LEGO bouw uitdagingen

mei 31, 2018 | knutselen met kinderen, Printables, Verjaardag | 4 reacties

LEGO bouw uitdagingen. Maak spelen met LEGO tot een ware uitdaging. Nooit meer een moment van verveling met dit spel. Gewoon voor de fun of om echte wedstrijden te houden.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Met twee grote liefhebbers van LEGO in huis is het dan ook niet zo gek dat ik het volgende heb bedacht. Het LEGO bouw uitdagingen spel (blauwe en oranje kaarten).

Al meerdere thema’s zijn de revue gepasseerd. En nu eentje met een lente / Paas thema.

Ik weet niet wat ik moet spelen. Ik verveel me. Komt het je bekend voor? Regelmatig hoor ik deze woorden voorbij komen. Vooral als ze weer eens willen nestelen op de bank achter de tv en spelcomputers. Als dat dan niet mag is niks leuk. Maar hoe kan je er dan toch voor zorgen dat kinderen zich kunnen vermaken.

Los van mijn 75 manieren om je kinderen bezig te houden overzicht kan je vanaf nu deze leuke LEGO uitdagingen spel er bij pakken.

Speelregels:

Nadat je het hebt uitgeprint en uitgeknipt kan je aan de slag. Je hebt om te beginnen het basis spel nodig.

De basis kaart 1 heb je nodig om het spel te kunnen spelen met een extra uitdaging. deze kaarten kan je toevoegen om het nog iets moeilijker te maken. Niet aan te raden bij hele jonge kinderen. Of als je maar een beperkt aantal LEGO blokken tot je beschikking hebt.

De overige kaarten zijn kaarten waarbij je een opdracht krijgt.  De kaarten zijn vaak rond een thema gemaakt.

De volgende thema’s heb ik tot nu toe gemaakt:

Wil je het complete spel downloaden? Dat kan. Met de onderstaande link krijg jij het gratis bezorgd. Heb je al een deel en wil je alleen dit deel dan kan je alleen dit deel uitprinten.

Wat is de bedoeling:

Schud de eerste kaart set (blauwe kaarten) door elkaar. Doe dit ook met de tweede thema kaart set. Hou ze wel gescheiden.

Pak van de eerste stapel een kaart. Lees wat er op staat en bouw dit. Sommige opdrachten zijn best een uitdaging. Maar denk vooral niet te moeilijk.

Wil je meer uitdaging dan pak je er een kaartje bij van de tweede stapel. Hier staat op met welke stenen je moet bouwen. Of wat je in je bouwwerk moet verwerken.

Dit waren de spelregels. Zo simpel is het

Welk thema’s zou jij graag willen terug zien in de volgende reeks?

Spelen jouw kinderen graag met LEGO? Zo ja wat maken ze er graag mee? denk je dat deze LEGO bouw uitdagingen een toevoeging zal zijn tijdens het spelen met LEGO?

Lees ook: LEGO thema verjaardagsfeestje

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

4 Reacties

 1. T. Hekker

  Ik vind het een leuk idee om zo met Lego bezig te gaan voor kinderen (ik doe zelf niks met lego).
  Maar wat ook een leuk idee zou zijn, en dan vooral voor de kleintjes die net beginnen met lezen en schrijven is een thema alfabet en cijfers.

  Antwoord
  • Melanie

   Bedankt voor je opmerking. Ik had dat ook al in mijn hoofd om iets mee te doen. Ik neem het mee.

   Antwoord
 2. Lien

  Dag Melanie, de legochallenge is super! Is het mogelijk om de achtergrond wit te maken en bijvoorbeeld de letters in kleur te zetten? Ik wil hem graag afprinten maar dan is mijn cartridge in één keer leeg.

  Antwoord
  • Melanie

   Hoi Lien, dat is een optie. Ik zal er binnenkort eens naar kijken

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Werken met Facta - […] of laptop? Ga dan nog even lekker aan de slag met bouwen, met LEGO bijvoorbeeld. Op deze site https://meldiy.nl/lego-bouw-uitdagingen/…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This