Maskers knutselen

feb 15, 2017 | Knutselen, knutselen met kinderen, Printables | 0 Reacties

Wil je een  masker zelf maken, maar weet je niet hoe te beginnen?

Maskers maken is niet moeilijk. Zeker met een basis masker als uitgangspunt. Van hieruit kan je allerlei maskers maken. Aan de hand van een aantal voorbeelden en een gratis printable lukt het jou om in een handomdraai een masker te maken.

Minion Masker knutselen met een basis masker veel verschillende maken. gratis printable
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Voor het eindfeest van mijn oudste zoon was mij gevraagd of ik  wat dingen kon maken en bedenken. Een van die dingen was een aantal knutsel opdrachten wat makkelijk en snel uit te voeren is voor kinderen van ongeveer 2 tot 12 jaar. Het thema van dit jaar was Disney.

Ook al vallen de Minions niet onder Disney toch mochten ze meedoen. Een masker knutselen dat wilde ik ze laten doen. Maar hoe maak je nu een masker en sjablonen waar iedereen mee overweg kan. Het was even puzzelen maar uiteindelijk kwam ik er uit….

1 basis masker steeds anders te knutselen.

Dat was mijn uitgangspunt. En ik geloof dat dat aardig gelukt is. Je kan ze maken als een echt masker wat de kinderen op zetten.  Of je maakt het op een stokje zodat ze perfect zijn als props voor een photo booth.
Met deze basis kan je alle kanten op. Van indiaan tot prinses. Voor elke thema en gelegenheid zijn is deze basis masker geschikt.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★☆ ☆ 
Tijdsduur: > 30 minuten 

Benodigdheden:

 • Karton
 • Elastiekjes of stokjes
 • Diverse gekleurde papier
 • Decoratie materiaal
 • Lijm
 • Schaar
 • Sjabloon of pdf masker

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving

Knip de printable uit. Liefst op karton.

Je kan de printable meteen versieren of je maakt het op een stevig stuk karton zodat je het ten alle tijden kan gebruiken als sjabloon. Hierdoor kan je het steeds weer gebruiken zonder dat het snel kapot gaat. Zeker op een kinderfeestje adviseer ik dit.

  De cirkel die bij de prinatable zit is voor de bril van een Minion. Die zelfde cirkel kan je gebruiken om het oog van Mike te maken. Binnenste ring is voor het blauw en de buitenste cirkel wit. Kijk maar naar de foto’s dan begrijp je wat ik bedoel.

  Kleine kinderen zullen meer hulp nodig hebben bij het uitknippen als je een groep peuter of kleuters de maskers zelf wilt uit laten knippen dan kan je er ook voor kiezen om ze met een prikker de masker te prikken in plaats van knippen.

  Als je de basis van het masker hebt kan je de kinderen het naar eigen inzicht laten versieren.

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Hoe kom je aan de PDF bestand?

  Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

  Krijg je geen toegang?

  • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
  • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. ZO niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
  • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.
  • Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit.

  De basis is nu af.

  Ik ben benieuwd wat je kinderen er voor moois van maken.

  Als de masker mooi versierd is kan je gaten aan de uiterste zijkanten maken en er aan beiden kanten een elastiekje er doorheen.

  Photo booth

  Wil je de maskers gebruiken voor een photo booth dan moet je aan de binnenkant van een  uiteinde een stokje vast maken. Het zou gedaan kunnen worden met een saté prikker. Maak dan wel even de prikkant bot door er een stukje af te knippen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zich pijn doet.

  Op de bovenstaande foto kan je een paar suggesties zien. Plaats alleen de meest duidelijke elementen van een karakter op je masker.

  Zo heeft Mike maar 1 oog en twee kleine horentjes. En een Minion is geel en heeft altijd een bril op. Met zwart stekel haar. Er is niet voor niks een uitdrukking minder is meer.

  Natuurlijk kan je ook je eigen fantasie er op los laten. Zoals je kan zien op de paarse masker met stippen.

  Tip.

  Het is de perfecte knutsel project voor op school, opvang maar ook thuis tijdens een verjaardagsfeestje.

  Klein en groot zal zich hier prima mee kunnen vermaken. De maskers knutselen met hele kleine kinderen kan wat meer een uitdaging zijn, je er ook voor kiezen om er stickers op te plakken.

  Lees ook eens:

  Masker knutselen met een basis masker veel verschillende maken. gratis printable
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  1,99

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  Mythografie dieren

  Mythografie dieren

  Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

  Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

  Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

  Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

  Konijn van pompoms knutselen

  Konijn van pompoms knutselen

  Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

  Uil knutselen met wc-rollen

  Uil knutselen met wc-rollen

  Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This