Magische jungle kleurboek review

jun 27, 2020 | DIY, Knutselen, Review | 0 Reacties

Ik neem je vandaag mee in een kleurrijk avontuur door de natuur. Een Kleurboek van Johanna Basford vol met dieren en de natuur. Wat kan je van het kleurboek verwachten en is het de moeite waard, je lees het in deze review.n.

Kleuren is een hobby die ik vooral in de wintermaanden graag beoefen. Even een moment om tot mezelf te komen. Aan niks te hoeven denken. Ik kleur ook omdat ik mijn kleur techniek vil verbeteren. De kleuren mooi over laten lopen, diepte creëren en kleuren nog beter leren te begrijpen. En net als met alles in het leven…… “practice makes perfect”Nog lang ben ik niet op het niveau waar ik wil zijn. Maar genieten en lol heb ik wel, en dat is het allerbelangrijkste, toch!!

Het kleurboek is gemaakt door Johanna Bashford de kleurkoningin. Zij staat bekend om haar prachtige illustraties.  De magische jungle staat vol met tropische bossen, wilde dieren en tropische vogels. De jungle wacht erop om door jou tot leven te worden gewekt. Laat je fantasie de vrije loop en geef kleur aan de mooiste tropische bloemen en planten. Kom volledig tot rust diep in de jungle.

Testen:

Alcohol markers

Uiteraard moest ik direct bij binnenkomst kleuren. Mijn ogen vielen direct op de flamingo’s ( I love flamingo’s). Omdat deze tekening op de laatste pagina zit kan ik het inkleuren met alcohol markers. Alcohol markers vind ik het mooiste om mee te kleuren maar hebben wel een mega nadeel en dat is dat het overal doorheen bloed.

Omdat het geen alcohol marker papier is wist ik dat het niet optimaal zou werken. Maar ondanks dat kon ik er goed mee werken. Het papier is dik genoeg om niet door meerdere pagina’s heen te bloeden.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Waterverf

Ook wilde ik waterverf testen. Hoe zou het papier hierop reageren? Tot mijn verbazing bloeden het niet door het papier heen. Wel is het papier iets gaan bobbelen, maar dat heb je met waterverf papier ook iets. Om het papier nog meer op de proef te gaan stellen ben ik ook de achterzijde van het papier ook geschilderd met waterverf.

Het papier kon er prima tegen.

Papier wil nog wel eens loskomen en gaan rullen, maar niks van dit gebeurde.

Conclusie

Het kleurboek is prachtig. Normaal zijn er in een kleurboek veel pagina’s die ik niets vind. Maar in deze kleurboek wil ik ze allemaal inkleuren. De ene pagina nog mooier dan de andere. Het scheelt misschien ook dat ik zo en zo al een voorliefde heb voor de jungle en de tropen (en alles wat daarbij hoort).

Het papier doorstond mijn testen beter dan ik had verwacht.

Kleuren met kleurpotloden heb ik nog niet gedaan, die hou je nog van mij tegoed. Wel kan het kleuren mogelijk wat problemen veroorzaken. Het papier is vrij glad, wat niet fijn werkt met elke kleurpotlood. Het papier is heel licht off-white. Net niet spierwit, wat ik zelf heel fijn vind.

De kleurplaten zijn op zich een lust voor het oog. Inlijsten zonder in te kleuren is ook zeker de moeite waard om het kleurboek al voor te kopen.

Hou jij van natuur en dieren dan is dit een kleurboek die je echt niet mag missen.

Magische jungle kleurboek review
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Overige informatie:

Magische kleurboek is onder anderen te koop bij BOL.COM

Prijs: €14,99 

Bindwijze: Paperback

Afmetingen: 25,6 x 25,5 x 1 cm

Aantal pagina’s: 96

Auteur: Johanna Basford

Uitgever: BBNC Uitgevers

Lees ook eens:

Kleur jij graag? Is dit een kleurboek dat jij zou kopen?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This