Macramé voor beginners

jun 6, 2020 | DIY, DIY technieken | 0 Reacties

Zie jij ook de mooiste wantdecoratie van macramé? Vind je ze te duur of te ingewikkeld om zelf te maken. Vandaag laat ik je er een aantal zien die iedereen kan maken en er toch spectaculair uit zien.

Ik ga niet in de kleinste details vertellen hoe ik de verschillende wanddecoratie heb gemaakt. Wel zal ik kort vertellen welke knopen ik heb gebruikt.

Ook wil ik meegeven dat ik geen gebruik heb gemaakt van macramé touw. Ik koos ervoor om het te maken van wol. Dit is veel goedkoper in veel meer kleuren te krijgen. Wel lastiger in gebruik.

Okergeel Macrame wanddecoratie.

Deze wandkleed heb ik al een tijd geleden gemaakt met als idee voor mijn dochter haar kamer al ben ik er zo goed als zeker van dat deze nu in mijn slaapkamer zal komen. De kleur is dezelfde kleur als mijn gordijnen. Bovendien passen de volgende 2 macrame wanddecoratie veel beter in mijn dochter haar kamer.

Voor de okergele heb ik gebruik gemaakt van 5 verschillende technieken.

Om te beginnen starten ik met de Larks Head Knot. Deze knoop gebruik ik bij al mijn werk om de draden te kunnen bevestigen aan de tak.

Eerst ben ik van rechts een lange vlecht gaan vlechten.

Daarna ben ik een paar rijen gaan weven.

Vervolgens heb ik de vlecht vanuit rechts naar links boven vest gezet met een stukje draad van dezelfde kleur zodat het niet zichtbaar is.

De square knot is de volgende knoop waar ik vele rijen mee knoopt.

Vervolgens ga ik verder met de Half Hitch waar ik 3 rijen mee knoop.

Ik eindig aan de linkerkant met de overgebleven dragen maak ik een deel ervan weer een vlecht.

Vervolgens weer 3 rijen met de square knot.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Dan besluit ik meer een diagonale lijn erin aan te brengen. De Half Hitch gebruik ik om de diagonale lijn erin aan te brengen. Vervolgens maak ik de wandbekleding af met nog een paar rijen met de square knot.

Omdat ik de bovenkant waar de vlechten samenkomen niet mooi vond, moest er iets overheen komen. En een van de leukste dingen om te maken vind ik Pompoms.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Groen en grijs mini macrame

Maak alle draden aan de bovenkant van de stok vast met de Larks Head Knop.

Ik begon met de Half Hitch. Eerst een rij in het groen en toen met grijs. De grijze kleur maakte in aan het draad vast en niet aan de stok zodat je een mooie strakke rij met kleur kreeg.

De voldoende 2 rijen weefde ik met een ander materiaal. Ooit maakte in een DIY-macramé pakket van de action. Ik heb het uit elkaar gehaald en de stok en 2 van de zpaghetti draden uit dat pakket.

Ik ging verder door een aantal rijen te knopen met de square knot. Elke rij knoop ik er minder zodat er een driehoek ontstond.

De laatste 2 rijen knoopte ik weer met de Half Hitch.

De macrame wandbeleding is voor nu af. Ik vind het nog iets ontbreken. Deze heb ik gemaakt voor mijn zoon. Pompoms vind ik voor hem niet leuk, maar weet niet zo goed wat dan wel.  Zolang ik er niet uitkom laat ik het voor nu, wat het is. Suggesties zijn welkom.

De macrame wandbeleding is voor nu af. Ik vind het nog iets ontbreken. Deze heb ik gemaakt voor mijn zoon. Pompoms vind ik voor hem niet leuk, maar weet niet zo goed wat dan wel.  Zolang ik er niet uitkom laat ik het voor nu, wat het is. Suggesties zijn welkom.

Kruis in cirkel weven

Deze wandbekleding ziet er lastig uit maar is dat zeker niet. Als je kan weven dan kan je dit ook. En om te kunnen weven moet je alleen weten dat de draden om en om boven en onderlangs moeten.

Bepaal van tevoren hoe je de kruis vorm wilt hebben. Dus de wijdte en breedte. Achteraf had ik de kruis graag wat wijder gehad maar dat kon niet meer zonder alles weer los te maken.

Maak alle draden aan de bovenkant van de cirkel vast met de Larks Head Knop.

Maak de eerste draad van boven vast aan de onderkant. De 2de draad ga je van de bovenkant ook naar onderen vastzetten maar zorg dat de 2de draad over de eerste draad heen gaat. De 3de draad gaan onder de eerste draad door. Ga hier mee door totdat al het draad van boven naar beneden is geweven en vast zit.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Regenboog macramé wanddecoratie

Deze wanddecoratie is zelfs te maken door een kind zo simpel.  Om eerlijk te zijn weet ik nog steeds niet wat ik moet vinden van alles wat ik er mee heb gedaan. Alleen de hangende draden als een regenboog was al mooi. Ik heb deze wanddecoratie gemaakt in de kleuren van de regenboog, uiteraard kan je het aanpassen in de kleuren van jouw keuzen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Maak alle draden vast aan de stok met de Larks Head Knop.

Wat ik als zei, je kan het zo laten. Ik knoopte een paar rijen met Half Hitch. Omdat ik de knopen wit wilde hebben heb ik aan de linkerkant een hele lange witte draad geknoopt. Deze heb ik niet aan de stok vastgemaakt maar echt aan de eerste draad vastgeknoopt. Als de witte draad bijna op was maakte ik er weer een stuk aan vast.

Om het een speels element te geven ben ik ook nu weer een aantal pompoms vast gaan maken.

Ik heb jou hopelijk een paar leuke beginners macramé ideeën meegegeven. Op YouTube kan je heel veel goeie video’s vinden hoe je moet knopen. Zoals je ziet, kan je met slechts een paar technieken al heel veel mooie wanddecoraties maken.

Welke is jouw favoriete?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This