Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

okt 8, 2021 | DIY | 0 Reacties

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.

Pastel pompoenen knutselen met spullen van de Action
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Al een aantal jaren wil ik deze DIY maken, maar nergens kon ik de pompoenen vinden van deze grote en nog betaalbaar. Hoe blij was ik dat ik de pompoenen vond. Graag had ik deze DIY gemaakt voor de creatieve link party van september, waar het thema pompoenen was, maar helaas, net een maand te vroeg. Hoe dan ook, ik ben blij dat ik het na jaren, eindelijk heb kunnen maken.

Ik kocht zo’n 2 weken geleden de pompoenen bij de Action, deze waren toen in de aanbieding. Voor €2,50 per stuk. Ik heb geen idee of ze er nog zijn. Hoe dan ook met elk plastic pompoen kan je dit maken. En anders….. sla de blog op en hou volgend jaar Action in de gaten. Zo goedkoop als bij hun heb ik het nergens gezien.

In eerste instantie was mijn idee om de pompoenen dicht te maken. Maar er zit lichtjes in de ogen en mond. De lichtjes kan je veranderen van kleur. Aangezien ik het zo leuk vond, besloot ik het gezicht erin te laten zitten.

Maar nu genoeg geklets……

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <1 uur + droogtijd

Benodigdheden:

 • Minimaal drie kleuren acrylverf naar keus.
 • Goud acrylverf
 • Primer of Gesso
 • Vernis
 • Kwast
 • Pompoenen

Materiaal dat ik heb gebruikt:

 • Van Bleiswijck acrylverf  in de kleuren turquoise, roze, goud en wit. 
 • De primer komt in een spuitbus net als de Vernis. Gesso is te krijgen in een fles bij de knutsel spullen.
 • Alles komt van de Action.

Werkbeschrijving:

Maak de pompoenen schoon, dus vet en stof vrij. Schuur het met een schuurpapiertje iets op. Zo pakt de verf beter op de ondergrond. Maak het daarna nogmaals vet en stof vrij.

Met gesso of met een primer bedekte ik de pompoenen met 2 lagen. Dit is nodig om de acrylverf goed en voor lange tijd houdbaar te maken.

Als de gesso of primer goed droog is kan je beginnen met verven. Meng de kleuren die je wilt gebruiken of gebruik de kleuren zoals ze zijn. Ik mengde turquoise met roze en een beetje wit om paars te krijgen. Roze met wit om licht roze te krijgen. De donkerroze kleur mengde ik met een heel klein beetje wit. De roze kleur, direct, vond ik te fel van kleur.

Pastel pompoenen knutselen met spullen van de Action
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Tip:

Ik meng de kleuren altijd in een oud en schoongemaakte pindakaas glazen verpakking. Na mengen kan je de deksel dicht doen en later nogmaals gebruiken.

Om een goeie dekking te krijgen heb ik 3 lagen verf aangebracht op de pompoenen. Met de hoge luchtvochtigheid, nu het herfst is, duurt het best een tijdje voordat de verflagen goed droog zijn. De pompoenen hebben bij mij zeker 4 dagen nodig gehad.

Goud

Goud acrylverf is erg transparant en heeft veel lagen nodig. Ik mengde een beetje gesso (met wit acrylverf kan het ook) met goud. Een crèmekleur krijg je na het mengen van de twee kleuren. Met een paar druppels water erbij werd de verf dunner. Over de stam van de pompoen goot ik een beetje verf. Op een natuurlijke wijzen loopt de verf uit over de stam. Eventueel hier en daar een beetje bij verf bij druppelen op plekken waar geen verf zit.

Je hoeft het niet op deze manier te doen, direct schilderen kan ook, maar ik wilde dat het er natuurlijk uit zag (voor zover het kan met een pastel pompoen). Met deze methode hebben alle drie de pompoenen een eigen stam gecreëerd.

Als de stam goed droog is kan je het met goud verven. Met 3 lagen waren de stammen volledig dekkend. Had ik de eerste laag niet met crème gedaan dan had het veel meer lagen nodig gehad. Met een beetje pech zelf tien lagen.

Met wat goud acrylverf op een kleine kwast heb ik druppels verf op de pompoenen gesprankeld.

Vernis

Alles is nu klaar om de pompoenen te beschermen van verschillende invloeden. Ik wil de pompoenen buiten zetten in de tuin met Sint-Maarten en daarvoor moet het goed beschermd zijn tegen regen.

Drie lagen vernis is er zeker nodig. Niet alleen zal de verf er niet snel af gaan, het zal jaren mee gaan. Wel zo duurzaam. Ben je de kleur ooit zat dan kan je het zo overschilderen en weer een nieuw tweede leven geven.

Tip:

Je kan heel snel de pompoenen schilderen als je spuitbussen gebruikt. Aangezien de Action vrij beperkt is in de kleurkeuze, besloot ik acrylverf te gebruiken. Omdat de pompoenen van de Action lichtjes erin hebben zitten, twijfelde ik er even aan om ze zwart te spuiten. Dit geeft zeker een leuke uitstraling, maar maakt ze lastig te zien in het donker. En omdat ik het tijdens Sint-Maarten wil gebruiken, wilde ik het kindvriendelijk houden en niet eng.

Op zoek naar leuke ideeen om een pompoen te schilderen? Ga dan naar 10 mooiste pompoenen

Wat vind je van de pompoenen? Welke kleuren zou jij hebben gebruikt?

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op Pinterest
Pastel pompoenen knutselen met spullen van de Action
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ik ben benieuwd naar alle kunst werken die jullie maken.

Lees ook eens:

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This