Plan with me juli 2019. Bullet journal thema ijs

jun 22, 2019 | Bullet journal | 0 Reacties

Het is al weer bijna juli, dat houd in dat de schoolvakanties gaan beginnen. En het betekend een nieuwe plan with me.

Ben je op zoek naar een vrolijke, zomerse en kleurrijke thema voor in je bullet journal? Dan heb ik de thema voor jou.

Deze maand heb ik in mijn bullet journal voor het theme ijs gekozen. Lees en kijk mee, laat je inspireren…

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Zins juni werk ik niet langer in een bullet journal, maar in een travelers notebook. Hoe ik het gebruik, daar kom ik in een latere blog een keer op terug.

De travelers notebook gebruik ik nog steeds voor een deel als bullet journal. Daarom heb ik het over mijn bullet journal en niet over mijn travelers notebook.

Lees ook eens: Fernweh travelers notebook review

Omslag

Voor de omslag heb ik het simpel gehouden. Een paar ijsjes met de maand er bij. Het geheel miste nog iets waardoor ik de tekst, just chillin er bij schreef. Een tekst dat goed past bij het bullet journal thema ijs.

De kleuren die ik voor de hele maand heb gebruikt zijn de Stabio pastel stiften

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Monthly

De maand overzicht spreekt voor zich lijkt me. Niet veel info nodig.

De doodles waren niet alleen superleuk om te tekenen, maar ook erg makkelijk. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Weekly

Mijn weekly’s zijn al weken het zelfde ingedeeld. En dit bevalt mij zo goed. Aan het begin van de week, ziet het er nog niet veel belovend uit. Maar aan het einde van de week is het vol geschreven. En is dit het resultaat.

De weekly heb ik aan het einde van de week opgefleurt met ijsjes. Zo zijn de lege witte plekken opgevuld.

Lees ook eens: bullet journal sticker boek van MUS creatief.

Hoe gebruik ik deze weekly indeling?

Links heb ik de kalender. Daaronder heb ik alle dagen van de week geschreven. In de ruimte onder de dagen kan ik afspraken schrijven. Heb ik geen afspraak op de dag dan hou ik wel een lege ruimte over. Persoonlijk vind ik dit niet erg. Heb ik meer ruimte nodig voor afspraken. Uiterst rechts heb ik ruimte over voor notities.

De twee middelste rijen zijn voor de dingen die ik per dag te doen heb. Elke ochtend maak ik voor die dag een lijstje.

De meest linker rij, is voor notities, eventueel meer afspraken of to do’s.

Ik hoop dat het nu duidelijk is hoe ik mijn weekly gebruik. Heb je vragen, stel ze dan gerust.

Overige pagina’s:

Overige pagina’s die ik deze maand in mijn bujo hebt verwerkt. Een doelen pagina, braindump en een zomer bucket list.

Doelen pagina:

Wat ik niet ben gaan gebruiken in mijn bullet journal is een doelen pagina. Ik zal het even toelichten hoe ik dit gebruik.

Er zijn twee kolommen. In de linker schrijf ik de doel waar ik die week heel hard aan wilt werken. Mijn prioriteit krijgt. In de tweede kolom schrijf ik de stappen op die ik moet doorlopen om het doel te halen.

Elke week schrijf ik maar 1 doel op. Dit om realistisch te blijven, maar ook om er zeker van te zijn dat ik dat doel kan behalen. Met meerdere doelen verlies ik al snel mijn focus.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Heb ik een doel binnen die week al af, dan begin ik aan het doel van de volgende week. Krijg ik een doel niet af, dan neem ik het mee naar de volgende week. De niet afgemaakte doel wordt dan mijn prioriteit.

Het gevaar zit er in dat je te veel doelen mee neemt en uiteindelijk niks af krijg. Ik waak hier heel erg voor. En werk dan liever er iets langer in de avond aan zodat het af komt, inpaats van mee nemen naar de nieuwe week.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Lees ook eens: Plan with me. Bullet journal thema fruit.

Braindump pagina:

Ik kan echt niet zonder mijn braindump pagina. Omdat ik het naast mijn doelen pagina heb gemaakt, kan ik hier mijn ideeen over de doelen direct opschrijven.

De braindump pagina is vooral een lege pagina. Omdat een travelers notebook kleiner is dan mijn Scribbles that matter moet ik het met minder schrijfruimte doen. 

Maar met de bullet journal thema ijs van deze maand moest ik de kleine die-cuts van ijs er wel in verwerken. Doordat ik hierdoor ruimte te kort kwam aan het einde van de maand dat neem ik maar voor lief. Lang leve sticky notes.

Zomer bucket list

Sommige pagina’s hebben niet echt een nut en zijn er meer voor de fun. De zomer bucket list is daar 1 van. Ik ben benieuwd wat ik aan het einde van de zomer allemaal af kan strepen. Wat staat er op jouw bucket list voor deze zomer?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

 Wat vindt jij van het bullet journal thema ijs? Heb jij het al eens als thema gebruikt, of denk je na het zien van mijn plan with me, dit ga ik ook een keer gebruiken? 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This