Kleuren bingo

DIY | 0 Reacties

Kleuren leren is nog nooit zo leuk geweest. Met deze kleuren bingo maak je niet niet alleen leerzaam maar ook leuk. 

Speciaal voor de iets oudere kinderen heb ik een leesuitvoering gemaakt.

Geschikt voor 1,5 tot 7jaar.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

6 bingo kaarten en extra kaarten voor jou om gratis te dowloaden. Oefen de kleuren met je peuter en kleuter. Of lees de kleuren samen met je kind uit groep 3/4. Zo kunnen er meerdere kinderen uit 1 gezin of opvang mee doen.

En het leukste is…. het is gratis te downloaden.

Hoe werkt de kleuren bingo?

De bingo kaarten kan je met 6 personen spelen. Er zijn twee kaarten waar je alle kleuren (groter) vindt. Knip deze kleuren uit. Plaats in een doos of mand de uitgeknipte kleuren en hutsel de kleuren door elkaar. Plaats er een theedoek over heen (of wat je er ook voor kan gebruiken). Trek een kaartje uit de mand en laat de kinderen de kleur afstrepen. Deze bingo is een 4 op een rij voldoende. 

De tekst kaarten zijn er om het interesant te maken voor grotere kinderen. Je kan de tekstkaarten in plaats van of samen met de kleuren. 

 

Lees ook eens: 

Of laat de kind de kleuren kaarten bij de tekst kaarten zoeken. Zo kan je de kaarten op meerdere manieren gebruiken. Misschien kan jij zelf nog een leuke manier bedenken.

  Hoe kan ik aan de bingo kaarten komen?

  Klik op de onderstaande knop en download de kaarten. Print uit wat er voor jou van toepassing is. Er zijn 6 bingo kaarten. De andere kaarten zijn om de getrokken kleuren te laten zien. Of als je het moeilijker wilt maken, de de kaarten met tekst.

  Gedownload en hoe nu verder?

  Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan kan je direct aan de slag.

  Je kan de kaarten in een map bewaren, door er gaatjes in te maken. Of je plastifiseer de kaarten om nog lang mee te kunnen gaan.

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest

  Lees ook eens: 

   

  Denk jij dat de kleuren bingo kaarten nuttig zijn bij het leren lezen?

  Belangrijk!!!

  Wil je aub de bovenstaande foto opslaan op Pinterest, als je het graag wilt opslaan voor later. Niet de pdf bestand vanuit google drive opslaan op Pinterest. Ik blokeer dan de link zodat je er niet meer bij kan. Aan Pinterest geef ik door dat het om mijn eigendom gaat, waardoor je een waarschuwing kan ontvangen van Pinterest. Gebeurt dit te vaak dan kan je een ban verwachten van Pinterest. Dit is voor jou niet leuk en voor mij onnodig veel werk.

  Doordat het nu erg druk is op mijn blog en google drive waar ik al mijn gratis printables heb staan is het soms mogelijk dat je het niet direct lukt om het te downloaden. Mij een verzoek sturen via Goolge drive om toegang, werkt dan niet. Al mijn prints staan open op te dowloaden. Het kan voorkomen dat techniek mij een keer in de steek laat. Maar als jij het niet kan downloaden kijk dan of jouw instellingen goed staan. Ik merk dat mij vragen om toegang, niet helpt. Als ik je toestemming geef, krijg ik te zien dat de instellingen bij de ander het niet mogelijk maakt. Stuur mij dan een email met duidelijk welke je graag allemaal geprint wilt hebben. Mogelijk dat het dan wel lukt. 

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Hoi mijn naam is Melanie

  Hoi mijn naam is Melanie

  Wekom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun.

  Lets get sociale

  Diamond painting tips en tricks

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This