Mooiste pompoenen knutselen

sep 4, 2018 | Halloween, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Als ik aan september denk, dan denk ik aan het begin van de herfst. Als ik aan de herfst denk dan denk ik aan regen, blaadjes in de mooiste kleuren en pompoenen. Vandaag laat ik je dan ook een aantal heel bijzonder gedecoreerde pompoenen zien. Hopelijk raar ook jij er geïnspireerd door.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Zeg nu zelf pompoenen horen bij de herfst en Halloween. Al heel lang wil ik pompoenen decoreren en gebruiken om mijn huis een herfst uitstraling te geven. Ik zocht naar inspiratie. Ik ben er nog niet over uit welke ik ga maken. Ben benieuwd welke jij het leukst vind….

Er zijn drie manieren om pompoenen te decoreren:

  • Carven
  • Schilderen
  • Overige

Ik ga uit alle drie de categorieën meerdere ideeën aan je laten zien. Mooie en bijzondere pompoenen die ik echt de moeite waard vind. Geen standaard pompoenen. Het was even het internet afstruinen, maar ik denk dat het mij wel is gelukt.

Carven

Carven de naam zegt het eigenlijk al. Je carved (snijd) in de pompoen. De meest gebruikte motief dat gecarved wordt is toch wel de pompoen met het gezicht erin. Die ga ik je dan ook niet laten zien.

Woontrendz heeft een lantaarn van de pompoenen gemaakt. Dat is op zich niet zo bijzonder. Wat wel bijzonder is dat het een beton look heeft gekregen. Het motief erin doet mij denken aan mijn waxinelichtje houder. Eigenlijk staat dit het hele jaar door mooi in het interieur.

Verven

Verven is een simpele en een kindvriendelijke manier. Je kan er al je creativiteit op uiten. Dit vind ik vooral de perfecte manier van decoreren met kleine kinderen. Alhoewel, als je de volgende pompoenen ziet, vraagt het toch wel bepaalde skills.

Dream a Little Bigger maakt een fantastische Galaxy. Terwijl er echt licht door de pompoen heen schijnt.

Deze pompoen zal zeker niet misstaan in een kinderkamer of een moderne inrichting. En helemaal van nu .Alice and Lois maken een set prachtige pompoenen. Blauw gemarmerd effect. Deze zullen in elk huis prachtig staan.

Of deze dan van Jack Skelleton. Zo simpel dat ik het te gek vind. Wie deze heeft gemaakt kan ik nergens meer vinden. Maar ik wilde je deze niet ontnemen. 

PMQ for two laat diverse mooie pompoenen zien. Maar mijn oog viel op de prachtige herfstbloemen die zij heeft geschilderd.

Overige

Een pompoen omtovert tot een gebruiksvoorwerp. Beauty Lab maakte een vaas met prachtige herfst bloemen.

Nog een simpel maar leuk DIY-project. . Nog eentje van Woontrendz. Hier decoreren ze de pompoen met stof en bijpassende linten. OP deze manier kan je de pompoen later nog eten.

Between naps on the porch laat je zien dat je pompoenen ook makkelijk kan bewerken met decoupage. Of je nu voor een typisch plaatje met de herfst of Halloween erop afgebeeld. Of misschien wel een persoonlijke met de familiefoto’s erop. Je kan zo veel er mee doen. Ik ben een sucker voor decoupage. Mod podge behoort tot mijn meest favo knutsel spullen. Deze is dan ook op mijn lijf geschreven.

One little project maakt een pompoen van touw. Hoe leuk is dit om met kinderen te maken.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Ik maakte ook nog een aantal leuke kinderknutselprojecten met pompoenen.

Carve jij pompoenen met Halloween? Zo ja heb je nog een tip voor mij? Welke pompoen is jouw favoriet. 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This