LEGO bouw uitdagingen

mei 31, 2018 | knutselen met kinderen, Printables, Verjaardag | 4 reacties

LEGO bouw uitdagingen. Maak spelen met LEGO tot een ware uitdaging. Nooit meer een moment van verveling met dit spel. Gewoon voor de fun of om echte wedstrijden te houden.

Met twee grote liefhebbers van LEGO in huis is het dan ook niet zo gek dat ik het volgende heb bedacht. Het LEGO bouw uitdagingen spel (blauwe en oranje kaarten).

Al meerdere thema’s zijn de revue gepasseerd. En nu eentje met een lente / Paas thema.

Ik weet niet wat ik moet spelen. Ik verveel me. Komt het je bekend voor? Regelmatig hoor ik deze woorden voorbij komen. Vooral als ze weer eens willen nestelen op de bank achter de tv en spelcomputers. Als dat dan niet mag is niks leuk. Maar hoe kan je er dan toch voor zorgen dat kinderen zich kunnen vermaken.

Los van mijn 75 manieren om je kinderen bezig te houden overzicht kan je vanaf nu deze leuke LEGO uitdagingen spel er bij pakken.

Speelregels:

Nadat je het hebt uitgeprint en uitgeknipt kan je aan de slag. Je hebt om te beginnen het basis spel nodig.

De basis kaart 1 heb je nodig om het spel te kunnen spelen met een extra uitdaging. deze kaarten kan je toevoegen om het nog iets moeilijker te maken. Niet aan te raden bij hele jonge kinderen. Of als je maar een beperkt aantal LEGO blokken tot je beschikking hebt.

De overige kaarten zijn kaarten waarbij je een opdracht krijgt.  De kaarten zijn vaak rond een thema gemaakt.

De volgende thema’s heb ik tot nu toe gemaakt:

Hoe kom je aan het spel?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. ZO niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
 • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.

Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit

Wat is de bedoeling:

Schud de eerste kaart.

Pak van de stapel een kaart. Lees wat er op staat en bouw dit. Sommige opdrachten zijn best een uitdaging. Maar denk vooral niet te moeilijk.

Wedstrijd

Je kan het spel alleen spelen maar ook tegen elkaar.

Verdeel groepen. De groep moet raden wat er op het kaartje staat door het te bouwen. Raad je groep het binnen de tijd dan krijg je een punt. Groep met de meeste punten is de winnaar.

Nog meer uitdaging

Je kan ook 2 kaarten pakken van de stappel. Verwerk de twee opdrachten tot 1 bouwwerk

Spelen jouw kinderen graag met LEGO? Zo ja wat maken ze er graag mee? denk je dat deze LEGO bouw uitdagingen een toevoeging zal zijn tijdens het spelen met LEGO?

  In de shop:

  120 opdrachten kaarten om het spelen met LEGO nog leuker en uitdagender te maken. Op elke kaart staat een opdracht die je moet uitvoeren.

  1,50

  Lees ook: Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op Pinterest
  LEGO bouwopdrachten gratis printable
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  2,50

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  Doily slinger met waterverf knutselen

  Doily slinger met waterverf knutselen

  Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

  Vriendenboekje voor je leraar

  Vriendenboekje voor je leraar

  Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

  Bedankje tags voor de leraar

  Bedankje tags voor de leraar

  Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

  Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

  Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

  Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

  4 Reacties

  1. T. Hekker

   Ik vind het een leuk idee om zo met Lego bezig te gaan voor kinderen (ik doe zelf niks met lego).
   Maar wat ook een leuk idee zou zijn, en dan vooral voor de kleintjes die net beginnen met lezen en schrijven is een thema alfabet en cijfers.

   Antwoord
   • Melanie

    Bedankt voor je opmerking. Ik had dat ook al in mijn hoofd om iets mee te doen. Ik neem het mee.

    Antwoord
  2. Lien

   Dag Melanie, de legochallenge is super! Is het mogelijk om de achtergrond wit te maken en bijvoorbeeld de letters in kleur te zetten? Ik wil hem graag afprinten maar dan is mijn cartridge in één keer leeg.

   Antwoord
   • Melanie

    Hoi Lien, dat is een optie. Ik zal er binnenkort eens naar kijken

    Antwoord

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Werken met Facta - […] of laptop? Ga dan nog even lekker aan de slag met bouwen, met LEGO bijvoorbeeld. Op deze site https://meldiy.nl/lego-bouw-uitdagingen/…

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This