Leukste crea cross DIY van 2019

dec 26, 2019 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen | 2 reacties

Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je ondertussen wel dat donderdag de dag is van de creatieve uitdaging genaamt crea cross.

Elke week een nieuwe uitdaging.  Al weer 2 jaar doe ik hier aan mee. Maar welke creaties ben ik trots op, of misschien wel helemaal niet. Ik neem het vandaag met jou door. Lees je mee?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Niet alle crea cross uitdagingen zijn terug te vinden op deze blog. Nog steeds ben ik alle content van mijn oude blog over aan het zetten op deze blog. Met ng zeker 400 te gaan. Het is een langzaam proces.  Dat te hebben gezegt…

Ik neem dan ook alleen de creaties met jou door die op deze blog staan.

Ik heb iet 1 favoriete, maar 5. Ben benieuwd welke jouw favoriet is.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

#1 Kroonluchter pimpen.

Dit was een project wat ik al een hele lange tijd wilde doen. Het was een doorn in het oog. Maar wat moest ik er mee maken. Welke plek in het huis zou hier geschikt voor zijn.

Mijn dochter wilde een regenboog kamer. Een project wat nog steeds niet af is. Maar wel de kleinere projecten voor in haar kamer. ( In het nieuwe jaar zal ik er meerdere laten zien op de blog). Omdat ik nog mijn twijfels heb over de muur, wacht ik daar nog even mee. Hoe dan ook. De kroonluchter is het begin…

Ga naar kroonluchter pimpen voor de uitleg.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

#2 Vakantie speurtocht

Op mijn blog heb ik meerdere speurtochten. Het is behoorlijk wat werk om ze te bedenken en te maken. Maar elke speurtocht wordt druk bezocht en gedownload. Dit was de nieuwste speurtocht, niet mijn beste maar wel goed voor duizenden lezers en downloads.

De vele positieve reacties maken het nog leuker voor mij. Dan weet ik dat het zwoegen om het te maken niet voor niks is geweest.

Nieuwschierig naar de vakantie speurtocht, of wil je het zelf gratis downloaden? Dat kan. Klik en doe je ding….

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

#3 Rudolf de rendier van melkpakken

Wat ik niet heb verteld is dat ik deze leukert voorig jaar al had gemaakt. Maar pas af was na de kerst. Omdat ik dat niet echt een geschikte tijd vond om het nog te posten, hield ik het achter voor dit jaar.

Rudolf de rendier is makkelijk om te maken, als ziet hij er niet zo uit. Met een kleuter en wat hulp lukt het prima. 

Rudolf wat een van mijn favoriete crea cross DIY van dit jaar, maar ook een van mijn favo DIY dat ik ooit heb gemaakt.

Ik heb er veel plezier aan gehad om het te maken. En ik hoop dat jij er ook veel plezier aan zult beleven. Benieuwd hoe te maken. Klik op Rudolf de rendier en sla het des noosds op voor volgend jaar.

kreDat was mijn top 3. Maar Melanie je had het net nog over een top 5.

Ja dat klopt. Ik kan het niet laten om de creabeas die mee hebben gedaan aan de crea cross uitdagingen in het zonnetje te zetten.

En daarom koos ik er voor om mijn favoriet van co-host Natascha (mama duizendpoot) en een willekeurige co-host in het zonnentje te zetten.

#4 Co-host Emmy

Emmy van de blog Webkonijn is mijn Belgische blog collega. Toen ze schreef dat er een blog vleermuizensuite. Iets wat mij niks zei. Hier komt zo nu en dan het verschil in onze taal naar voren.

Vleermuizensuite ken ik als vleermuizen huisje. Een super mooi gemaakt huisje om vleermuizen een lekker plekje te geven rond je huis. Neem een kijkje bij het vleermuizensuite en laat je inspireren.

#5 Co=host Natascha

Natascha is vooral heel handig met een naaimachine. Veel van haar creaties zijn dan ook met een naaimachine gemaakt. Zo ook mijn favoriet.

Het was lastig kiezen. Er waren zo veel leuke. Maar ik koos voor eentje waar veel ouders, scholen en opvang wat aan zal hebben. Niet alleen is het creatief maar vooral ook handig. Ik heb het over een dagplanner met pictogramen gemaakt van stof in de vorm van een slinger. Hoe handig is dit. En omdat het voor zo veel verschillende doeleinden te gebruiken is, mijn favoriet van mamam duizendpoot. Benieuwd wat haar favoriete zijn van 2019??

 

Welke crea cross DIY van 2019 is jouw favoriet?

Tot slot

Crea cross stopt er mee. In het nieuwe jaar gaan we met nog een paar andere leuke meiden verder als creakrea. Het concept is ook anders. Creakrea is een uitdaging dat vooral op Instagram plaats vinden. Elke zondag zullen we de nieuwste uitdaging bekend maken. Met #creakrea kan je dan jouw creatie tonen. Hoe het precies gaat werken, hou de hashtag in de gaten.

Bij deze wil ik vooral Ilse van Kreanimo bedanken voor de meer dan 2 jaar aan crea cross hosten. Uiteraard gaan we verder met creakrea. Maar wilde het toch gezegd hebben.

Plaats hieronder in de link naar jouw favorieten DIY’s va 2019, zo kan iedereen een kijkje nemen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

2 Reacties

 1. emmy

  Ok, ik moet toegeven die kroonluchter is gewoon ook fantastisch leuk gedaan, ik ben ook fan!

  Hier gebruiken we suite als in ‘luxe verblijf’ maar huisje wordt net zo goed gebruikt, zoonlief is nog steeds gek op zijn vleermuizenhuis, deze zomer hangen we hem op en wie weet komt er iemand in wonen *fingers crossed.

  De furoshiki is de populairste creacross onder mijn lezers 🙂 Ik vind het jammer dat het volgend jaar anders is, maar ik zal toch proberen meedoen! Dank je voor de mooie organisatie!

  Antwoord
  • Melanie

   Een bewoner in het huisje is wel zo leuk. Ik heb ze ook bij mijn huis, vind het wel gezellig. Savonds zie ik ze tussen de kieren in hun huisje heen en weer vliegen.

   In deze tijd is furoshiki erg passend. Het geeft een cadeau leuk en je bent milieu bewust bezig. Hoop dat ik je bij de creakrea tegen kom. Fijne dagen

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This