Olifant met wc-rol knutselen

sep 26, 2019 | knutselen met kinderen | 0 Reacties

Olifant knutselen van wc- rol een makkelijk te maken knutsel dat je al met een peuter kan maken. Ik maakte deze olifant in minder dan 5 minuten. Heel veel meer tijd zal jij er ook niet aan kwijt zijn. 

Verzamel een wc-rol, papier, lijm en een schaar en de olifant kan geknutseld worden.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is weer donderdag, en dat betekend een nieuwe creatieve uitdaging. Dit keer is de uitdaging dieren.

Ik wilde een keer wat anders knutselen dan huisdieren. Dussssss…… een olifant is het geworden.

Ik denk niet dat de olifant veel tekst en uitleg nodig heeft.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: >5 minuten (1 uur droog tijd indien je verf gebruikt)

Benodigdheden:

 • Wc-rol
 • Lijm
 • Schaar
 • Grijs papier of verf
 • Wiebel ogen of wit papiertje

Werkbeschrijving:

Als je papier hebt is het een hele snelle knutsel om te maken. Je wikkelt het papier om de wc-rol, plakt de lange zijde vast en vouwt de uiteinden van het papier naar binnen. Niet alleen buitenkant maar ook de binnenkant is op deze manier gekleurd.

Verven

Heb je geen grijs papier, verven kan naturlijk ook. Meng een paar druppels zwarte verf in je witten verf en je hebt grijs. Goed laten drogen voordat je verder kan gaan.

Maak van een strookje grijs papier een muizentrappetje. Dit plak je op de wc-rol. In een handomdraai heb je een slurf. Je kan er ook een pijpenragger voor gebruiken. Of misschien kan je zelf wel iets heel leuks bedenken, om als slurf te gerbuiken.

Ogen

Maak de ogen door twee wiebeloogjes op te plakken. Dit gebruik ik zelf heel graag om mee te knutselen. Maar ik had nog een aantal stickers liggen met onder anderen deze ogen er op. Wel zo makkelijk en best leuk, al zeg ik het zelf.

Oren

De oren maak je door een soort van hartje te knippen. Plak de oren vast aan de achterkant van het hoofd. Vrolijk de olifant op na behoefte. En klaar is de olifant met wc-rollen knutselen.

Op zoek naar anderen leuke dieren om te knutselen:

Of neem een kijkje wat anderen gemaakt hebben voor de crea cross uitdaging van deze week. (Even verder naar onderen scrollen).

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Knutsel jij wel eens met wc rollen samen met je kinderen? Welk dier zou jij graag eens geknutseld willen zien?

 

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een insecten lantaarn. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This