Mijn black journal pennenset en notitieboek review

okt 27, 2020 | Bullet journal, Review | 0 Reacties

De nieuwste hipe in bullet journal land is een zwarte notitieboekje. Mus creatief heeft nu een panterprint black journal en pennenset uitgebracht. Ik teste ze beide voor je.

Een black journal vraagt om andere materiaal keuze. Het is dan ook fijn dat Mus creatief een pennenset heeft uitgebracht waarmee je goed kan tekenen en schrijven in je black journal. 

Zowel de black journal als de pennenset onderwerp ik aan een nadere inspectie. Is het wat? Je leest het in de black journal pennenset en notitieboekje review. Lees jij mee?

Black journal pennenset

Deze pennenset van ‘Mijn black journal’ bevat 10 neon gelpennen en 5 metallic brushpennen.

De pennenset is gemaakt om in je black journal te schrijven, handletteren en tekenen. Uiteraard kan dit ook op wit papier.

Mijn black journal panterprint

‘Mijn black journals hardcover notitieboeken met zwart papier met witte dots. 

Het papier is 140 grams dik, geen kans op doordruk. De stipjes staan op 5 mm afstand van elkaar, wat de journal uitermate geschikt maakt om in te bulletjournalen.

Mijn black journal pennenset en notitieboek review pennentest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Pennentest

Een pennentest mag natuurlijk niet ontbreken. ik teste de pennen uit in de black journal.

Tijdens het testen van de pennen wist ik gelijk weer waarom ik geen fan ben van gelpennen. Sommige kleuren schrijven lekker en brachten de kleuren mooi over, andere kleuren schrapen over het papier en laten strepen achter. Vooral de witte en neon geel pen vond ik niet fijn schrijven en gaf geen mooi resultaat. De donkere kleuren waren veel mooier zichtbaar en schrijven veel lekkerder.

De metalic pennen kleuren heel fijn, maar zijn niet echt duidelijk zichtbaar op het papier. (Op de foto komen de kleuren mooier over van de matalic pen.)

Het voordeel van zwart papier is dat kleuren er niet snel doorheen zichtbaar zullen zijn. In ieder geval niet zichtbaar tijdens deze test.

Ondanks wat min puntjes zijn de pennen geschikt voor in een black journal. Ze zijn er niet voor niks voor gemaakt.

Ik wilde de black journal en pennenset nog meer testen en maakte een coverpage, monthly en weekly. ( Zie onderstaande foto’s.)

Mijn black journal pennenset en notitieboek review coverpage omslag met wolf hoofd geometrisch
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Mijn black journal pennenset en notitieboek review monthly maand kalender met geometrische olifant
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Mijn black journal pennenset en notitieboek review weekly met geometrische leeuw
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Conclusie

De pennen werken goed samen met de journal.

De black journal panter is een mooi notitieboekje. Maar net als in de black journal monstera is het papier niet mijn ding. Als je kijkt naar de monthly pagina zie je dat het papier hier en daar bol staat, alsof er water op terecht is gekomen. Bij de monstera uitvoering dacht ik dat er mischien tijdens het versturen vocht bij was gekomen, maar twee keer noem ik geen toeval meer.

Ondanks mijn twijfels zie ik in diverse Facebook groepen dat er heel veel mensen super tevreden mee zijn.

Ik zeg dan ook trek je eigen conclusie en denk daarbij of mijn nadelen ook die van jouw zijn.

Het fijne aan de black journal panter is dat er achterin het boekje een vakje zit om daar eventueel plaatjes of stickers in te bewaren. 

De twee leeslinten zijn ook erg handig. De afgeronde hoeken zijn ook een dike pluspunt, dat vond ik in de Mus creatief Eco en Japan journal een gemis.

Al zijn de pennenset en journal niet mijn ding, ik weet zeker dat er heel veel mensen heel blij mee zullen zijn.

Mijn black journal pennenset en notitieboek review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Overige informatie:

Mijn black journal panter is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €1999 

Bindwijze: Hardcover

Aantal pagina’s: 208

Afmetingen: 22,1 x 17,1 x 2,4 cm

Uitgever: BBNC Uitgevers & Mus creatief

EAN: 9789045325750
Mijn black journal pennenset en notitieboek review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Mijn black journal pennenset is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €1999 

Uitgever: BBNC Uitgevers & Mus creatief

EAN: 9789045325774
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This