Magneten maken met papier en mod podge

apr 4, 2021 | DIY, Knutselen | 0 Reacties

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en Mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <30 minuten

Benodigdheden:

 • Mod podge
 • Papier
 • Magneet

Werkbeschrijving:

Een paar magneten waren voorzien van een papier beplakte tekst. In de loop der jaren was door de zon, de tekst nogal vervaagt en zag er niet meer uit. Als ik iets kan opknappen en een tweede leven kan geven dan doe ik dat. Zo bedacht ik al dat ik het met Mod podge wilde opknappen. De (misschien) welbekende decoupage techniek.

Met de loop der jaren heb ik heel veel papier verzameld. Meerdere mappen vol met plaatjes, teksten en mooie bedrukte papier. Hoe dan ook, ik verzamel en gebruik het te weinig. De meer een reden om het te gaan gebruiken in iets anders dan mijn junk journal.

1 map zit vol met restjes. Deze map ben ik gaan gebruiken. Ik had niet echt een duidelijk plan. Ik begon met het zoeken naar het plaatje. Het plaatje waar mijn oog op valt en moet gebruiken. Er sprongen er een aantal uit voor mij.

Basis zoeken

Een zwart wit plaatje met bloemen dat ik ooit uit een tijdschrift heb geknipt. Meteen wist ik het, dit wordt de achtergrond.

Verder vond ik een klein kaartje met mooie roze bloemetjes. De kleuren zorgde ervoor dat ik deze wel moest gebruiken.

Zo, de basis van 2 magneten zijn gevonden.

Kleur en of thema zoeken

Als je dat hebt kan je gaan zoeken naar plaatjes die daarbij passen. Bij het zwart wit bloemenplaatje wist ik direct wat ik wilde. Veel kleur en vrolijke vlinders en bloemen.

Bij het kaartje had ik veel meer moeite om de juiste sfeer te vinden.

De kleurrijke magneet met vlinders had ik zo in elkaar geflanst. Maar de andere…….

Al snel kwam ik erachter dat ik niet veel heb in de kleuren die erbij passen. Uiteindelijk is het gelukt. Maar nog altijd vind ik dat er iets ontbreekt.

Magneten maken met papier en Mod podge
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Magneten maken met papier en Mod podge
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Magneten maken met papier en Mod podge
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoe dan ook…..

Hoe pimp jij de magneet, een aantal tips:

 • Zoek een plaatje waarvan je verder gaat zoeken. Een plaatje wat je aandacht trekt. Kan je dat niet direct vinden dan kan je starten met een achtergrond.
 • Zoek daarbij wat past. Dat kan een thema zijn maar ook kleuren. Zo koos ik ervoor om bij de zwart witte achtergrond dat het kleur nodig heeft en om dat het al een bloemenprint had, wilde ik daarmee verder gaan.
 • Als je diverse plaatjes hebt die bij elkaar passen ga je kijken hoe je het op kan bouwen. Van een kaart had ik ooit de bloemen uitgeknipt maar de rechter kans is recht afgeknipt en daardoor kon het alleen op de rechterkant van de magneet. De rest moest daaromheen opgebouwd worden. Plak dingen niet direct op. Schuif verschillende plaatjes voor en achter elkaar.
 • Zorg voor hoogteverschil. Als alle plaatjes dezelfde dikte heeft kan je een plaatje op dik papier plakken, uitknippen en opplakken. Zo ontstaat diepte in je werk.
 • Mod podge is een lijm en vernis in 1 potje. Zorg dan ook dat het papier goed vast geplakt is. Sla geen stukjes over met lijm. Dun en even dik aanbrengen voor het mooiste resultaat. Zeker als het papier dun is. Als alles is opgeplakt geef je alles nog een laatste laagje met de Mod podge. Zo kan je eventueel de magneet schoonmaken en weet je zeker dat alles goed vast blijft zitten.
 • Gebruik verschillende materialen. Zo heb ik tijdschriften, kaarten, stickers, washitape en die cuts gebruikt.

Ik had platte magneten. Heb je die niet dan kan je misschien een klein tafereeltje maken.

Mod podge is mijn meest favoriete knutsel voorwerp om mee te werken. Eerder maakte ik ook al:

Leuke knutsel projecten met papier:

Op zoek naar nog meer leuke dingen om te maken met papier vergeet dan niet een kijkje te nemen bij de creatieve link party voor nog veel meer leuke knutsels met papier….

creatieve linkparty elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe uitdaging MELDIY.NL
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is papier.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema 3D hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Maakt prachtig geïllustreerde lente memory spel.

Maakt papieren planten, ideaal voor als je geen plant in leven kan houden.

Maakt kunstwerkjes met kranten

Maakte voor de leraren een traktatie.

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Magneten maken met papier en Mod podge
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This