KONIJN PINATA knutselen

mrt 18, 2018 | DIY, Knutselen, Party time, Pasen, Verjaardag | 0 Reacties

Ben jij gek op konijnen? Of wil je een leuke pinata maken voor Pasen. Dan kan een konijnen pinata niet ontbreken. Met een stap voor stap uitleg kan ook jij deze lieve konijn maken.

Als pinata liefhebber is er altijd wel een gelegenheid voor een pinata. En zo is Pasen er ook eentje. Samen met mijn liefde voor konijnen kon het niet uitblijven dat ik een keer een konijn pinata ging maken.

Als je regelmatig een kijkje neemt op mijn blog kan het je niet ontgaan zijn dat ik gek ben op pintata’s. Er is altijd wel een reden te bedenken om er eentje te maken. Pasen is hier geen uitzondering in. Vorig jaar maakte ik al een paasei pinata. Het leek mij dan ook leuk om er dit jaar weer eentje te maken. Een simpel te maken konijn. Niets moeilijks of ingewikkelds. Een pinata dat je redelijk snel gemaakt kan hebben.

Konijn pinata

Moeilijkheidsgraad:   

Tijdsduur: > 2 uur

Benodigdheden: 

De vorm:

Dit is toch wel het belangrijkste om te maken en hier gaat je tijd dan ook voornamelijk heen.

 • Maak een sjabloon van de konijn vorm op A3 of A4 papier. Dit doe je door de konijnen kop te tekenen. En knip deze uit.
 • Hou de vorm simpel
 • Teken de konijn sjabloon af op het karton. Lukte het niet om het uit een gehele stuk karton te maken Plak er dan een aantal aan elkaar.
 • Maak nu een lange strook karton van ongeveer 8 tot 10 cm breed. De lengte is minder belangrijk maar hoe langer hoe beter. De strook moet om het konijn kunnen plus nog wat extra. Als je strook te kort is dan maak je nog een strook. Net zolang totdat het eromheen kan.

Voordat je de Pinata gaat maken moet je bedenken hoe je de pinata kapot wilt maken. Door het te slaan of kapot te trekken. Dit bepaalt namelijk de opbouw van de pinata.

Pinata kapottrekken met meerdere kinderen:

 • Zorg dat je nog een strook over hebt dat een paar centimeter langer is dan het gat.
 • Wikkel er crêpepapier om heen en lijm dit vast.
 • Maak hier in het midden gaatjes in van ongeveer 2 cm uit elkaar. Voor elk kind dat aanwezig is 1. Haal voor de gaatjes een lint. Laat alle lint los zitten op 1 na die maak je goed vast aan de strook.
 • Plak dit met een beetje lijm vast aan de binnen kant van de pinata.
 • 1 kind zal dan aan het lint trekken dat vast zit en daardoor de onderkant eruit trekken en daardoor ook het snoep.

Pinata kapotslaan:

 • Wil je de konijn pinata kapotslaan dan kan je een kleine opening aan de bovenkant openlaten. De onderkant dicht maken. Aan de bovenkant kan je het snoep erin stoppen en hoeft niet dicht gemaakt te worden. Een beetje crêpepapier is voldoende. Je zal er dan niks van zien. Kapotgaat het toch wel.
 • Touw of lint aan de boven vast maken om het op te kunnen hangen. Aan de onderkant een aantal kleuren lint en de aankleding kan beginnen.

Nu je weet wat de bedoeling is van de verschillende manieren ga ik uitleggen hoe de pinata in elkaar gezet moet worden. Hou zelf rekening met de plek van de opening voor de snoep.

De opbouw:

 • Maak de strook vast aan een deel van de konijnen vorm. Dit doe je door het vast te tapen.
 • Ga hier mee door totdat je helemaal rondom bent gegaan. Hou de juiste plek open.
 • Zit een deel aan elkaar vast dan kan je beginnen aan de andere deel van de kop.
 • Plak ook deze vast met tape

Het aankleden.

 • Het verder aankleden van het konijn. Knip een strook van ongeveer 5cm af van het crêpepapier. Maak hier inkepingen in. Plak dit vast door het crêpepapier om het konijn heen te wikkelen. Begin onderaan en werk het al wikkelend omhoog. Ga hier mee door totdat je strook op is. De kans is groot dat je nog een aantal keren een strook moet knippen.
 • Als laatste knip je de ogen en neus uit en die plak je op.
 • Om het geheel nog wat kleur te geven maakte ik een strik van crêpepapier. Dit hoeft natuurlijk niet.
 • De konijn pinata is af en klaar voor gebruik.
Konijn pinata knutselen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Plan with me. Bullet journal thema geel.

Plan with me. Bullet journal thema geel.

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is de kleur geel. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Het is alweer meer dan een jaar geleden dat...

Bloesem boom teken met Crêpepapier

Bloesem boom teken met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons.Het maken van de bloesem boom inspireerde mij door de link...

Creachick bullet journal bruin review

Creachick bullet journal bruin review

Inmiddels heeft Creachick haar vierde bullet journal uitgebracht. Denk  jij er over om het aan te schaffen? Ben jij benieuwd of deze bullet journal de pentest doorstaat.. lees dan snel verder. Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal...

Boerderij speurtocht

Boerderij speurtocht

Spelen op een (kinder)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vind op een (kinder)boerderij.Op het moment zijn door Corona de boerderijen nog dicht. Maar lang zal het hopelijk niet duren. Om de beleving nog...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This