Klusjes schema voor kinderen

mei 9, 2019 | Printables | 2 reacties

Wil jij dat je kind meer verantwoording neemt. Of er mee leert om te gaan. Wil jij dat je kind zijn of haar eigen rommel opruimt of gewoon een handje mee helpt. Met de handige klusjes schema kan jouw kind precies zien wat het moet doen.

Kinderen verantwoordelijk houden voor klusjes is goed voor hun ontwikkeling. Daarnaast is het ook fijn als jou werk uit handen genomen kan worden.

Ik maakte twee schema’s aan jou welke voor jouw kind het beste werkt.

Heb je een kind dat moeite heeft met routine dan is de schema met de dagdelen er in verwerkt perfect.

Voor mijn ADHD-er had ik vroeger zo’n schema hangen. Zonder dat schema wist hij niet wat hij moest doen. Tandenpoetsen, aankleden, tandenpoetsen, bij alles moest ik het hem vertellen.

Met het schema kon hij zien wat er al was gebeurt en wat er nog moest. Zo leerde hij zelfstandig te doen wat er moest gebeuren. Elke keer verwees ik hem weer naar de schema.

Zelfs in de hoger groepen was het elke ochtend een drama. Een schema met wat hij per dag deel moet doen is dan een uitkomst.

In het andere schema is er ruimte om er van te maken wat hij wilt. De drie kleuren kan voor  verschillende dagen staan. Of verschillende kinderen. Werk je per dag dan moet je het schema 2 keer uit uitprinten.

Hoe kom ik aan de schema?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. ZO niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
 • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.
 • Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit.

Hoe werkt de klusjes schema

Zoals ik net al uitlegde kan je de schema’s op verschillende manieren gebruiken.

Heb je een magneet bord dan kan je met magneten aangeven of een taak al volbracht is of dat het nog moet gebeuren.

Lamineer de schema of stop het in een plastic hoesje zodat je er met een whiteboard stift op kan schrijven. Kruis dan de taken af.

De veelzijdigheid van de klusjes schema maakt dat ze voor iedereen toepasbaar zijn.

En hopelijk je kind meer overzicht geeft in wat het moet doen. Of het nu een taak is  als aankleden, tandenpoetsen of stofzuigen

In de shop:

Gezinsplanner en beloningssystemen is een zeer uitgebreid pakket met maar liefst 34 pagina’s aan handige lijsten, schema’s en beloningsystemen.

Leer plannen en hou jezelf en het gezin verantwoordelijk voor het geen zij moeten doen.

5,00

Wil je weten wat andere crea bea’s hebben gemaakt  met het thema hulp? Scroll dan door naar beneden.

Lees ook eens:

Crea cross

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Maakte een hele handige hulp voor als je achter de naaimachine zit. Heb jij net als ik een tafel vol naaispullen? Overal van alles liggen. Moet jij altijd zoeken naar je spullen. Dan moet je dit wel gaan maken.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op
Pinterest
Klusjes schema voor kinderen gratis printable
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

2 Reacties

 1. Leen

  Ik probeer het gratis pdf klus schema te downloaden maar ik kom steeds bij het document van papa/opa nr 1 uit… Kan iemand mij het juiste doorsturen? 🙂

  Antwoord
  • Melanie

   als het goed is moet het nu wel goed gaan

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This