Mijn black journal van Mus creatief

Bullet journal, Review | 0 Reacties

Er is een nieuwe bullet journal uitgekomen. En dit keer is het een hele bijzondere. Namelijk een bullet journal met zwarte pagina’s.

Hoe dat er uit ziet en wat ik ervan vind….. lees je hier.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Een zwarte bullet journal stond al een tijdje op mijn lijstje. Niet per se om in te journalen maar eerder om als art journal te gebruiken.

Maar hoe dom ben ik geweest om net een dag voordat de journal binnen kwam mijn gel pennen weg te doen. De gel pennen die ik had waren een verschrikking om mee te schrijven. Al deden ze wel wat ze moesten doen.

Doordat ik deze pennen weg had gedaan heb ik niet optimaal de pennen test kunnen doen. Meer pennen zullen binnenkort getest worden. Maar ik wilde je de black bullet journal review niet ontnemen, alleen door dat. Er is immers genoeg waar ik op kan testen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Eerste indruk

De glim op de Monstera bladeren geeft een mooie goud/oranje gloed en een mooi kleurcontrast met de achtergrond kleur rood. Ik kan me voorstellen dat vele dit mooi vinden. Ondanks dat ik de kleuren wel kan waarderen is dit niet mijn style. Helaas de andere uitvoering ook niet.

Bij het openslaan van de journal zie ik direct 2 dingen dat voor mij de grootse afknappers zijn. De pagina’s golven/ bobbelen. Ik weet niet of dit komt doordat het postpakketje nat is geworden waardoor het is gaan bobbelen.

Maar de tweede afknapper, daarvan weet ik dat dit voor veel journalers een afknapper gaat zijn, namelijk het niet platliggen van de pagina’s. Ik merkte dat sommige pagina’s wel plat blijven liggen maar niet allemaal. Bij een nadere inspectie zie ik dat sommige willekeurige pagina’s aan elkaar vast zitten geplakt bij de vouwnaad.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Lees ook eens:

Nogmaals ik heb niet veel pennen die momenteel in mijn black journal tot zijn recht komen. Ik had er maar een aantal die erin verwerkt kunnen worden. Meer volgen binnenkort.

Ik testen de volgende pennen:

 • Uniball signo wit
 • Twinmarkers metallic: black, silver, copper, gold, red.

De uitslag:

Ik ben erg blij verrast hoe mooi de Uniball signo tot zijn recht komt op dit papier. Deze pen werkt namelijk niet met alles fijn.

De twinmarkers metallic verbazen mij, ik had niet verwacht dat deze stiften wat zouden doen. De witte metallic zag je niets van op dit papier, de zwarte weer wel. Snap jij het, ik niet. Hoe dan ook de kleuren die ik heb van de matallic serie heb ik getest. Oordeel zelf… Geen een van de pennen bleeds door het papier heen.

Dit was de pentest.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een notebook.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Conclusie mij black journal:

Het papier voelt dun aan. In de omschrijving staat dat het papier 140 gsm is. Alle andere bujo’s die ik heb gehad voelt het papier dikker van aan, en die waren 100 of 120 gsm. Ik trek de dikte van het papier dan ook erg in twijfel.

Achter in mij black journal zit een vakje om spulletjes in te bewaren. Het heeft een pen loep en twee lintjes. Toch nog pluspunten gevonden.

Ik vind het altijd jammer als ik vrij negatief ben over een product. De keus om over te gaan tot aankoop is jouw keus. Maar hoe meer je weet over een product des te beter je een afweging kan maken. Het uiterlijk van de kaft is een persoonlijke smaak en daar ga ik dan ook niet over zeuren. Het bobbelen van het papier kan komen doordat het tijdens het bezorgen nat is geworden.

Maar het niet openliggen van alle bladzijdes en het dun aanvoelen van het papier dat vind ik toch echt wel een dikke NO voor mij.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

 Overige informatie:

Mij black bullet journal is onder anderen te koop bij BOL.com voor €19.99 

Ook is er een andere uitvoering te krijgen

  Uitgever: BBNC Uitgevers

  208 pagina’s

  140 gsm

  2 linten

  vakje

  penloep

  Werk jij al in een zwarte bullet journal? Hoe gebruik jij het?

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Wekom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Diamond painting tips en tricks

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This