Maskers knutselen

feb 15, 2017 | Knutselen, knutselen met kinderen, Printables | 0 Reacties

Voor het eindfeest van mijn oudste zoon was mij gevraagd of ik  wat dingen kon maken en bedenken. Een van die dingen was een aantal knutsel opdrachten wat makkelijk en snel uit te voeren is voor kinderen van ongeveer 2 tot 12 jaar. Het thema van dit jaar was Disney.

Ook al vallen de Minions niet onder Disney toch mochten ze meedoen. Een masker knutselen dat wilde ik ze laten doen. Maar hoe maak je nu een masker en sjablonen waar iedereen mee overweg kan. Het was even puzzelen maar uiteindelijk kwam ik er uit….

1 basis masker steeds anders te knutselen.

Dat was mijn uitgangspunt. En ik geloof dat dat aardig gelukt is. Je kan ze maken als een echt masker wat de kinderen op zetten.  Of je maakt het op een stokje zodat ze perfect zijn als props voor een photo booth. 

Met deze basis kan je alle kanten op. Van indiaan tot prinses. Voor elke thema en gelegenheid zijn is deze basis masker geschikt.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★☆ ☆ 

Tijdsduur: > 30 minuten 

Benodigdheden:

 • Karton
 • Elastiekjes of stokjes
 • Diverse gekleurde papier
 • Decoratie materiaal
 • Lijm
 • Schaar
 • Sjabloon of pdf masker

Werkbeschrijving:

Print de PDF masker uit. 

Knip de printable uit. Liefst op karton.

Je kan de printable meteen versieren of je maakt het op een stevig stuk karton zodat je het ten alle tijden kan gebruiken als sjabloon. ( ←zie fotoHierdoor kan je het steeds weer gebruiken zonder dat het snel kapot gaat. Zeker op een kinderfeestje adviseer ik dit.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

  De cirkel die bij de prinatable zit is voor de bril van een Minion. Die zelfde cirkel kan je gebruiken om het oog van Mike te maken. Binnenste ring is voor het blauw en de buitenste cirkel wit. Kijk maar naar de foto’s dan begrijp je wat ik bedoel.

  Kleine kinderen zullen meer hulp nodig hebben bij het uitknippen als je een groep peuter of kleuters de maskers zelf wilt uit laten knippen dan kan je er ook voor kiezen om ze met een prikker de masker te prikken in plaats van knippen.

  Als je de basis van het masker hebt kan je de kinderen het naar eigen inzicht laten versieren.

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Lees ook eens:

  De basis is nu af.

  Ik ben benieuwd wat je kinderen er voor moois van maken.

  Als de masker mooi versierd is kan je gaten aan de uiterste zijkanten maken en er aan beiden kanten een elastiekje er doorheen. ( zie onderstaande foto)

  Maskers knutselen voor een photo booth

  Wil je de maskers gebruiken voor een photo booth dan moet je aan de binnenkant van een  uiteinde een stokje vast maken. Het zou gedaan kunnen worden met een saté prikker. Maak dan wel even de prikkant bot door er een stukje af te knippen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zich pijn doet.

  Op de bovenstaande foto kan je een paar suggesties zien. Plaats alleen de meest duidelijke elementen van een karakter op je masker.

  Zo heeft Mike maar 1 oog en twee kleine horentjes. En een Minion is geel en heeft altijd een bril op. Met zwart stekel haar. Er is niet voor niks een uitdrukking minder is meer.

  Natuurlijk kan je ook je eigen fantasie er op los laten. Zoals je kan zien op de paarse masker met stippen.

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Tip.

  Het is de perfecte knutsel project voor op school, opvang maar ook thuis tijdens een verjaardagsfeestje.

  Klein en groot zal zich hier prima mee kunnen vermaken. De maskers knutselen met hele kleine kinderen kan wat meer een uitdaging zijn, je er ook voor kiezen om er stickers op te plakken.

  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Wekom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Diamond painting tips en tricks

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This