Plan with me december 2019. Bullet journal thema kerst eenhoorn.

nov 18, 2019 | Bullet journal, Kerstdagen en oud en nieuw, Party time | 0 Reacties

Op zoek naar een thema voor december? Wil je geen standaard kerst thema? Geen rood, groen en goud?

Ben je gek op pastel kleuren en eenhoorns? Dan is de plan with me van deze maand, perfect voor jou.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

2019 is bijna voorbij, dat betekend voor de laatste keer dit jaar een plan with me. En net als voorgaande jaren is het thema kerst. Maar ik wilde niet een typische kerst thema er van maken. Een keer wat anders dan normaal.

Geen rood, groen en goud, maar pastel. Al zoekende op Pinterst voor inspiratie kwam ik terecht bij een plaatje van een eenhoorn. Een eenhoorn in een snowglobe. En zo ontstond het bullet journal thema kerst eenhoorn.

 

Note:

Ik heb nog nooit een paard, laat staan een eenhoorn getekend, niet alles ziet er even goed gelukt uit. En dat is oké.

Ik laat het je toch zien, je ziet zo veel super mooie, perfecte plan with me voorbij komen. Ik kan me voorstellen als dat je ontmoedigd. Hiermee hoop ik dat je ziet dat het niet erg is.

 

Omdat ik mij heb laten inspireren door een plaatje en de lettertype van Pinterest zal ik deze toevogen aan mijn Pinterest bord zodat je het kan gebruiken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Omslag

De omslag werd de inpiratie voor de rest van de bullet journal thema kerst eenhoorn.

Omdat ik alleen de rechter pagina heb gebruikt voor de omslag, heb ik de linker kant over. Hier heb ik een stuk van een songteksts geschreven. Have yourself an merry little Christmas van Frank Sinatra.

Ik wilde een songtekst wat kerst schreeuwd. Al is dit niet mijn meest favo kerst liedje, Ik vond deze wel het meest passende. En ben gek op Frank Sinatra. Win win. Uiteraard kan je hier zelf een songtekst schrijven wat jouw keuze heeft.

De kleuren die ik voor de hele maand heb gebruikt zijn de Stabio pastel stiften

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Monthly

De maand overzicht spreekt voor zich lijkt me. Ik gebruik de monthly vooral om in uit te schrijven hoe ik mijn blog ingepland wil hebben.

De afgelopen maanden heb ik het niet gebruikt. Maar deze maand heb ik het wel weer die functie gegeven. Dit omdat december een gekenhuis is. En ik echt alles moet opschrijven om niks te vergeten.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Doelen en brain dump pagina. 

Op de doelen pagina schrijf ik de hoofd doel per week op. De doel breek ik weer op in kleinere doelen. Zo is het overzichtelijk en makkelijker te gebruiken.

Elke week kijk in in deze overzicht en verwerk ik het in de weekly. 

De braindump pagina blijft mijn meest gebruikte pagina. Hier schrijf ik alles op wat opgeschreven moet worden, maar niet echt een plek heeft. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Weekly

Mijn weekly’s zijn al weken het zelfde ingedeeld. En dit bevalt mij zo goed. Nu ziet het er nog niet veel belovend uit. Maar aan het einde van de week is het vol geschreven.

Vorige maand dacht ik: ik breng weer wat variatie aan in mijn weekly’s, maar ik merk direct dat ik het niet gebruik. Dusssss….. terug naar de indeling dat wel werkt.

Hier en daar heb ik de tekeningen nog wat aangekleed met washi tape, allemaal afkomstig van de Action.

  Hoe gebruik ik deze weekly indeling?

  Links heb ik de kalender. Daaronder heb ik alle dagen van de week geschreven. In de ruimte onder de dagen kan ik afspraken schrijven. Heb ik geen afspraak op de dag dan hou ik wel een lege ruimte over. Persoonlijk vind ik dit niet erg. Heb ik meer ruimte nodig voor afspraken. Uiterst rechts heb ik ruimte over voor notities.

  De twee middelste rijen zijn voor de dingen die ik per dag te doen heb. Elke ochtend maak ik voor die dag een lijstje. Niet elke week komen de middelste rijen vol. Dit vul ik met een sticker of een doodle.

  De meest linker rij, is voor notities, eventueel meer afspraken of to do’s.

  Ik hoop dat het nu duidelijk is hoe ik mijn weekly gebruik. Heb je vragen, stel ze dan gerust.

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Kerst cadeau en kerstmis to do lijst

   

  Elke verjaardag of feestdag dat wat meer planning vraagt maak ik deze pagina voor. Met dit keer de namen van alle gezins leden. Bij hun naam kan ik schrijven wat ik heb gekocht. In het verleden ben ik wel eens vergeten wat ik had gekocht. En dat voorkom ik door deze lisjt te maken.

  Op de rechter pagina is plek voor bak en kook gerechten. Aangezien kerstmis dit jaar bij mij thuis gevierd gaat worden, heb ik deze planning extra hard nodig. Waarschijnlijk wordt het voor een mannetje of 30 koken. Dus, ja planning is alles.

  Normaal maak ik ook een boodschappen lijst. Maar in de praktijk werkt dit niet. Althans niet voor mij.

  Lees ook eens:

  Ik stop er mee

  Ik stop met het maken van plan with me content. Ik merkte dat ik steeds minder aan het plannen was, omdat ik steeds moest wachten totdat ik foto’s had gemaakt. Een paar weken vooruit moest werken met de volgende maand zodat ik op tijd aan jou een nieuwe plan with me kon laten zien.

  Het werkt niet meer voor mij. Ik wil niet meer zo cratief zijn in mijn bullet journal. Alleen mijn cover page wil ik nog me op uitleven. Alles wat ik nog creeer in mijn bullet journal zal ik laten zien op mijn Instagram. 

  Ik stop dus niet met mijn bullet journal. En zal ook nog content op de blog over bullet journal voorbij komen. Alleen niet langer plan with me. 

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  0,99

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  DIY pompoen pinata

  DIY pompoen pinata

  Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

  Herfstkrans maken met spullen van de Action

  Herfstkrans maken met spullen van de Action

  Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

  Krijtbord maken van fotolijst

  Krijtbord maken van fotolijst

  Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

  Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

  Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

  Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This