veel waskrijt in.

Alternatief voor waskrijtjes

Heb je geen waskrijtjes of ben je bang dat het je lamnineer apparaat kapot maakt? Dan kan je verf gerbuiken.

Sla de lamineer hoes open. Schilder de binnenkant met acryl verf. Hou ongeveer een cm aan alle kanten vrij van de verf.

Laat de verf goed drogen.

Lamineer zoals het bedoeld is.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Maken van de druppels

Of je gebruik hebt gemaakt van de waskrijt of verf, vanaf nu is het knutselen het zelfde.

Knip (uit de gekleurde lamineerhoes na het halen door het apparaat) druppels uit. Uit 1 hoes haal je best veel druppels.

Maak gaatjes in de druppels. Ik deed het met een scherpen punt van de schaar, aan jou hoe jij het wilt doen.

Draadje door de gaatjes en hang het aan een tak, wc-rol of wat dan ook. Omdat ik even geen tak had heb ik een wc-rol gebruikt. Niet het mooiste om naar te kijken. Uit een stuk papier knipte ik een wolk en plakte dit op de wc-rol.  De wolk kan je ook maken door watjes op de wc-rol te plakken.

Maak een regenboog en plak het op de wc-rol. Met wolk of zonder wolk. Zo maak je er een nog groter en mooiere mobiel van.

De regendruppel mobiel van waskrijtjes is nu af. Hang het voor het raam en het zal in de zon een mooi effect geven. Of geef het een mooi plekje aan een muur.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de andere die mee deden met de crea cross uitdaging. Of plaats onder de blog in de linkparty jouw link. 

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien. Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een regenwolk zonnebreker. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje. Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

DIY met confetti. CreaKrea linkparty

Confetti je kan er meer mee dan je denk. Wat je er allemaal mee kan dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve uitdaging, genaamd crea cross. Na drie jaar...

Leukste crea cross DIY van 2019

Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je ondertussen wel dat donderdag de dag is van de creatieve uitdaging genaamt crea cross. Elke week een nieuwe uitdaging.  Al weer 2 jaar doe ik hier aan mee. Maar welke creaties ben ik trots op, of misschien wel helemaal...

Winter en kerst strijkralen patronen

Knutselen met strijkkralen zijn niet alleen leuk maar ook goed voor de motoriek. Weet je even niet hoe je kinderen bezig moet houden tijdens de kerstvakantie, dan zijn de winter en kerst strijkkralen patronen de manier voor wat uren bezigheidsterapie.Winter en kerst...

Simpel te knutselen Rudolf het rendier

Geen zin in urenlange knutsel sessies? Een kind dat snel klaar is, geen lange aandacht erbij kan houden? Dan is de simpel te knutselen Rudolf het rendier de perfecte tijd verdrijf voor jou. In ongeveer 15 minuten heb je Rudolf gemaakt. Simpel te knutselen Rudolf het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This