Kurken onderzetters opleuken tot prikbord

DIY, Knutselen | 0 Reacties

Met kurk kan je veel leuke dingen maken. Zo ook met kurken onderzetters. Vandaag laat ik je zien hoe ik de onderzetters opleukte tot prikbord.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Al een lange tijd heb ik kurken onderzetters in de kast liggen. Maar gebruikte ze vrijwel nooit. En alles wat ik niet gebruik gaat bij mij uiteindelijk een andere bestemming krijgen.

Ik twijfelde heel erg of ik de onderzetters zou gaan branden of dat ik ze zou gaan schilderen.

Als ik ze had gebrand dan hadden ze nog dienst kunnen doen als onderzetter. Wil je deze functie behouden dan is het zeker een aanrader.

Vandaag laat ik je zien dat ik ze geschilderd hebt en ga gebruiken als prikboard.

Omdat ik op het punt sta te verhuizen heb ik de kurken onderzetters nog niet opgehangen. Denk voor nu dit er even bij. De onderzetters zullen bij elkaar opgehangen worden zodat ik er belangrijke of leuke dingen aan op kan hangen.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Acryle verf
  • Gesso
  • Kurken onderzetters

Heb je geen onderzetters maar wel kurk dan kan je dit uiteraard er ook voor gebruiken.

De kurken onderzetters die ik gebruik heb ik ooit gekocht bij Ikea. Deze hebben ze ondertussen niet meer maar ik heb twee alternatieve voor jou. De kleine onderzetters of placemats van kurk. Beide te koop bij Ikea. En met namen de placemat is zeer geschikt om als prikbord te gebruiken.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Werkbeschrijving:

De kurken onderzetters maak je eerst schoon.

Ik heb geometrische vormen geschilderd maar je kan elk gewenste patroon schilderen. Omdat het als prikbord gebruikt gaat worden wilde ik het niet te druk maken. Ondanks het gebruik van de kleuren hou ik het zo nog enigszins rustig.

Met een potlood tekende ik de vormen uit. Een lijmpot heeft dienstgedaan om de cirkel te kunnen tekenen en een liniaal voor de rechte lijnen.

De verf heb ik iets lichter gemaakt door het te mengen met een beetje Gesso. Dit zorgt ervoor dat de verf zich beter kan hechten aan de kruk.  Wil je de kleuren niet lichter maken dan kan je doorzichtige Gesso kopen of alleen de onderste laag met Gesso mengen.

Breng dunne lagen met verf aan. Zo zorg je ervoor dat de verf zich beter kan hechten. En mooier wordt. Zeker omdat het dienst gaat doen als prikboard, moet de verf er niet direct af gaan vallen als ik met een punaise erin gaat prikken. Met dunne, meerdere lagen zal dit minder snel gebeuren.

Kurken onderzetters opleuken
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Ik heb de strakke lijnen geschilderd uit de losse pols. Mijn lijnen zijn daardoor niet overal even recht en strak. Wil je dit dan zal je met schilderstape of washi-tape steeds een stukken moeten tapen. Dit is een tijdrovende klus en kan de verflaag beschadigen. Toch wil ik het je meegeven zodat je een weloverwogen keus kan maken.

Nadat ik alles heb geschilderd heb ik 1 laag vernis over de geschilderde delen aangebracht, voor nog meer bescherming.

De kurken onderzetters zijn nu klaar om gebruikt te gaan worden als prikbord. Zodra ze een mooi plekje hebben gekregen zal ik er een foto van plaatsen op Instagram. Volg je mij daar al?

Lees ook eens:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This