Regenboog met Lego bouwen

feb 6, 2021 | DIY, knutselen met kinderen | 2 reacties

Bouw stap voor stap met mij de regenboog en leer hoe je een boog moet bouwen die stevig is net als een brug.

Met LEGO kan je oneindig veel maken. En daarom denk ik wel het meest geliefde speelgoed bij mijn kinderen. 

De regenboog LEGO is gemaakt na aanleiding van een creatieve link party. Met elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe creatieve uitdaging waar ook jij aan mee kan doen. Dit keer is de uitdaging: LEGO. Meer over weten. Scrol dan even door naar beneden.

Moeilijkheidsgraad:   

Tijdsduur: <60 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

De regenboog is niet echt een mooie halve maan geworden. Tijdens het maken bleek het lastiger om dat voor elkaar te krijgen. Mijn dochter heeft veel van LEGO friends en die bleken veel aparte vormen te hebben. Het werkt het makkelijkst en het mooist als je blokken in meerdere kleuren te hebben in dezelfde vormen. 

Voor mij was het vooral belangrijk dat ze het leuk vond om te doen en dat ze leert na de denken wat de volgorde is van de volgende kleur en hoe je die gaat stapelen. De vorm is minder belangrijk. 

Kleuren kiezen

Kies een paar kleuren en ga daar de blokjes voor verzamelen. Als je denkt genoeg te hebben verzameld kan je beginnen met stapelen.

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Wolken

Maak aan beide kanten van de regenboog de wolken. Maar alleen een rechte basis. Als de eerste lagen van de regenboog is gebouwd kan je starten met de wolken mee vorm te geven.

Omdat mijn dochter en ik niet een mooie boog hebben kunnen maken. Zijn we er maar een soort van vrolijke creeatieve lagen gaan maken. 

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De regenboog met LEGO bouwen is vooral bedoeld om lol te hebben. Een leuke LEGO opdracht. Wil je nog meer leuke LEGO opdrachten dan zijn de LEGO opdrachten kaarten echt wat voor jou.

Ik ga er ook nog een maken met de LEGO van mijn zoons, Aangezien die meer gelijke kleuren en vormen hebben.

Op zoek naar nog meer leuke ideeen om te bouwen met LEGO? Scroll dan nog even verder…

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
creatieve linkparty elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe uitdaging MELDIY.NL
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is LEGO.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema LEGO hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Bouwt een houder voor je foto’s

maakt een portret van LEGO

Bouwt vogels

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

2 Reacties

  • Melanie

   dank je wel

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This