Klusjes schema voor kinderen

mei 9, 2019 | Printables | 2 reacties

Wil jij dat je kind meer verantwoording neemt. Of er mee leert om te gaan. Wil jij dat je kind zijn of haar eigen rommel opruimt of gewoon een handje mee helpt. Met de handige klusjes schema kan jouw kind precies zien wat het moet doen.

Kinderen verantwoordelijk houden voor klusjes is goed voor hun ontwikkeling. Daarnaast is het ook fijn als jou werk uit handen genomen kan worden.

Ik maakte twee schema’s aan jou welke voor jouw kind het beste werkt.

Heb je een kind dat moeite heeft met routine dan is de schema met de dagdelen er in verwerkt perfect.

Voor mijn ADHD-er had ik vroeger zo’n schema hangen. Zonder dat schema wist hij niet wat hij moest doen. Tandenpoetsen, aankleden, tandenpoetsen, bij alles moest ik het hem vertellen.

Met het schema kon hij zien wat er al was gebeurt en wat er nog moest. Zo leerde hij zelfstandig te doen wat er moest gebeuren. Elke keer verwees ik hem weer naar de schema.

Zelfs in de hoger groepen was het elke ochtend een drama. Een schema met wat hij per dag deel moet doen is dan een uitkomst.

In het andere schema is er ruimte om er van te maken wat hij wilt. De drie kleuren kan voor  verschillende dagen staan. Of verschillende kinderen. Werk je per dag dan moet je het schema 2 keer uit uitprinten.

Klik op de onderstaande knop voor de klusjes schema

Hoe werkt de klusjes schema

Zoals ik net al uitlegde kan je de schema’s op verschillende manieren gebruiken.

Heb je een magneet bord dan kan je met magneten aangeven of een taak al volbracht is of dat het nog moet gebeuren.

Lamineer de schema of stop het in een plastic hoesje zodat je er met een whiteboard stift op kan schrijven. Kruis dan de taken af.

De veelzijdigheid van de klusjes schema maakt dat ze voor iedereen toepasbaar zijn.

En hopelijk je kind meer overzicht geeft in wat het moet doen. Of het nu een taak is  als aankleden, tandenpoetsen of stofzuigen

Wil je weten wat andere crea bea’s hebben gemaakt  met het thema hulp? Scroll dan door naar beneden.

Lees ook eens:

Deze blog bewaren of delen? gebruik dan aub deze rechter afbeelding →

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Crea cross

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Maakte een hele handige hulp voor als je achter de naaimachine zit. Heb jij net als ik een tafel vol naaispullen? Overal van alles liggen. Moet jij altijd zoeken naar je spullen. Dan moet je dit wel gaan maken.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

2 Reacties

 1. Leen

  Ik probeer het gratis pdf klus schema te downloaden maar ik kom steeds bij het document van papa/opa nr 1 uit… Kan iemand mij het juiste doorsturen? 🙂

  Antwoord
  • Melanie

   als het goed is moet het nu wel goed gaan

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This