Knutselspullen wenslijst in je bullet journal

nov 5, 2019 | Bullet journal, DIY, Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, Party time, Verjaardag | 0 Reacties

Een knutselspullen wenslijst maken is een handige manier om te onthouden wat je echt wilt hebben, of nodig hebt. Zo kan jij jezelf nog meer verantwoordelijk houden om impuls aankopen tegen te gaan. Te sparen voor dat, wat sparks your joy. 

Maak de knutselspullen wenslijst in je bullet journal om er makkelijk op terug te kijken. Vandaag laat ik je zien hoe ik het heb gemaakt. En wie weet inspireert het jou…

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Twee jaar geleden besloot ik dat het klaar was. Mijn overvolle huis maakte mij gek. Even op zoek gaan naar een nieuwe, grotere woning is ervoor nu niet bij. Dan maar ontspullen.

Al snel raakte ik in de ban van minimalisme. En het boek van Marie Kondo was een echte eyeopener.

Steeds meer spullen verlieten het huis. Eerst kleding, boeken, keukenspullen, maar al snel de moeilijkere dingen…. Meubels en knutselspullen.

Als echte DIY-fan zie ik overal wel een project in. En kan ik vrijwel overal iets bij bedenken om het mooier te maken. Dit resulteerde in een overvol huis, Kasten die uitpuilden. Totaal geen overzicht meer in wat ik heb aan knutselspullen.

Ontspullen/ minimaliseren

Het ontspullen kon beginnen. Vuilniszakken vol verlieten het huis.

Volgens mijn vriend heb ik nog steeds veel knutselspullen, maar ik blog er dan ook over, en moet dan ook echt wel bepaalde dingen hebben. Merendeel wordt echt regelmatig gebruikt.

En om mijn impuls aankopen de das om te doen, mag ik niks meer kopen. Mits het een product is wat op is en door mij echt gebruikt wordt.

Zo kwam ik op het idee om een lijst te maken met de spullen die ik echt wil hebben. Een knutselspullen wenslijst.

Vaak zie ik het voorbij komen in bullet journals, al snapte ik het nut er nooit van. Is het niet een manier om juist meer aan te gaan kopen?

Het is maar net wat je doel is, daar ben ik inmiddels wel achter. Mijn doel is om juist mijn aankopen te beperken tot echt wat ik zal gaan gebruiken.

Misschien ben jij nieuwsgierig wat er allemaal op mijn wenslijst staat, of ben jij net als ik op zoek naar een manier om je aankopen te beperken tot wat echt ertoe doet.

Hoe dan ook ik hoop dat het jou inspireert….

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Spoiler alert, je krijgt meteen een kijkje in het thema voor december…. Ja ik heb december al af. Omdat er een drukke periode aan komt heb ik het alvast gemaakt. Don’t judge me!

Wenslijst maken in je bullet journal

Voordat ik je mijn knutsselspullen wenslijst ga uitleggen, neem ik eerst in het kort door hoe ik de pagina heb gemaakt.

Met een zwarte fineliner heb ik de pagina’s omlijnt. Dit heb ik gedaan om de twee pagina’s te verbinden. 

Omdat de wensenlijst in de december plan with me komt te zitten heb  ik het megenomen in het thema van die maand.  

De tekeningen heb ik getekend met diverse pasteltinten stiften. Met een klein stukje washitape it de kerstmis collectie van de Action om de lege plek op te vullen.

Voor als het nog niet duidelijk is, het thema van december gaat pastel zijn met eenhoorns. Is een keer wat anders dan de gebruiktelijk kerst sfeer/ thema. 

De rest spreekt voor zich lijkt mij, zo niet, dan hoor ik het graag.

Knutselspullen wenslijst

Tombow ATB stiften

Ik ben echt gek op de Tombow ATB dual stiften. Ik heb er nog niet zo veel. Maar wat ik er van heb, gebruik ik regelmatig. De bovenstaande sets zijn denk ik wel de kleuren waar ik echt gelukkig van wordt en ook vaak zal gebruiken. Soortgelijke kleuren gebruik ik nu al heel vaak van andere merk stiften. De grijs set zal mij voorzien in de diverse kleuren grijs waar ik nog geen variatie aan heb, ook niet in andere stiften. Maar wel meer variatie in wil hebben.

Die-cut producten

Al een tijd ben ik opzoek naar een oplossing voor al mijn die-cuts. Het zijn nogal lastige dingen om op te bergen. Op de kreadoebeurs kwam ik een opbergsysteem tegen. Maar dit waren lossen vellen en bewaarde je in een doosje dat je kan afsluiten. De magneet vellen waren erg stevig en sterk. Maar ik heb het toch niet meegenomen. Ik wil werken in een map. Dat idee lijkt mij veel handiger. En daardoor kan ik de die- cut opbergsysteem nog niet van mijn lijstje afstrepen. De zoektocht gaat verder…..

Sakura

Witte pennen, het blijft een dingetje. De zoektocht naar de perfecte… Herken jij dit? Omdat de Sakura gelly rolls vaak genoemd worden, wil ik deze wel een kans geven.

De waterverf brush pennen…. geen idee of ze goed zijn. Sakura is in het algemeen een goed merk, en deze waterverf brush pennen zijn prima te doen, wat de prijs betreft. Ook dit is een probeersel.

Faber Castell

Ik volg redelijk wat schilder en tekenaars op YouTube en Instagram. En elke keer verbaast het mij weer wat voor moois er gemaakt wordt met de Polychromo’s. Op de kreadoebeurs heb ik me er ook weer op zitten te verlekkeren. Dit is denk ik wel het duurste op mijn knutselspullen wensenlijst. De prijs houdt mij  (voor nu) tegen. Maar god wat zijn ze mooi.

Posca

Ik heb nog nooit gewerkt met de Posca pennen. Maar het lijkt me zo handig om te hebben. Zo vaak denk ik had ik nu maar iets om een strakke lijn te kunnen schilderen. Deze stiften in verschillende diktes en in de kleuren zwart en wit zullen een goeie uitgangsbasis zijn.

Distress oxide

Alle kleuren, ja graag. Ik kan maar niet kiezen. En dus zou ik ze graag allemaal willen. Ze zullen zeker vaak gebruikt worden. Veel meer kaarten zullen er gemaakt gaan worden. Maar ook leuk voor in mijn Bullet journal.

Heb jij ervaring met de distress oxide. Groot of kleine, wat is handig en waarom?

Schilder spullen

Pallet messen zorgen ervoor dat ik makkelijker verf kan mengen zonder mijn kwasten naar de knoppen te laten gaan. En verschillende verftechnieken kan gaan uitproberen.

Van Gogh aquarel penselen lijken mij een prima start om mee te beginnen.

Masking fluid is gewoon erg handig als je veel met waterverf schildert.

Als je net als ik geen geduld hebt, dan is wachten het ergste wat er is. Met een heating tool kan in ieder geval de verf projecten versneld gemaakt worden.

Vulpen

Met mijn reuma is schrijven steeds lastiger aan het worden. Mooi schrijven al helemaal. In mijn bullet journal schrijf ik het liefst met een dunnen punt. Maar balpennen zijn te dik en fineliners, schrijven niet zo lekker. Conclusie: vulpen. Op school schreef ik altijd met Parka pennen en ook vulpennen. En deze Urban blue vind ik zo mooi…. Love it.

Naast mooi en functioneel help ik het milieu ook een beetje. Door alleen maar steeds de vulling te moeten vervangen, gooi ik op deze manier heel wat minder plastic weg. 

Dit was het dan mijn knutselspullen wenslijst.

De polychromo’s stonden niet in de bullet journal, inmiddels wel. Deze potloden wil ik al zo lang, dat ik het vanzelfsprekend vind en dus vergeten was, om aan de lijst toe tevoegen.

Welke knutselspullen staan op jouw wenslijst? En heb jij spullen uit mijn wenslijst dan hoor ik graag wat jouw ervaring er mee is…. 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This