Plan with me november 2018. Bullet journal thema knus met dutch door

okt 27, 2018 | Bullet journal | 0 Reacties

Plan with me. Bullet journal indeling voor november 2018. Al een tijdje wil ik een keer de Dutch door systeem maken in mijn bullet journal. En nu is het dan zo ver…..

Deze maand ga ik voor een bullet joural thema knus. Alles wat de herfst knus maakt zie je terug in de plan with me van deze maand.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

In oktober heb ik nauwelijks gebruik gemaakt van mijn bullet journal. Dit kwam om meerdere redenen.

Zo had mijn dochter mijn bullet journal te pakken gekregen en de vol getekend. Bovendien merkte ik al gaandeweg dat de indeling niet voor mij werkt. Een bladzijde waar ik al mijn to do’s voor die week op schrijf, werkt niet. Ik moet echt per dag indelen wat ik belangrijk vind om aan te werken.

En omdat ik al heel lang een Dutch door wilt uitproberen, leek het mij de perfecte timing.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

 

 Omslag

Met deze omslag was ik erg tevreden. Het straalt rust uit. En alle kleuren zijn in harmonie met elkaar.

De foto afbeelding en het meisje kan je op mijn Pinterest bord bullet journal Mel DIY terugvinden samen met alles wat ik voor deze maand hebt gebruikt en van Pinterest afkomstig is.

De tekst november heb ik uitgeprint in word. Stickers en quote komen bij de Action vandaan. Het plaatje rechtsboven en het lijstje met eikeltjes komen uit de FLOW voor paper lovers. Het bruine kaartje met xoxo er op is een mooie kras te zien, met dank aan mijn dochter. De maandkalender komt uit de stickerboek van Mus.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Monthly

Dit is eigenlijk de enigste wat vanaf dag een al hetzelfde is in mijn bullet journal. En heeft dan ook niet veel uitleg nodig denk ik. Als je toch vragen hebt laat het me dan weten in een opmerking.

De stift die ik heb gebruikt om de vakjes in te kleuren heb ik met een Crayola marker gebruikt. De lijnen en dagen van de week letters zijn getekend met een Staedtler fineliner 0.8.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Braindump

De kurk afbeelding als achtergrond heb ik uitgeprint. Linker en middelste cirkel komt de flow voor paper lovers. De zwarte plaatjes komen uit een boekje van de Action. Net als de washi tapes.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Weekly met Dutch door

Zoals ik al zei werkte de weekly van vorige maand niet voor mij. Ik had een planner gekregen en wilde zien of dat systeem voor mij zou werken. Omdat ik niet direct in de planner van start wilde gaan dacht ik het uit te proberen in mijn bujo. Helaas, het werkte niet.

Fijn vond ik eraan dat ik een lijst had waar ik alle takend die ik die week wilt doen kan opschrijven. Maar omdat ik het niet per dag kon indelen raakte ik al snel het overzicht kwijt. En dat zorgde ervoor dat ik het Dutch door systeem een keer wilt gebruiken.

Hoe zette ik het op? Ik deelde de eerste bladzijde van de weekly in tweeën. Plaatste in het eerste vak een overzicht van al mijn afspraken. Het tweede deel is voor mijn sociale media. Hier kan ik opschrijven welke blogs er wanneer online komen en wanneer ik wat post op sociale media.

De tweede bladzijde knipte ik de ene helft af. Hou hierbij rekening met het onderliggende vak als je het omslaat. Deze moet niet zichtbaar zijn. Zo zie je niet mijn sociale media vak als je de bladzijde omslaat. Ik heb twee vakken op de bladzijde gemaakt. Waarin ik twee dagen kwijt kan. Dit is denk ik, voor mij genoeg voor een dagelijkse to do lijst.

Op de andere kant van de bladzijde heb ik weer plek voor twee dagen. De bladzijde daarna heb ik niet afgeknipt. Als jij een bladzijde per dag wilt gebruiken moet je meer bladzijdes knippen. Aangezien mijn bujo bijna vol is ben ik zuinig. Anders kom ik niet uit. De to do lijst is ook altijd zichtbaar.

To do lijst

In mijn to do lijst schrijf ik alles wat ik die week wil of moet doen. Van werk tot huishouden. Voor het huishouden kijk ik in mijn huishoud schema. De periodieke schoonmaakwerkzaamheden kan ik hierin verwerken. Vanaf de grote to do lijst kan ik alles per dag verdelen. Zo heb ik hopelijk meer overzicht en meer grip op mijn werkzaamheden. De weekenden heb ik samengevoegd. Dit om ruimte te besparen. Ook omdat ik in het weekend zo min mogelijk dingen probeer te doen en zo veel mogelijk vrije tijd wilt inplannen.

Memories

Vorige maand probeerde ik elke week een memorie pagina/ dagboek pagina bij te houden. Dit is me niet gelukt. Merendeel blijft leeg. Ik heb het te druk om me elke dag te storten in mijn bullet journal. Zeker nu ik met drie bedrijven bezig bent. Het is me allemaal even te veel om ook elke dag in mijn bujo bezig te zijn.

Vandaar dat ik deze maand 4 bladzijdes hebt gereserveerd om iets op te kunnen schrijven. Het wordt dan geen uitgebreide verslagen maar een soort van beknopte samenvatting. En dan alleen op dagen dat ik echt iets te melden hebt. De plaatjes heb ik al ingeplakt. Zo hoef ik niks meer eraan toe te voegen om de pagina gezellig te maken. Heb ik een keer tijd en is een bladzijde vol geschreven kan ik altijd de lege plakken opvullen.

Plan with me. Bullet journal thema knus. Ik hoop dat je weer geïnspireerd bent.

Materiaal

Wil je weten welke materiaal ik allemaal hebt gebruikt. De stickers, stempels en washi tape komen allemaal bij de Action vandaan.

De plaatjes die van Pinterest komen kan je terugvinden op mijn Pinterest bord. Per maand staat alles in secties verwerkt en dus makkelijk terug te vinden.

Welk thema heb jij voor de maand november? Heb jij wel eens de Dutch door systeem gebruikt in je bullet journal? Of lijkt het je wat? Wat vind je van de bullet journal thema knus? 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This