Paasdoos voor het Paasontbijt op school

DIY | 0 Reacties

Tot vorig jaar had ik er nog nooit van gehoord. Een Paasdoos voor het Paasontbijt. Een doos gevuld met een heerlijk ontbijt. Je maakt het ontbijt en doos voor een willekeurig kindje in de klas. En omdat ik het niet kende en er ook vrij weinig over kan vinden vind ik dat ik er een bericht over moet schrijven. Zodat jij het bestaan er ook van weet, mocht je het ooit nodig hebben.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Vorig jaar ging mijn jongste zoon naar een andere school. Hier kwam ik in aanraking met de Paasdoos voor het Paasontbijt op school. Elk kind schrijft zijn of haar naam op een briefje en kan op dat briefje aangeven door middel van Multiple choice vragen wat het als ontbijt wil eten en drinken.

Zonder dat je weet welk kind je hebt krijg je een brief met wensen lijst mee. En voor dat kindje moet je dan een ontbijt pakket maken en een schoenendoos versieren waar het in komt.

Om je te helpen met een leuke Paasdoos voor Pasen zal ik het met je delen. De doos die ik heb gemaakt voor mijn zoon zijn klasgenoot.

Vorig jaar had ik een erg leuke Paasdoos gemaakt, maar helaas waren de foto’s niet al te best. Vandaar dat ik het dit jaar weer ongeveer als toen ga maken. Mijn zoon zit nu toch in een andere klas en hier heeft nog niemand de doos gezien. Gelukkig ik kan het nog een keer na maken. En nu wel met goeie foto’s

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <1 uur

Benodigdheden: 

 • Schoenendoos
 • Papier
 • Lijm
 • Schaar
 • Verf
 • Stukje touw
 • 2 saté prikkers
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Werkbeschrijving: 

Gras:

Ik heb eerst de doos beplakt met groen papier. Dit kan je ook beschilderen in het groen.

Maak een mooi randje met gras van papier.

Plak de gras rand op.

Ook heb ik een rand van eieren gemaakt.

De eitjes heb ik met verschillende kleurtjes papier uitgeknipt en opgeplakt.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

De konijnenkont:

Daarna ben ik eens gaan bedenken hoe ik het konijn zal gaan maken. Uiteindelijk heb ik het volgende gedaan en het werkte prima. Dus bij deze;

Maak een propje van een stukje papier. Daarna heb ik er nog een stuk papier omheen gewikkeld.

Na de twee lagen papier ben ik met een stuk aluminiumfolie eromheen gedaan. En dit nog even goed eromheen aangedrukt.

Nu je een stevige ronde vorm hebt ben ik het aan gaan drukken op de tafel. Hierdoor werd de onderkant plat. Zorg er wel voor dat je de ronde vorm aan de bovenkant niet kwijtraakt. Nu de vorm bepaald is heb ik wit papier er omheen gedaan. Nu is de kont van het konijn af.

De voeten:

Daarna ben ik de voeten gaan maken.  Knip 2 keer een wit ovaal uit en daarna 4 kleine roze rondjes en 2 roze ovaal uit. Je kan ook met een roze stift de rondjes erop tekenen.

Plak de roze onderdelen op de grotere witte ovalen.

Nu heb je 2 poten.

Maak nu eerst een staart van een plukje watten. Plak deze ook meteen op de bovenkant van de bol.

Daarna plak je de poten erop.

Je konijn is nu klaar.

Overige onderdelen:

Ik wilde dat het konijn in het gras verdween. Dus ben ik een stuk groen papier gaan dubbelvouwen en daar een kartelrand in gaan knippen. De uitgeknipte delen ben ik rommelig op elkaar gaan nieten. Maak de uiteinden een beetje rommelig zodat het wat meer op gras gaat lijken.

Plak het gras op een hoek van de doos.

Als het gras droog is kan je daarna het konijn erop plakken.

 

Lees ook:

De slinger:

De slinger heb ik gemaakt door kleine stukjes papier in de lengte te knippen en die dubbel te vouwen.

Schrijf er een letter op. Net zolang totdat je de tekst fijne Pasen hebt staan.

Plak de uiteinden van de letters vast.

Haal er een stukje touw doorheen.

Prik de saté prikkers in de deksel van schoenendoos.

Maak een knoop in de uiteinden van de touw en verbind op deze manier het touw aan de saté prikkers. Ik heb het nog wat extra gezellig gemaakt. Met nog wat extra versieringen.

De ontbijtdoos zoals ik heb hebt gemaakt is nu af.

Heb jij wel eens Paasdoos voor Pasen gehoord of gemaakt? Hoe vieren ze het bij jouw kinderen op school? Of hoe vierden ze bij jou vroeger op school Pasen? Hoe vind je de Paasdoos geworden?

 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This