Plan with me april 2019. Bullet journal thema Nederland

mei 15, 2019 | Bullet journal, Koningsdag | 0 Reacties

De maand is weer bijna voorbij. Een nieuwe maand vraagt om een nieuwe bullet journal indeling. Dit keer heb ik weer eens een dutch door gemaakt voor in mijn bujo. Met Koningsdag dat er aan komt vond ik een Nederlandse thema erg geschikt. Hoe dat heeft uitgepakt…

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

In maart was ik niet zo geïnspireerd. Het werd daardoor erg simpel. Wat best wel eens fijn was. Niet uren zwoegen in mijn bujo. Maar met minder dan 2 uur was mijn maand af. Normaal ben ik met een maand veel langer bezig.

Ondanks dat miste ik het wel om een beetje creatief te zijn. Ook wilde ik een keer wat anders uit proberen. Geen week over twee dagen verspreid maar een week op een pagina. Geen idee of dat werkt. Dat zal de praktijk moeten uitwijzen.

Ook heb ik weer eens een dutch door gemaakt. De laatste keer is al weer in november. Wat best fijn was om mee te werken. Toen gebruikte ik het in mijn weekly. Dit keer besloot ik het anders te doen.

In oktober heb ik nauwelijks gebruik gemaakt van mijn bullet journal. Dit kwam om meerdere redenen.

Zo had mijn dochter mijn bullet journal te pakken gekregen en de vol getekend. Bovendien merkte ik al gaandeweg dat de indeling niet voor mij werkt. Een bladzijde waar ik al mijn to do’s voor die week op schrijf, werkt niet. Ik moet echt per dag indelen wat ik belangrijk vind om aan te werken.

En omdat ik al heel lang een Dutch door wilt uitproberen, leek het mij de perfecte timing.

Omslag

De omslag wilde ik minimalistisch maken. Geen kleur slechts met zwarte fineliner.

De linker pagina is een quote pagina geworden. Iets wat ik vaker wil gaan maken in mijn bujo. OP de rechte pagina heb ik een tulp getekend met de atypische Amsterdamse grachten huisjes. De label en de maand is gestempeld. Ooit bij de Action gekocht. De tekening is ingekleurd door alles met stipjes en kleine streepjes in te kleuren. Zo creëer je diepte.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Monthly

Mijn monthly veranderd nauwelijks. Maar dit keer koos ik ervoor om juist hier de dutch door te maken. Vorige maand had ik naast de maand een overzicht gemaakt voor al mijn blog onderwerpen. Dat vond ik erg fijn werken. Dit keer maakte ik hier de dutch door. Zo heb ik aan de achterkant van de nog meer ruimte. Deze ruimte ga ik gebruiken om mijn sociale media plan per dag op te kunnen schrijven. Nu vergeet ik te vaak om iets te plaatsen op sociale media. 

De dutch door rand heb ik gemaakt van tulpen. En deze uitgeknipt. Het idee zag ik op het YouTube kanaal van Shayda Campbell. Zij gebruikte het idee op haar cover page.  Onderaan de pagina heb ik de leegte opgevuld met wat Amsterdamse huisjes. Voor de tekeningen gebruikte in dezelfde techniek als op de cover page.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Braindump en to do lijst

Mijn braindump pagina gebruik ik heel veel. Ik kan hier echt niet zonder. Hier heb ik niet veel geplakt of getekend. Ik wilde dat hier veel schrijf ruimte is.

Voor de to do lijst heb ik denk ik wel genoeg ruimte. Hier ga ik al mijn belangrijkste grote taken opschrijven. Deze taken zal ik eventueel verdelen in kleinere delen zodat ik alle taken zo veel mogelijk kan uitvoeren. Doelen behalen. geen idee of dit voor mij gaat werken.

Omdat ik wat ruimte over had ging ik op zoek naar een zwart wit foto passend bij het Nederlandse thema. Dit bleek lastiger dan ik dacht. Uiteindelijk vond ik een plattegrond van Rotterdam. De stad waar ik in mijn jonge jaren heb gewoond. Omdat de plattegrond niet paste op de pagina moest ik het knippen. Hierdoor ontstond er een spleet. Om dit niet zichtbaar te laten zien plakte ik de tekst erop. Met wat kraft papier kwamen de twee bladzijdes samen tot een geheel.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

weekly

Dit keer maakte ik 1 pagina voor een weekly. Ik ben namelijk benieuwd of ik hier genoeg aan heb. Aangezien mijn 2 page spreads vaak niet vol komt. Ook dit moet in de praktijk uitwijzen of het gaat werken.

Voor de namen van de dagen heb ik op de linker pagina stickers gebruikt. Op de rechter pagina heb ik een plaatje geplakt van Nijntje. Iets wat ook echt Nederlands is. Voordat ik aan deze maand begon had ik in mijn hoofd om alles te tekenen in de style van de cover page. Maar ik was er zo lang mee bezig dat ik echt geen zin er meer in had. Plaatjes namen het over. Gaat een stuk sneller. Elke week kan je de nieuwste weekly terugvinden op Instagram.

De plaatjes kan je terugvinden op mijn Pinterest bord bullet journal BMelloW

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Memories

Op de memories pagina schreef ik wat ik die maand niet wilde vergeten.  Dit keer wilde ik het anders doen. Een stukje voor mijn favo film, serie en muziek. Het idee komt van AmandaRachlee. Wie kent haar niet. In de andere secties vertel ik iets specifiek voor die maand. In de overige secties kan ik schrijven wat ik wil.

De plaatjes komen van Pinterest.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Materiaal

Wil je weten welke materiaal ik allemaal hebt gebruikt? De stickers, stempels en washi tape komen allemaal bij de Action vandaan.

De plaatjes die van Pinterest komen kan je terugvinden op mijn Pinterest bord. En ook mijn creaties Per maand staat alles in secties verwerkt en dus makkelijk terug te vinden.

Dit was het dan alweer. Mijn plan with me bullet journal indeling april 2019. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This