Kurken onderzetters opleuken tot prikbord

jun 25, 2020 | DIY, Knutselen | 0 Reacties

Met kurk kan je veel leuke dingen maken. Zo ook met kurken onderzetters. Vandaag laat ik je zien hoe ik de onderzetters opleukte tot prikbord.

Al een lange tijd heb ik kurken onderzetters in de kast liggen. Maar gebruikte ze vrijwel nooit. En alles wat ik niet gebruik gaat bij mij uiteindelijk een andere bestemming krijgen.

Ik twijfelde heel erg of ik de onderzetters zou gaan branden of dat ik ze zou gaan schilderen.

Als ik ze had gebrand dan hadden ze nog dienst kunnen doen als onderzetter. Wil je deze functie behouden dan is het zeker een aanrader.

Vandaag laat ik je zien dat ik ze geschilderd hebt en ga gebruiken als prikboard.

Omdat ik op het punt sta te verhuizen heb ik de kurken onderzetters nog niet opgehangen. Denk voor nu dit er even bij. De onderzetters zullen bij elkaar opgehangen worden zodat ik er belangrijke of leuke dingen aan op kan hangen.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Acryle verf
  • Gesso
  • Kurken onderzetters

Heb je geen onderzetters maar wel kurk dan kan je dit uiteraard er ook voor gebruiken.

De kurken onderzetters die ik gebruik heb ik ooit gekocht bij Ikea. Deze hebben ze ondertussen niet meer maar ik heb twee alternatieve voor jou. De kleine onderzetters of placemats van kurk. Beide te koop bij Ikea. En met namen de placemat is zeer geschikt om als prikbord te gebruiken.

Werkbeschrijving:

De kurken onderzetters maak je eerst schoon. Ik heb geometrische vormen geschilderd maar je kan elk gewenste patroon schilderen. Omdat het als prikbord gebruikt gaat worden wilde ik het niet te druk maken. Ondanks het gebruik van de kleuren hou ik het zo nog enigszins rustig. Met een potlood tekende ik de vormen uit. Een lijmpot heeft dienstgedaan om de cirkel te kunnen tekenen en een liniaal voor de rechte lijnen.Verf aan. Zo zorg je ervoor dat de verf zich beter kan hechten. En mooier wordt. Zeker omdat het dienst gaat doen als prikboard, moet de verf er niet direct af gaan vallen als ik met een punaise erin gaat prikken. Met dunne, meerdere lagen zal dit minder snel gebeuren.

De verf heb ik iets lichter gemaakt door het te mengen met een beetje Gesso. Dit zorgt ervoor dat de verf zich beter kan hechten aan de kruk.  Wil je de kleuren niet lichter maken dan kan je doorzichtige Gesso kopen of alleen de onderste laag met Gesso mengen.

Breng dunne lagen met verf aan. Zo zorg je ervoor dat de verf zich beter kan hechten. En mooier wordt. Zeker omdat het dienst gaat doen als prikboard, moet de verf er niet direct af gaan vallen als ik met een punaise erin gaat prikken. Met dunne, meerdere lagen zal dit minder snel gebeuren.

Ik heb de strakke lijnen geschilderd uit de losse pols. Mijn lijnen zijn daardoor niet overal even recht en strak.

Kurken onderzetters opleuken
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Wil je dit dan zal je met schilderstape of washi-tape steeds een stukken moeten tapen. Dit is een tijdrovende klus en kan de verflaag beschadigen. Toch wil ik het je meegeven zodat je een weloverwogen keus kan maken.

Nadat ik alles heb geschilderd heb ik 1 laag vernis over de geschilderde delen aangebracht, voor nog meer bescherming.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

De kurken onderzetters zijn nu klaar om gebruikt te gaan worden als prikbord. Zodra ze een mooi plekje hebben gekregen zal ik er een foto van plaatsen op Instagram. Volg je mij daar al?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This