4x Regenboog kaarten maken

aug 15, 2019 | DIY, Party time, Scrapbook, Verjaardag | 0 Reacties

Heb jij een die-cut en embossing machine? Dan heb je waarschijnlijk ook leuke verschillende cutting-die’s. Ik heb de leuke regenboog cutting-die en laat je verschillende manieren zien hoe je met de regenboog een andere kaart kan maken.

Ik maak 4 regenboog kaarten en een label.

Laat je inspireren, doe ideeën op hoe ook jij met 1 die-cut verschillende kaarten kan maken. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is weer donderdag en daarmee tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging. Deze week is de uitdaging lucht.

Dankzij mijn dochter die gek is op regenbogen kon ik het niet laten weer wat met regenbogen te maken…

Met de donkere lucht en de grote hoeveelheid regen dat er de laatste dagen is gevallen… Wordt je toch spontaan vrolijk als je een regenboog ziet. De regenboog kaarten zijn voor veel verschillende gelegenheden te gebruiken. Pas je tekst aan naar wens. Laat je inspireren….

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Heb je de cutting-die niet, dan zal je op de blog als nog ideeën op doen. Heel veel middelen om een kaart te maken heb ik ook nog niet. Slechts een die-cut en embossing machine. De cutting-die heb ik bij de Action gekocht en met een beetje geluk kan je het daar nog vinden. (Zie → foto)

Regenbogen maken

Snij met 6 verschillende kleuren de regenboog uit. Zo kan je 6 verschillende regenbogen maken. Dit is de basis voor de regenboog kaarten zoals ik ze hebt gemaakt.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Regenboog met wiebeloogjes

Voor deze kaart heb ik een stuk karton doormidden omgevouwen. De regenboog in het midden opgeplakt. Normaal zou ik de regenboog ophogen maar doordat er al ogen op komen heb ik het niet gedaan. Dit zou anders de kaart te dik maken. Aan jou of je het wel wilt. 

De rest van de kaart heb ik simpel gehouden zodat ik de kaart voor verschillende gelegenheden kan gebruiken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Regenboog kaart met doorkijk.

De voorkant van de kaart haalde ik een cirkel uit. De cirkel is net iets groter dan de regeboog.

Aan de binnenkant van de cirkel teken je met een potlood heel licht af waar de regenboog moet komen.

Nu heb ik de regenboog wel opgehoogd met foam vierkantjes. ( Spot goedkoop bij de Action). De regenboog komt door de cirkel heen.

Om het wat op te vrolijken heb ik twee vlinders er aan toe gevoegd. Dit kan uiteraard met wat je maar wilt.

Achteraf had ik de binnenkant een kleurtje willen geven. Zo komt de achtergrond meer tot zijn recht. Dit kan je doen met distress inkt. Helaas heb ik dit niet in huis.

Omdat ik alles al in elkaar had zitten ben ik er wolkjes aan toe gaan voegen.

De tekst op de voorkant heb ik 2 keer uitgesneden. Door het in twee verschillende kleuren te maken geeft dit een leuk effect. Plak het iets schuin op elkaar, zodat je de onderste kleur ziet.

Aan de binnenkant heb ik een lijstje gemaakt met de stempel happy birthday.

 

Lees ook eens: Hoe maak je een explotion box?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ronde kaart

Snij een kaart rond uit. Nadat je het hebt dubbel gevouwen. 

De achterkant van de kaart maak je een heel klein stukje recht aan de onderkant. Zodat de kaart kan blijven staan zonder om te vallen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Label 

Oke, het is niet echt een kaart. Maar een label wordt wel vaak aan een cadeau gehangen ter vervanging voor een kaart. 

De regenboog heb ik zowel aan de voor als achterkant van de regenboog geplakt. Geeft een leuk resultaat, (al zeg ik het zelf).

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Sterren kaart

Omdat ik de cutting-die’s had met sterren er bij wilde ik hier ook iets mee doen. Het is zo simpel. De kaart is erg basic en kan ik nog voorzien van een tekst en op een gekleurde achtergrond plakken. 

Zo heb ik meerdere voorgronden in huis. Als ik een kaart nodig heb is het in een paar minuten af te maken, passend bij de reden van de kaart. 

Ik hoop dat je geinspireerd bent na het zien van de regenboog kaarten. 

Omdat het vandaag weer donderdag is het weer tijd voor de creatieve uitdagingen en linkparty. Blijf nog even hangen op de bog als je wilt zien wat anderen hebben gemaakt. 

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte van een lampion een luchtballon. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje..

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This