Regenboog met Lego bouwen

feb 6, 2021 | DIY, knutselen met kinderen | 2 reacties

Bouw stap voor stap met mij de regenboog en leer hoe je een boog moet bouwen die stevig is net als een brug.

Met LEGO kan je oneindig veel maken. En daarom denk ik wel het meest geliefde speelgoed bij mijn kinderen. 

De regenboog LEGO is gemaakt na aanleiding van een creatieve link party. Met elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe creatieve uitdaging waar ook jij aan mee kan doen. Dit keer is de uitdaging: LEGO. Meer over weten. Scrol dan even door naar beneden.

Moeilijkheidsgraad:   

Tijdsduur: <60 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

De regenboog is niet echt een mooie halve maan geworden. Tijdens het maken bleek het lastiger om dat voor elkaar te krijgen. Mijn dochter heeft veel van LEGO friends en die bleken veel aparte vormen te hebben. Het werkt het makkelijkst en het mooist als je blokken in meerdere kleuren te hebben in dezelfde vormen. 

Voor mij was het vooral belangrijk dat ze het leuk vond om te doen en dat ze leert na de denken wat de volgorde is van de volgende kleur en hoe je die gaat stapelen. De vorm is minder belangrijk. 

Kleuren kiezen

Kies een paar kleuren en ga daar de blokjes voor verzamelen. Als je denkt genoeg te hebben verzameld kan je beginnen met stapelen.

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Wolken

Maak aan beide kanten van de regenboog de wolken. Maar alleen een rechte basis. Als de eerste lagen van de regenboog is gebouwd kan je starten met de wolken mee vorm te geven.

Omdat mijn dochter en ik niet een mooie boog hebben kunnen maken. Zijn we er maar een soort van vrolijke creeatieve lagen gaan maken. 

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De regenboog met LEGO bouwen is vooral bedoeld om lol te hebben. Een leuke LEGO opdracht. Wil je nog meer leuke LEGO opdrachten dan zijn de LEGO opdrachten kaarten echt wat voor jou.

Ik ga er ook nog een maken met de LEGO van mijn zoons, Aangezien die meer gelijke kleuren en vormen hebben.

Op zoek naar nog meer leuke ideeen om te bouwen met LEGO? Scroll dan nog even verder…

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
creatieve linkparty elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe uitdaging MELDIY.NL
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is LEGO.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema LEGO hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Bouwt een houder voor je foto’s

maakt een portret van LEGO

Bouwt vogels

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

2 Reacties

  • Melanie

   dank je wel

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This