Natuur speurtocht

jul 24, 2018 | Printables | 12 reacties

Ga de natuur in en ontdek samen met je kinderen de leukste dingen. Om het nog leuker en spannender te maken heb ik een natuur speurtocht gemaakt. En het mooie is……. Het is gratis uit te printen.

De natuur in gaan is een heerlijke manier om de dag door te brengen. Het is een perfecte manier om te bewegen terwijl je ontspant en geniet. Om je kinderen te leren kijken naar de natuur en uiteraard bezig te houden heb ik een natuur speurtocht gemaakt. En het mooie is, het is gratis te downloaden.

Een speurtocht heeft denk ik niet veel toelichting nodig. Het verklaart zichzelf wel. Toch kan ik het niet laten om er iets aan toe te voegen.

Toelichting

Er zijn twee verschillende soorten natuur speurtochten. Eentje speciaal voor kinderen die nog niet kunnen lezen of daar nog moeite mee hebben. Speciaal voor hun heb ik er plaatjes bij geplaatst. Dit zorgt er wel voor dat de speurtocht minder uitgebreid is.  De andere speurtocht bestaat uit woorden en daardoor kon ik er veel meer aan toe voegen.

Heb je meerdere kinderen waardoor beide soorten speurtochten gebruikt gaan worden. Dan is dat geen enkel probleem. Voor een deel zoeken ze naar hetzelfde. De uitdagingen voor de grotere kinderen kan je ook met kleine kinderen doen.

Bij de speurtocht voor de grotere kinderen zitten extra uitdagingen bij zoals zoek iets met een bepaalde kleur of zoek iets dat op een bepaalde manier aanvoelt. Door hier naar de kijken en wie weet aan te raken zijn kinderen aan het speuren met al hun zintuigen.

Uitleg diverse woorden

Diverse woorden zullen misschien voor verwarring kunnen zorgen. Denk er alsjeblieft niet te moeilijk over.

Water kan natuurlijk een vijver, meer, zee of een dauwdruppel op een plant zijn.

Insecten heb ik expres in het breedste zin van het woord gehouden. Om het meer een uitdaging te maken kan je grotere kinderen laten turven hoeveel insecten ze tegen komen. Of zoveel mogelijk verschillende soorten insecten laten opschrijven.

Nest kan ook een hol van een dier zijn.

Afval is iets wat helaas steeds vaker in de natuur gedumpt wordt. Persoonlijk vind ik dit een manier van bewustwording en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ook dit kan je turven. Kan je niks vinden. Een vuilnisbak is ook prima. Ik zeg niet voor niks denk niet te moeilijk.

Natuur speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoe kom ik aan de speurtocht?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden. KIes er eventueel voor om 1 van de twee uit te printen.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. ZO niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
 • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.
 • Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit.

Als volwassene kan jij zelf prima inschatten wat jouw kind kan en niet kan. Turven kan hierbij een leuke extra uitdaging zijn.

Zoals ik al duidelijk maakte zijn deze natuur speurtochten gratis te downloaden. 

Ik wil je heel veel plezier wensen met deze speurtochten.

Ga jij vaak de natuur in met je kinderen?

Lees ook eens: 

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op
Pinterest

Natuur speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

12 Reacties

  • Linda

   Hoi Melanie
   Superleuke en bruikbare blaadjes. Dankjewel 😘
   Linda

   Antwoord
   • Melanie

    graag gedaan

    Antwoord
 1. Marianne

  Wat een leuke activiteit! Dank je wel!

  Antwoord
  • Melanie

   Graag gedaan en dank je wel

   Antwoord
 2. Thea Kramer

  wat ontzettend leuk. ik ga de speurtocht op het KDV uitzetten. Enorm bedankt

  Antwoord
  • Melanie

   bedankt, en heel veel plezier er mee.

   Antwoord
 3. Bianca

  Wat een mooi printblad. Zeker in de coronatijd een leuke activiteit om mee te sturen met al het thuiswerk voor onze leerlingen.

  Antwoord
 4. Zwaaantje

  Hallo Melanie,

  Heel erg leuk die speurtocht in de natuur, ga ik met groep 1 doen.
  Maar kan het alleen niet printen
  Mogelijk heb je idee hoe dat kan>

  Groetjes Zwaantje

  Antwoord
  • Melanie

   Om het te kunnen downloaden moet je beschikken over een google account en google drive.

   Antwoord
 5. sara

  Wat een duidelijke en bruikbare bladen. Heel erg bedankt om het zo kant en klaar af te leveren. Ik vind het vooral leuk dat ze hierdoor volledig zelfstandig aan de slag kunnen in de tuin van de klas.

  Antwoord
  • Melanie

   Dank je wel, leuk om te horen/ lezen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This