Ben jij op zoek naar een leuke, grappige manier om een cadeau voor Vaderdag te geven? Dan heb ik de manier voor jou. Een Pinata medaille. Een Vaderdag cadeau geven was nog nooit zo leuk.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Een pinata maken is niet al te moeilijk. En deze is ook nog eens binnen een uurtje gemaakt.

Ik ga er vandaag versneld doorheen hoe je een Pinata kan maken. Ik heb al vele blogs geschreven waarin ik in detail uitleg hoe je Pinata’s kan maken.

Het is weer donderdag, crea cross tijd. Een linkarty met de leukste creatieve uitdagingen. Deze keer is de uitdaging Vaderdag. Vergeet dan ook niet even te kijken bij de anderen creatievelingen die er aan mee doen. Scroll naar beneden voor nog meer leuke DIY’s van andere creatievelingen. 

Moeilijkheidsgraad:★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 60 minuten.

Benodigdheden;

 • karton
 • crepepapier
 • schaar of stanleymes
 • alleslijm
 • schilderstape

Werkbeschrijving;

Knip of snij twee gelijke cirkels uit het karton. Ik gebruikte een ontbijtbord om de cirkel te kunnen maken.

Maak 1 of meerdere stroken zo lang als je kan. Met een breedte van 4 tot 8 cm.

Om het mezelf makkelijk te maken koos ik er voor om de breedte van mijn liniaal aan te houden. Hou er wel rekening mee dat het cadeautje er in moet kunnen. Dit bepaald mede de breedte van de strook.

De strook moet om de cirkel heen vast gemaakt worden met schilderstape. (Spot goedkoop bij de Action). De schilderstape is makkelijk af te scheuren, en plakt prima.

Ook kan je met alles lijm er overheen om straks het crepepapier er om te kunnen lijmen.

Gewone tape is glad en zorgt er voor dat de lijm er niet aan kan hechten. En is ook lastiger te scheuren. Vandaar dat ik altijd werk met schilderstape.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Zorg dat er een gat overblijft ten grote van het cadeau. De strook moet je dan ook niet helemaal rondom maken. Nog niet.

Als de strook aan een deel van de cirkel vast zit kan de andere cirkel er op vast gemaakt worden. Doe nu wat je met de andere helft van de cirkel hebt gedaan ook met deze helft.

De vorm van de pinata is nu af. De aankleding kan beginnen. De crêpepapier ga je er omheen wikkelen.

Eerst ga je een strook van crêpepapier om de strook heen maken. Dit omdat je anders het karton er doorheen blijft zien.

Maak franjes aan de crêpepapier. En wikkel dit nu om de cirkel heen. Werk van beneden naar boven. Niet andersom.

Als dat allemaal gedaan is dan kan het even drogen. Ondertussen….

 

Lees ook eens:

 

Pinata medaille laatste details.

Maak een strook dat ongeveer 4 cm langer is dan het gat in de cirkel. bedek dit met de crêpepapier.

Maak er in het midden twee gaatjes in

Niet te dicht op de rand of bij elkaar.

Haal door de gaten een lint. Normaal met een pinata maak je er lange linten aan vast. Dit keer doe ik dit niet. (Wil jij dit wel, ga dan vooral je gang) De lint maak ik net lang genoeg zodat je er een knoop ik kan maken en er niet meer dan een lus aan zit. Zo kan je de onderkant er makkelijk uit trekken. (Zie onderstaande foto)

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Maak aan de bovenkant van de pinata medaille ook twee gaatjes om er een lint doorheen te halen. Dit kan je ook doen voordat je de hele cirkel in elkaar zet. Maar in dit geval kan ik er na afloop nog makkelijk bij. En hoef je niet moeilijk te doen als je de crepepapier aanbrengt.

Stop het cadeautje er in en plak de strook vast aan de binnenkant van de cirkel. aan beide uiteinden van de strook een druppel lijm. Het hoeft niet super vast te zitten. Net genoeg om de spulletjes in de pinata medaille er niet uit te laten vallen.

Knip de letters uit en plak ze op de medaille. De letters heb ik voor je om uit te printen. Klik op de onderstaande knop en download het gratis.

Klaar is de pinata medialle nr 1 papa of opa.

Wat geef jij cadeau met Vaderdag? Maak jij wel eens een cadeau zelf?

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot(de andere Co-host).  Natascha maakte Een tuniek uit een oude overhemd. Benieuwd hoe dat is geworden? Neem dan snel een kijkje..

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Bloesemboom schilderen met wattenstaafjes

Ben jij het weer ook zo beu? Verlang je al naar de lente of zomer? Of ben je op zoek naar een schilderij die de moeite waard is om op te hangen? Ik laat je vandaag een manier zien hoe je heel makkelijk een bloesemboom kan schilderen met wattenstaafjes. Het is zo...

Valentijnsdag bingo

Ben jij op zoek naar leuke activiteiten met kinderen rond het thema Valentijnsdag? Dan is de Valentijnsdag bingo wat voor jou. Met een beetje hulp al vanaf jonge leeftijd te spelen. En het mooie is…. Het is gratis te downloaden. De bingo is goed voor jonge kinderen om...

DIY planeet

Diverse leuke DIY's rond het thema The earth of op zijn Nederlands de planeet/ aarde. Wat je er allemaal mee kan dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve...

DIY draken.

Op zoek naar draken om te knutselen? Laat je inspireren en ga zelf aan de slag. Dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve uitdaging, genaamd crea cross. Na...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This