Olifant met wc-rol knutselen

sep 26, 2019 | knutselen met kinderen | 0 Reacties

Olifant knutselen van wc- rol een makkelijk te maken knutsel dat je al met een peuter kan maken. Ik maakte deze olifant in minder dan 5 minuten. Heel veel meer tijd zal jij er ook niet aan kwijt zijn. 

Verzamel een wc-rol, papier, lijm en een schaar en de olifant kan geknutseld worden.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is weer donderdag, en dat betekend een nieuwe creatieve uitdaging. Dit keer is de uitdaging dieren.

Ik wilde een keer wat anders knutselen dan huisdieren. Dussssss…… een olifant is het geworden.

Ik denk niet dat de olifant veel tekst en uitleg nodig heeft.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: >5 minuten (1 uur droog tijd indien je verf gebruikt)

Benodigdheden:

 • Wc-rol
 • Lijm
 • Schaar
 • Grijs papier of verf
 • Wiebel ogen of wit papiertje

Werkbeschrijving:

Als je papier hebt is het een hele snelle knutsel om te maken. Je wikkelt het papier om de wc-rol, plakt de lange zijde vast en vouwt de uiteinden van het papier naar binnen. Niet alleen buitenkant maar ook de binnenkant is op deze manier gekleurd.

Verven

Heb je geen grijs papier, verven kan naturlijk ook. Meng een paar druppels zwarte verf in je witten verf en je hebt grijs. Goed laten drogen voordat je verder kan gaan.

Maak van een strookje grijs papier een muizentrappetje. Dit plak je op de wc-rol. In een handomdraai heb je een slurf. Je kan er ook een pijpenragger voor gebruiken. Of misschien kan je zelf wel iets heel leuks bedenken, om als slurf te gerbuiken.

Ogen

Maak de ogen door twee wiebeloogjes op te plakken. Dit gebruik ik zelf heel graag om mee te knutselen. Maar ik had nog een aantal stickers liggen met onder anderen deze ogen er op. Wel zo makkelijk en best leuk, al zeg ik het zelf.

Oren

De oren maak je door een soort van hartje te knippen. Plak de oren vast aan de achterkant van het hoofd. Vrolijk de olifant op na behoefte. En klaar is de olifant met wc-rollen knutselen.

Op zoek naar anderen leuke dieren om te knutselen:

Of neem een kijkje wat anderen gemaakt hebben voor de crea cross uitdaging van deze week. (Even verder naar onderen scrollen).

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Knutsel jij wel eens met wc rollen samen met je kinderen? Welk dier zou jij graag eens geknutseld willen zien?

 

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een insecten lantaarn. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This