Paasbingo

mrt 23, 2017 | Party time, Printables | 0 Reacties

Je kan met Pasen er een echt feestje van maken. Behalve eieren zoeken met kinderen kan je nog zo veel meer leuke dingen doen met kinderen. En deze Paasbingo is ideaal voor de kleintjes onder ons. Zo leren zo ook nog eens spelenderwijs vormen en kleuren te herkennen.

Met Pasen gaan veel gezinnen met hun familie ontbijten. Daarna wordt het vaak gevolgd door eieren zoeken. Maar wat als kinderen klaar zijn met zoeken. Hoe kan je kinderen beter bezighouden dan een bingo te houden. Een Bingo speciaal voor Pasen. Dat is toch superleuk.

Deze Paasbingo is goed voor jonge kinderen om zowel kleuren als vormen te leren kennen. Duidelijk en herkenbaar voor kinderen. Met hier en daar een moeilijkheid erin. Twee bijna dezelfde eieren, maar toch net niet. Zo blijft het voor oudere kinderen ook nog leuk. Vogels in de zelfde kleur maar kijken de verschillende kant op.

Bingo kaarten

De paasbingo heb ik gemaakt in 3 uitvoeringen.

  • Gratis tot 4 personen in A4 formaat
  • to 8 personen in A5 formaat
  • to 16 personen in A5 formaat

De gratis versie is te spelen tot en met 4 personen tegelijk. De bingokaarten zijn in A4 formaat dit houd in dat de bingokaart zo groot is als je printpapier.

De paasbingo tot 8 personen is net al de paasbingo tot 16 personen gemaakt op A5 formaat. Dit houd in dat er twee bingo kaarten op een pagina zitten. Na het uitprinten moet je de bingo kaarten losknippen van elkaar.

Ik heb de bingo kaarten op A5 formaat gemaakt omdat er meer inkt gebruikt wordt. Als ik deze hoeveelheid ook o pA4 formaat had gedaan dan is je inktpatroon snel leeg.

De bingo kaarten zijn allemaal te krijgen in de shop. Na afrekenen krijg je direct een link mee. Voor de gratis versie hoef je uiteraard niet te betalen.

gratis 4x paasbingo

0,00

8x paasbingo

0,99

16x paasbingo

1,99

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke bingo kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Hoe werkt het spel?

De geknipte afbeeldingen doe je in een doos of om in de sfeer van Pasen te blijven in een mand. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen Paasbingo kaart.

Uit de mand wordt een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is dan kan je die optie eraan toe voegen.

De winnaar is de geen die als eerste zijn rij vol heeft.

Let op: omdat ik bij de gratis Paasbingo alle plaatjes gebruikt kan het gebeuren dat er twee tegelijk winnen.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This