Mini hartjes pinata.

jan 31, 2017 | Knutselen, Party time | 0 Reacties

Mini hartjes pinata. Dit is toch wel zo leuk om te maken maar ook om te krijgen. En het mooie is dat het niet eens moeilijk om te maken. Geef het aan jou valentijn. Of misschien geef je wel een feestje dan zijn de mini hartjes pinata perfect om uit te delen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Pinata’s iedereen die mij een beetje kent weet dat ik er gek op ben. Ik vind het leuk om te maken. Maar nog leuker om het aan een ander te geven als verjaardagscadeau. Er is nog nooit iemand niet blij met mijn pinata geweest. Behalve de bijbehorende confetti. Sorry, not sorry.

De basis van deze pinata is ook goed te gebruiken voor andere vormen. Als je de basis begrijpt kan je alle platte pinata’s maken. Ik zal het stap voor stap met je doornemen zodat ook jij het kan maken. Zo moeilijk is het niet. Vorig jaar heb ik kinderen met een gemiddelde leeftijd van 9  jaar tijdens een workshop geleerd hoe ze een pinata vanaf nul zelf kan maken. En sommige hadden veel moeilijkere vormen.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur:  <60 minuten

Benodigdheden:

 • Karton.
 • verschillende kleuren crêpe papier.
 • gekleurd papier
 • schaar
 • lijm
 • plakband, voorkeur schilders tape
 • snoep

Werkbeschrijving:

De vorm:

Dit is toch wel het belangrijkste om te maken en hier gaat je tijd dan ook voornamelijk heen.

Knip twee keer het zelfde hartje uit nadat je het hebt getekend. Ik heb de hartjes ongeveer 20 cm in doorsnee gemaakt. Weet je niet goed hoe je een hartje moet maken lees dan mijn stuk over sjablonen. Hier wordt het stap voor stap uitgelegd. (Zie onderstaande foto)

Maak nu een lange strook van ongeveer 7 cm breed. De lengte is minder belangrijk maar hoe langer hoe beter. De strook moet om het hartje kunnen plus nog wat extra. Als je stook te kort is dan maak je nog een strook. Net zolang totdat het eromheen kan.

Teken aan beide kanten van de strook 1cm af. En vouw dit om.

Maak inkepingen in de omgevouwen rand. De inkepingen zorgt er voor dat je de strook rond kan buigen. Dit hoeft dus niet op rechte stukken. (Zie onderstaande foto)

Plak nu de vouwrand zo strak mogelijk vast aan een van de hartjes. Ga helemaal rond. Begin hierbij ongeveer 2 cm vanaf de punt en ga omhoog richting de ronding.

Zorg dat er ongeveer 3 cm open blijft. Dus geen rand heeft.

Plak nu de tweede hart er op. Om te zorgen dat deze goed vast blijft zitten gebruik je nu de tape zo nu en dan. Dit zorgt er voor dat alles op zijn plaatst blijft zitten en de kans krijgt om te drogen.

Als het goed is is je frame van het hart nu klaar. Alleen een kleine opening is er nog open. Als het lijm droog is kan je er nu snoep ik doen. (Zie onderstaande foto)

Plaats over het gat nu een rest stukje strook en plak het vast.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het aankleden.

Het leukste kan nu beginnen, het aankleden van het hartjes pinata. Knip een strook van ongeveer 5cm af van de crepe papier. Maak hier inkepingen in. Plak dit vast door het crepe papier om het hart heen te wikkelen. Begin onderaan en werk het al wikkelend omhoog. Dus van de punt naar de rondingen. Ga hier mee door totdat je strook op is. De kans is groot dat je nog een aantal keren een strook moet knippen.

Als je eenmaal boven in komt en op de rondingen heen moet gaan werken moet je eerst 1 ronding doen en daarna een los stuk strook om de anderen. (Zie bovenstaande foto)

Tip:

Je kan nu nog een leuke tekst uitprinten en er op plakken. Teksten zoals be mine, Love, sweet, Valentine of gewoon een naam. De hart is nu klaar om te geven.

Hopelijk is het allemaal duidelijk hoe jjij het hartjes pinata moet maken. En zoals ik al eerder zei. Het is niet moeilijk om te maken. En in het begin zal je er lang over doen en zal het er misschien niet zo mooi er uit zien dan jij zal willen. Maar na een paar keer maken zal je zien dat je er een snelheid in krijgt en je het steeds mooier kan maken.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This