Mijn bullet journal – Eco edition

jul 11, 2020 | Bullet journal, Review | 0 Reacties

Schep je graag orde in de chaos, zowel in je notities als in je hoofd? Met deze bullet journal doe je dat niet alleen heel stijlvol, maar ook heel duurzaam!

Deze bullet journal is gemaakt van gerecycled papier, met de milieuvriendelijkste inkt en wordt lokaal geproduceerd. De materialen worden op maat ingekocht, waardoor er nagenoeg geen restafval is. Bovendien planten we dankzij deze bullet journals ook nog eens bomen, want een deel van de opbrengst schenkt Mus creatief aan stichting Trees for All.

Of de bovenstaande woorden waar zijn, daar moet ik maar op vertrouwen. Maar wat ik wel voor je kan uitproberen is de bullet journal eco editie. Zodat jij weet wat je van het notitieboekje kan verwachten en of het zijn geld waard is.

Eco edition verschillende uitvoeringen

Er zijn twee verschillende uitvoeringen van de Eco editie. Zo is er een groene variant en de variant die ik heb in bruin kraftpappier. Ondanks dat ik gek op de kleur groen ben vind ik in dit geval de bruine variant net iets leuker. Dit omdat je hier leuke doodles op kan tekenen. Uiteraard kan dit ook met de groene, maar persoonlijk vind ik de bruine uitvoering zich daar iets beter voor lenen.

Conclusie

Het papier is creme kleurig en voelt super glad aan. Er zit voorin een quote pagina, index 2 bladzijdes, jaarkalender, level 10 bladzijdes en een bladzijde met een wereldkaart.

Persoonlijk gebruik ik geen van de bladzijdes en vind ik het dan ook jammer dat na al die jaren BBNC-uitgeverij en Mus Creatief nog altijd deze bladzijdes erin verwerkt. En ik ben niet de enigste die dit vind. Maar voor de liefhebbers…..

De jaarkalender is de enigste in dit rijtje wat enigszins handig is. De quote bladzijde heb ik verwijderd, de index heb ik voor nu gelaten voor wat het is. De level 10……hmmmm……. wie weet ga ik die dan toch maar een keer uitproberen. De landkaart heb ik alle landen waar ik ben geweest ingekleurd. Op de lege eerste bladzijde die daarnaast zit ga ik misschien een lijst maken van landen en plaatsen waar ik graag naar toe zal willen. Iets anders kan ik niet verzinnen. Bladzijdes verwijderen zorgt ervoor dat je notitieboekje zwakker wordt. Verwijder dan ook niet zomaar een bladzijde.

De eerste bladzijde voorin en laatste achterin heb ik verwijderd omdat deze zat vastgelijmd aan een andere bladzijde. Tot de lijmrand heb ik het verwijderd. De verwijderde bladzijdes zitten voor een deel nog vast.

Hoe dan ook…. Los van de extra voorgedrukte bladzijdes oogt het mooi.

De stippen

Wel viel mij iets op toen ik mijn oude Scribbles that matter bujo erbij ging houden. En nog altijd een minpuntje is voor de Mus creatief bullet journals….. De stippen lopen over de hele bladzijde door. En sluiten niet altijd perfect aan op de bladzijde ernaast. Iets wat de bullet journals van scribbles that matters en van Creachick wel hebben en dat is een “witte” rand om de bladzijdes heen waardoor de stippen altijd midden op de bladzijdes zitten en dus gelijk zijn aan andere bladzijdes.

Ook hebben de bladzijdes geen nummering. Persoonlijk vind ik dit geen probleem, maar als je de index bladzijdes wel gebruikt dan is het wel zo handig als het er op staat genoteerd.

De kaft en bladzijdes zijn niet afgerond. Iets wat ik uiteindelijk zelf ben gaan doen met mijn cornerpunch. Het is niet een must maar zorgt er wel voor dat de bladzijdes minder snel kromtrekken en ezelsoren krijgt.

Tos slot wil ik er aan toe voegen dat ik nergens kan vinden hoe dik (GSM) het papier is. Wel voelt het stevig aan en is het denk ik toch zeker 100 tot 120 GSM.

Pennen test

Bij een review van een bullet journal kan een pennen test niet ontbreken. Op de foto zie je 3 pennen, maar nadat ik de foto’s had gemaakt besloot ik nog iets meer te testen.

De meest gebruikte pennen de Pigma Micron en de Tombows doen het prima in de Bullet journal Eco editie. Ik was bang dat de stiften en pennen te lang nodig zouden hebben omdat het papier erg glad is. Maar dat was niet het geval. Zelfs na 4 keer met de Tombow over het papier te gaan kwam er geen ghosting. (Ghosting is dat de inkt door het papier heen gaat.

mijn bullet journal eco bruine kraft kaft
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Uiteindelijk wilde ik nog waterverf en mijn ecoline stiften testen. Niet dat ik die ga gebruiken in deze bullet journal, maar meer voor jou als je dat zou willen weten.

De ecoline brushpen werkte prima totdat ik meerdere keren over elkaar heen ging. De stiften zijn van zichtzelf vrij nat dus erg verbaast was ik niet. Maar 3 keer over elkaar heen gaan was te veel. Bij 2 keer begon het papier al te rullen en bij 3 keer ging de inkt door het papier heen.

Waterverf heb ik daardoor uiteindelijk niet getest. Als het met Ecoline al zo snel door het papier heen gaat en rullen, dan denk ik niet dat waterverf een geschikt medium is voor deze journal. Al denk ik dat als je per se met waterverf wilt werken er maar 1 journal geschikt is, de Archer and olive.

Mijn bullet journal Eco editie is ondanks zijn gebreken een prima boekje. Je helpt de natuur en als je net als ik het puur gebruikt om in te schrijven en misschien hier en daar een collage, dan is het een prima journal.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Mijn bullet journal - Eco edition Ronde hoeken en tabbladen gemaakt
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Mijn creatie:

Wel heb ik wat aanpassingen gemaakt aan de journal.

Zoals ik al zei heb ik de hoeken afgerond met mijn cornerpunch. (Zie bovenstaande foto).

De achterste dotted bladzijde heb ik verwijderd en de achterste bladzijde met een print heb ik aan de bovenkant naar binnen omgevouwen en vastgelijmd. De rand heb ik daarna vastgelijmd zodat ik een vakje hebt om spulletjes in te bewaren. De verwijderde bladzijdes heb ik hier ook in gestopt.

Mocht ik ooit een foutje maken kan ik een stukje van de dotted bladzijde gebruiken om er overheen te plakken.

De dotted bladzijde heb ik afgescheurd tot aan de plakrand aan de geprinte bladzijde. Met een stukje washi tape van de Action en Chreachick zie je er niks meer van. (Zie bovenstaande foto).

Uit de wikkel om de bullet journal heen heb ik de mijn key uitgeknipt en aan de binnenkant opgeplakt.

Op de kaft heb ik een collage gemaakt en afgewerkt met Mod Podge voor extra bescherming. (Zie bovenstaande foto).

Mijn bullet journal - Eco edition
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Overige informatie:

Mijn bullet journal Eco editie is onder anderen te koop bij BOL.COM in het bruin en groen

Prijs: €16,99 

Bindwijze: Paperback

Afmetingen: 22,1 x 16,9 x 2,4 cm

Aantal pagina’s: 240

Uitgever: BBNC Uitgevers

Mijn bullet journal Eco editie, is het na het lezen van de review iets voor jou? Zo ja waarom wel of juist niet?

Lees ook eens:

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This