Pandacorn Sinterklaas surprise

nov 22, 2018 | knutselen met kinderen, Party time, Sinterklaas | 0 Reacties

Ben jij op zoek naar een panda of eenhoorn surprise? Of misschien wel naar een pandacorn, dan heb ik de surprise voor jou. In een paar uurtjes heb ook jij een mega surprise gemaakt.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Gisteren kwam mijn buurmeisje naar mij toe, Of ik haar kon helpen. Ze zocht een idee om te maken. Uiteindelijk kwam ze bij een pandacorn. Een kruising tussen een panda en een eenhoorn. Maar ja hoe ga je dat uitvoeren. Eerlijk gezegd had ik er een hard hoofd in. De panda moest een potlood vast houden, en ook nog iets met een galaxy er in verwerken. Ik hou wel van een DIY uitdaging, dus deze neem ik maar wat graag aan.

Vandaag gingen we aan de slag. Nog steeds wist ik niet precies hoe. Ik dacht er aan om het te gaan maken met zoals ik mijn pinata’s maak. De zelfde opbouw. Zelfde manier van decoreren.

Zo gezegd zo gedaan. Of toch niet…..

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; Sinterklaas. Met genoeg ideeën kreeg ik gisteren de vraag of ik wilde helpen met het maken van een surprise. Ik hoop dat deze surprise jou op een idee brengt. Dus bij deze….

Ik ga dit keer niet tot in details mee geven hoe je het moet maken, maar ik neem het in grote lijnen met je door. Wil je meer weten hoe ik pinata’s maak lees dan even al mijn Pinata blogs door. Of denk je deze cutie wil ik als Pinata maken, met een paar simpele aanpassingen is het in een hand omdraai een pinata.

Pandacorn Sinterklaas surprise

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 180 minuten

Benodigdheden:

 • Dik karton
 • Zwart /wit papier
 • Zwart /wit crêpe papier
 • Vrolijke kleuren crêpe papier naar keuzen
 • Alles lijm
 • Schaar
 • Stanleymes
 • Snij mat
 • 2 a 3 dozen

Optioneel:

 • Verf in galaxy kleuren
 • Wc rollen

Werkbeschrijving:

Bodem:

In een van de dozen maakte we aan de voorkant een opening waarin het cadeautjes kan.

De rest van de verpakking kleden we aan met groen papier.

Toen dit gedaan was kon het geraamte van de panda gemaakt worden.

Pandacorn:

We lijmde een doos vast aan de bodem. Van hieruit gaan we de rest van de panda opbouwen.

Op een heel groot stuk karton ben ik de vorm van een panda gaan uittekenen. Het is letterlijk twee cirkels op elkaar tekenen met twee oortjes er op. Mijn zoon vond het op een sneeuwpop lijken. En daar leek het ook wel op. Tussen de oren tekende ik een hoorn.

Dit alles ben ik gaan uitsnijden met mijn stanleymes. Let er wel op dat je de de snij mat er goed onder hebt liggen.

Nadat ik de pandacorn twee keer had uitgesneden kon het opbouwen van de surprise beginnen.

De twee delen plakte ik op de doos vast. (Zie foto.→ )

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Vervolg pandacorn:

Nu de voor en achterkant van de panda goed vast zit kan de zijkant er om heen.

Meet de breedte van de doos op, zodat je weet hoe breed de zijkant moet worden. Maak zo lang mogelijke stroken in die breedte.

Deze stroken maak je hier tussen vast met de schilderstape. Ik gebruik schilderstape omdat je dit makkelijk kan afscheuren en je kan hier overheen schilderen en lijmen. Met gewone tape kan dit allemaal niet. Schilderstape van de Action is prima hiervoor. Geen duur soort voor nodig.

Als de randen gevuld zijn kan het leukste beginnen….. versiering van de surprise.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Versiering:

Maak stroken van de witte crêpe papier en maak in de stroken inkepingen.

Draai het om de pandacorn heen.

Herhaal dit totdat de hele lijf van de panda omwikkeld is.

Voor de oren gebruik je zwart crêpe papier.

De hoorn kan je elk gewenste kleur voor gebruiken.

Mijn buurmeisje vond de paars/roze kleur het mooiste staan.

De ogen, benen en handen knipte ik uit een stuk zwart karton.

Voor de ogen maakte ik verschillende cirkels.

Mijn buurmeisje kwam op het idee om nog wat bloemen van crêpe papier te maken en deze er op te plakken.

Alle versieringen maakte wij vast met alles lijm. De alles lijm van de Action is hier echt goed voor. Andere merken alles lijm geven nog wel eens af en bleekt het crêpe papier uit, dat heeft deze niet. En bovendien lijmt het echt geweldig.

Lees ook eens: Sinterklaas aftelkalender

De potlood:

Plak met schilderstape drie wc rollen aan elkaar vast.

Knip nu aan een uiteinde een wc rol in ongeveer net zo ver als dat er voor nodig is om het in te duwen zodat het plat is. (Hoop dat je het snapt) Hierdoor is de uiteinde dicht gevouwen.

Plak een stukje crêpe papier en ruim omheen vast

Aan de andere uiteinde knip je weer de wc rol in, maar nu een stuk verder.

Vouw deze uiteinden over elkaar heen zodat er een punt ontstaan. Ik heb er best veel lijm voor nodig gehad en plakkerige handen om dit voor elkaar te krijgen.

Als dit goed vast zit dan kan je de galaxy papier( of andere naar keus) er omheen vast plakken.

De galaxy heeft mijn buurmeisje zelf geschilderd met acryl verf.

Nu is de potlood klaar om te verwerken.

Je pandacorn Sinterklaas surprise is nu klaar.

Wij zijn ongeveer 3 uur bezig geweest met het maken van deze Sinterklaas surprise. De frame heb ik gemaakt. De handen, benen en mond. De rest heeft mijn buurmeisje zelf gemaakt. Zolang je deze samen maakt is het prima te doen. De frame maken is het lastigst. Gelukkig heb ik al aardig wat pinata’s gemaakt….. Een frame bouwen is voor mij dan ook niet moeilijk, alleen veel werk.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Tips:

De potlood is optioneel. Deze moest er van mijn buurmeisje bij omdat haar getrokken loodje gek is op tekenen en galaxy. Je zou hier ook het gedicht er tussen kunnen plaatsen of een andere item wat voor de persoon in kwestie van waarde is.

Voor deze surprise hebben wij een doos als bodem gebruikt. Dit hoeft niet. Je kan ook direct de pandacorn maken. Zorg er dan wel voor dat de onderkant van de onderlijf recht is en niet rond.  Anders kan de pandacorn niet blijven staan.

Zie je deze pandacorn en denk je deze wil ik als pinata maken. Door de bodem weg te laten en een touw aan de bovenkant te bevestigen heb je een super cute pinata.

De pandacorn is nog niet helemaal af. Het gras moet hier en daar nog bijgewerkt worden en op de rug komen nog vleugels. Maar met deze pandacorn zie je wel heel goed wat de bedoeling is, en ben jij hopelijk geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

Lees ook eens: Sinterklaas boot vouwen

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte een Sinterklaas deurhanger En een kijkje te nemen bij Mama duizendpoot. Natasha maakte een Sinterklaas pakje

 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This