Natuur speurtocht

jul 24, 2018 | Printables | 12 reacties

Ga de natuur in en ontdek samen met je kinderen de leukste dingen. Om het nog leuker en spannender te maken heb ik een natuur speurtocht gemaakt. En het mooie is……. Het is gratis uit te printen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De natuur in gaan is een heerlijke manier om de dag door te brengen. Het is een perfecte manier om te bewegen terwijl je ontspant en geniet. Om je kinderen te leren kijken naar de natuur en uiteraard bezig te houden heb ik een natuur speurtocht gemaakt. En het mooie is, het is gratis te downloaden.

Een speurtocht heeft denk ik niet veel toelichting nodig. Het verklaart zichzelf wel. Toch kan ik het niet laten om er iets aan toe te voegen.

Toelichting

Er zijn twee verschillende soorten natuur speurtochten. Eentje speciaal voor kinderen die nog niet kunnen lezen of daar nog moeite mee hebben. Speciaal voor hun heb ik er plaatjes bij geplaatst. Dit zorgt er wel voor dat de speurtocht minder uitgebreid is.  De andere speurtocht bestaat uit woorden en daardoor kon ik er veel meer aan toe voegen.

Heb je meerdere kinderen waardoor beide soorten speurtochten gebruikt gaan worden. Dan is dat geen enkel probleem. Voor een deel zoeken ze naar hetzelfde. De uitdagingen voor de grotere kinderen kan je ook met kleine kinderen doen.

Bij de speurtocht voor de grotere kinderen zitten extra uitdagingen bij zoals zoek iets met een bepaalde kleur of zoek iets dat op een bepaalde manier aanvoelt. Door hier naar de kijken en wie weet aan te raken zijn kinderen aan het speuren met al hun zintuigen.

Lees ook eens: Herfst Bingo Leer de natuur kennen op een leuke manier

Uitleg diverse woorden

Diverse woorden zullen misschien voor verwarring kunnen zorgen. Denk er alsjeblieft niet te moeilijk over.

Water kan natuurlijk een vijver, meer, zee of een dauwdruppel op een plant zijn.

Insecten heb ik expres in het breedste zin van het woord gehouden. Om het meer een uitdaging te maken kan je grotere kinderen laten turven hoeveel insecten ze tegen komen. Of zoveel mogelijk verschillende soorten insecten laten opschrijven.

Nest kan ook een hol van een dier zijn.

Afval is iets wat helaas steeds vaker in de natuur gedumpt wordt. Persoonlijk vind ik dit een manier van bewustwording en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ook dit kan je turven. Kan je niks vinden. Een vuilnisbak is ook prima. Ik zeg niet voor niks denk niet te moeilijk.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Als volwassene kan jij zelf prima inschatten wat jouw kind kan en niet kan. Turven kan hierbij een leuke extra uitdaging zijn.

Zoals ik al duidelijk maakte zijn deze natuur speurtochten gratis te downloaden.  Klik op de gewenste speurtocht om te downloaden. Je krijgt de stad en strand speurtocht er bij. Je kan ze allemaal uitprinten of slechts de speurtocht van je keuze.

Belangrijk!!! Wil je aub de bovenstaande foto opslaan op Pinterest, als je het graag wilt opslaan voor later. Niet de bingo pdf bestand vanuit google drive opslaan op Pinterest. Ik blokeer dan de link zodat je er niet meer bij kan. Aan Pinterest geef ik door dat het om mijn eigendom gaat, waardoor je een waarschuwing kan ontvangen van Pinterest. Gebeurt dit te vaak dan kan je een ban verwachten van Pinterest. Dit is voor jou niet leuk en voor mij onnodig veel werk.

Lees ook eens: leesbingo De perfecte manier om je kind aan het lezen te krijgen.

Ik wil je heel veel plezier wensen met deze speurtochten.

Ga jij vaak de natuur in met je kinderen?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

12 Reacties

  • Linda

   Hoi Melanie
   Superleuke en bruikbare blaadjes. Dankjewel 😘
   Linda

   Antwoord
   • Melanie

    graag gedaan

    Antwoord
 1. Marianne

  Wat een leuke activiteit! Dank je wel!

  Antwoord
  • Melanie

   Graag gedaan en dank je wel

   Antwoord
 2. Thea Kramer

  wat ontzettend leuk. ik ga de speurtocht op het KDV uitzetten. Enorm bedankt

  Antwoord
  • Melanie

   bedankt, en heel veel plezier er mee.

   Antwoord
 3. Bianca

  Wat een mooi printblad. Zeker in de coronatijd een leuke activiteit om mee te sturen met al het thuiswerk voor onze leerlingen.

  Antwoord
 4. Zwaaantje

  Hallo Melanie,

  Heel erg leuk die speurtocht in de natuur, ga ik met groep 1 doen.
  Maar kan het alleen niet printen
  Mogelijk heb je idee hoe dat kan>

  Groetjes Zwaantje

  Antwoord
  • Melanie

   Om het te kunnen downloaden moet je beschikken over een google account en google drive.

   Antwoord
 5. sara

  Wat een duidelijke en bruikbare bladen. Heel erg bedankt om het zo kant en klaar af te leveren. Ik vind het vooral leuk dat ze hierdoor volledig zelfstandig aan de slag kunnen in de tuin van de klas.

  Antwoord
  • Melanie

   Dank je wel, leuk om te horen/ lezen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This